Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý raper (Vanilla Ice) a jeho tři kamarádi, kteří jsou na koncertním turné na svých nablýskaných motorkách, se musí kvůli poruše na jedné z nich několik dnů zdržet v ospalém americkém městečku, kde se moc zábavy nenabízí. Nevázaní muzikanti převrátí naruby život nejen městečka, ale i středoškolačky Kate. Netuší ale, že Katina rodina je součástí programu ochrany svědků, jejíž identita byla právě prozrazena a hrozí jí nebezpečí. Svého času kultovní film s hudbou Vanilly Ice v sobě spojuje prvky romance, akce i muzikálu. V menší roli zpěvačky se zde představila Naomi Campbell. (Sofia)

(více)

Recenze (91)

kezzla 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, Cool as Ice je úplně nejvíc nejkultovnější film všech dob. Tomuhle filmu se nikdo a nic nikdy nevyrovná :-). Vanilla Ice za pomoci rapu a svojí motorky vyřeší úplně všechno. A to doslova. Tohle je přesně ten typ filmu, který je tak špatný, že si ho prostě musíte zamilovat. Na CSFD.cz jsem mu dal 5 hvězdiček a nestydím se za to. Těžká nostalgie a opravdu jedna z největších připomínek 90. let. Nakonec bych rád vypíchnul ještě jednu věc. Za kamerou stál tehdy Janusz Kaminski, což je člověk, který později získal Oscary za filmy Schindlerův seznam a Zachraňte vojína Ryana. Za kamerou stál i u filmů Amistad, Chyť mě, když to dokážeš, Mnichov, Válka světů, Minority Report, Indiana Jones a království křišťálové lebky a dalších. Myslím, že nemusím připomínat, kdo všechny tyhle filmy režíroval. ()

MrMir 

všechny recenze uživatele

...kdyz jsem byljeste mladej kluk.... tak sem byl z tohoto filmu u vytrzeni...pro realnejsi hodnocení bych si jej musel pustit znovu a pak mozna zmenim hvezdičky... Vanilla Ice zde predstavuje mladeho drsného frajírka s vyholenými kostičkami kolem hlavy (!!), vedoucího bandu motorkářů na sportovních mašinách, který se za něco mstí...pane jo, vždyť já už ani nevím o čem ten film je :o) v hlavě zbyly jen ty kostičky, hudba a coool Vanilla :o) ()

Reklama

haWranka 

všechny recenze uživatele

To jako že TOHLE individuum bylo někdy úspěšný a slavný?! No né... Filmy, kde hlavní hrdina je namachrovanej týpek s prapodivným účesem a krapínek nadutá holka, která se umí jenom usmívat, do toho trochu toho dramatu (ale opravdu jenom malilinko, protože nic se nemá přehánět) a pak taky dost zvláštní taneční kreace a to ani nemluvím o oblečení! Ne, děkuju... ()

animario 

všechny recenze uživatele

Jou,čekit. Ice po skončení svýho vymazlenýho rapovýho koncíku sedne se svejma fellaz na bajks a frčí si to krajinou, ale co čert nechtěl, jednomu černýmu bratrovi se mašina porouchá a problém iz in da house. Nezbejvá než zakempit v místním vidlákově, nasadit brejle vod Gotijéra, nagelovat neposlušný vanilkový háro a povohlídnout se po nějakejch místních kočinách. Vysokoškolačka Kathy, která Iceovi hnedle padla do voka dělá vobštrukce, ale to by nebyl rebel Ice, aby ji svým městským štýlem a funky šarmem nevokouzlil, nesvez na mašině a do kalhotek se týhle roštěnce nedostal (a nenačechral taky peří jejímu boyfrendovi, místním hejtrům, nezarepoval si v místním cooltůráku a nezachránil jejího brášku v dramatický závěrečný akční scéně). To je Cool as Ice v (ledový) kostce. Popkultovní romanťárna od scénaristů z Bravíčka. Iceovo absolutní neherectví, ultrakomická frajeřina a ustřelený funky vohozy skvěle kontrastujou s jeho protějškem, sympatickou Kristin Minter (kdo tvrdí, že to mezi něma nejiskřilo je gej a ještě k tomu teplej). Čekuj to. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Vanilkovou zmrzlinu jsme jako děti milovali a to nejen jako výtečný mražený výrobek. Když přišel Vanilla Ice na plac ve své červené pláštěnce, čepicí s visačkou a kalhotami o tisíci barvách byli jsme v sedmém nebi. Dnes už trochu směšný i když na tu dobu švihácký styl bílého rappera však nedokázal zakrýt to, jak špatný film Cool as Ice je. Děj trapně nalinkovaný a sám Vanilla je parodií na herectví, ostatní se alespoň snaží hrát. Jako komedie je to bez vtipu, jako romantika bez jiskry a jako drama prostě ubohé. Navíc, ze všeho jde cítit nucená MTV snaha vychovávat mladého diváka, což je zbytečné a ze špatného filmu se tím stává fraška s poučeními typu: Oblékejte se jak idioti, chovejte se jak idioti jen prosím nepijte či nekuřte. Film byl velkým propradákem, nesklidil potlesk ani od recenzantů(což se čekalo), ale ani od Americké mládeže, když při své ceně 6 mil. dolarů přinesl na tržbách milion pouze jeden. Stejně jako tahle bublina splaskla i sláva Visnilla Ice. Nechme ho ovšem být, za svých pět minut slávy musí nyní žít s vědomím, že promarnil obrovské příležitosti jak na hudebním tak na filmovém poli. A co na to nynější největší cool hvězda současnosti? Nic, jen tak sedí ve svém Kazašském křesle a potichu si prozpěvuje: "What's up Vanilla Face" :-) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Snímek si vysloužil 6 nominací na Zlatých malinách, a to v kategoriích nejhorší režie, nejhorší nová ženská hvězda (K. Minter), nejhorší píseň, nejhorší film, nejhorší scénář a nejhorší nová mužská hvězda, kterou Vanilla Ice "úspěšně" proměnil. (Coldrex)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno