Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První láska je nezapomenutelná. Připomíná jízdu na horské dráze, kdy člověka ovládají síly, proti nimž je bezmocný. Davidovi a Jade se právě tohle přihodilo. Podle slavného stejnojmenného románu Scotta Spencera vznikla plnokrevná romance, která vám připomene nebo ukáže, jak mocné a magické je období první zamilovanosti. David (Alex Pettyfer) a Jade (Gabriella Wilde) jsou spolužáci, čerství absolventi střední školy, ale to je to jediné, co je spojuje. Jade vyrůstala v přepychu, opečovávaná starostlivými rodiči, kteří jí nalinkovali kariéru lékařky. David má za sebou jeden drobný střet se zákonem, pracuje s tátou v jeho autodílně a na budoucnost radši nemyslí. Když mezi nimi při náhodném setkání přeskočí mohutná jiskra, nedívají se napravo ani nalevo a s nasazenými růžovými brýlemi kráčí vstříc šťastné společné budoucnosti. Neuvědomují si přitom, že existují lidé, kteří jim jejich vztah nepřejí a udělají všechno proto, aby ho zničili. Říká se, že láska hory přenáší, ale jsou věci, se kterými si poradit nedokáže. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (162)

jasanka 

všechny recenze uživatele

První polovina pěkná - typický slaďák, prožívání první zamilovanosti, první skutečné užívání si života. Chvílemi mi to připomínalo Zápisník jedné lásky. Nicméně druhá polovina byla až moc překombinovaná, s příliš mnoha zvraty. Ale pár byl sympatický, vedlejší postavy také, akorát otec by potřeboval odbornou pomoc. Lepší 3*. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Notyvole. Ani z deseti čokolád snědených najednou, nemůžete být tolik přeslazení jako z Endless Love. Opravdu nechutně sladké klišé, bez špetky atmosféry a fantazie. Takhle nudný a neoriginální příběh jsem neviděla už hodně dlouho. Tohle není oddychovka ani film na večer, tohle je přehlídka jedné velké trapnosti. A bohužel mi už dávno není patnáct, aby to na mě fungovalo. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

No klasika akorát výjimečně je tu v roli "ousidera" bohatá a krásná holka. O tom krásná by se dalo spekulovat, protože mě se třeba moc nelíbila - takový rukatá, nohatá a bezprsatá. Pettyfera ve filmech taky přímo nevyhledávám, ale nevadí mi. Čili stokrát omýlaný příběh v této kategorii filmů, ale Endless love neměl nic navíc... nic, co by jej odlišilo od těch ostatních na jedno brdo... přesně Ten prvek s velkým T, který z jednoho a téhož scénáře udělá něco zajímavého. Takže takové 2-3*, možná spíš 2, když to tak sepisuju. Tři věci. Za A) Vážně jim přijde bezpečné to dělat uprostřed obýváku v domě, kde bydlí její rodiče, přičemž její otec ho nesnáší? A ještě zůstane až do rána? Za B) Její otec byl fakt strašný hajzl a hovado, ale v podstatě jako jediná postava u mě vyvolal nějaké ty emoce ač negativní a plné nenávisti. Za C) Zapamatujte si, že nejlepší nápad, kde dát někomu do džky, je před policení stanicí sotva poté, co vás propustili z vězení na kauci a osoba, které dáte do držky, je ta která za vás kauci zaplatila. Good one. ()

neo250 

všechny recenze uživatele

Pekný príbeh dvoch mladých ľudí ktorí sa do seba zamilujú a svoju lásku chcú dokázať aj pred dcérym otcom, ktorý vo svojej dcére uprednostňuje kariéru namiesto lásky. Popri hlavnom deji, sa vo filme odohrávajú aj menšie zápletky ktoré viac menej ostanú nepovšimnuté, čo je asi škoda, pretože filmu to mohlo dať úplne iný nádych. Aj ked autori asi chceli viac dať do povedomia začínajúcu lásku dvoch ľudí. Filmu dávam max 60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Režisérka se zajímavým potenciálem. Je krásně vidět, že je potřeba ještě natočit pár kousků a řemeslo si tak trochu dostat do ruky, ale pozitivní náznaky tady jsou. První sentimentální a plytká polovina ještě není to pravé ořechové a není to proto, že hlavní hrdina vypadá, že je mu o deset let více než proklamuje. Je to proto, že dialogy jsou táááákhle natahované a uzívané. Může to být i tím, že zápaďáci dávají trochu jinak najevo emoce (resp. asi tak desetkrát více o nich žvaní logicky i nelogicky) nežli my, tudíž to, co nám připadá moc over the top, bude jinde určitě šmakovat. V té druhé polovině začnou melodramatické spiny, rodiné etudy a rozkvetou výtečně napsané postavy Greenwooda a Patricka, jejichž dialogy patří k tomu nejlepšímu co ve filmu uvidíte. Což je paradox, když se má jednat o romantiku a pomyslný vrchol filmu jsou výčitky svědomí ze smrti syna a nezvládnuté rodiny. Škoda, že se to rozjíždelo tak pomalu, protože postava studeného chirurga stojí minimálně za zamyšlení v kontextu s konturami reálného materialistckého světa vs idealistické "true love and fuck the rest". ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení začalo v květnu 2013 v Georgii a skončilo v červenci téhož roku. (Cheeker)

Reklama

Reklama