Reklama

Reklama

Titan, největší z měsíců planety Saturn, jehož povrch zkoumají dva astronauti. Najednou se zmocní jednoho z průzkumníků silná bolest a plastická přilba se naplní krví. Dříve, než klesne k zemi, přenese se do jeho těla neidentifikovatelná hmota... Uplynou tři měsíce. Dvě soupeřící korporace NTI a Richter Dynamics posílají na Titan posádky. Shenandoah, koráb NTI chce po přistání navázat spolupráci s konkurenty. Posádka pod vedením Mika Davisona však nachází raketu Richter Dynamics překvapivě prázdnou. Zakrátko objevují nejen mrtvá těla, ale také temného netvora, před nímž se dávají na rychlý ústup. Všichni, až na Susan Delambre, která se mění v krvavou hmotu. Kosmonautka však není zdaleka poslední obětí tajemného netvora... (Intersonic)

(více)

Recenze (71)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Laciná kopie Vetřelce, která toho nemá moc co nabídnout, sice se snaží Scottův příběh o něco oživit respektive jen o pár nových prvků. Například o kolektivní vědomí vraždící zrůdy, ale to vše je utopeno přílišnou temnotou, ve které není prakticky nic vidět, nulovou atmosférou, směšně vypadajícím monstrem, které snad nemůže nikoho vyděsit, špatným provedením a lacinými triky. To, že se jedná o bezduchou kopii, mi nevadí, ale to, že do snímku nebyla vložena žádná invence a ještě je to ke všemu špatně natočené, to už je horší. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Malý sf hororový tajný gem. Krásna symfonická hudba, parádne praktické masky a gore FX, všetko je vymodelované ručne, vrátane vnútrajšku vesmírnych lodí a cudzej planéty. Balzam na CGI rozorvanú dušu. Aj herci sú poctiví, Kinski, hoci je vo filme len krátko, si musel svoju rolu nemeckého kozmonauta užívať. Vôbec filmu škodí, že sa snažil do deja narvať aj Alien clona, ten je zďaleka najrozpačitejší, nepresvedčivý. Kľudne stacili parádny space zombies, ktorí sú zdrojom najlepších masiek a gore scén. Ale aj tak je to nostalgická early 80s sf hororová, zábavná jazda. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Zpočátku docela slušné béčko, které po půl hodině ale neví, kam by mělo tak nějak směřovat, takže je z toho jen nepřehledná vyvražďovačka s naprosto nepochopitelnou účastí Klause Kinského a zcela nelogickým koncem. Díky oné neujasněnosti ztratí prvotní prvek napětí (i když ano, hodně to připomíná Vetřelce) a procházky chodbami nejsou už posléze nijak napínavé. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Creature je průměrnej horor z vesmíru, kterej děsně ztrácí na příšeře, myslím že byla obstojná ale režisér jí plně nevyužil a ukázal ji jen sporadicky. Obecně mi přijde spíše směšně trapné srovnávat všechny šmejdy z vesmíru z vetřelcema. Tohle mělo z vetřelcem co společného? To že to je z vesmíru? Od filmu se samozřejmě mnoho čekat nedá, ale dá se na to koukat bez úhony. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Klasická osmdesátka čerpající opět námětově z Vetřelce a spol, kterou jsem si vychutnal s úžasným naprosto příšerným nováckým dabingem. Mnohé scény dokonce kopírují Vetřelce zcela nepokrytě - přílet k planetě, přistávání, nalezení kontejnerů-vajec, jejich tajemství....až kam?...až k monstru. To se sice Vetřelci podobá dosti, ale jinak je daleko mrtvolnější, byť se nás tvůrci snaží přesvědčit o opaku. Plusem je pro mne Kinski, byť mnoho prostoru nemá a navíc vypadá více jako mrtvola, než živý kosmonaut. Občas mě sice tvůrci nepřesvědčili - pobyt venku v ultramrazu a bez kyslíku nebylo jistě možné přežít, ale film rychle utekl a pobavil. Současný divák ho však nejspíš odzívá a odmávne... ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama