Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 9

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (829)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když čaroděj ze země Koz potká v zemi za zrcadlem Petra Panice, je z toho další idiotská a nudná anglosaská patlanice se sériovou poetikou přihřátého medvídka Pú, kterou z oddělení sterilního krmiva pro nevkusné obézní homosexuály tentokráte nevyexpedoval ani jindy pohádkově temný Tim. V upjatém, po bradu zašněrovaném viktoriánském límci nijak neoslnila ani Evka, protože v mantinelech všeobecné přístupnosti nemohla tasit svůj luxusní páreček nesporných hereckých kvalit. Dvě hodiny takové klišovité otravy by jed na krysy zvládnul za deset minut. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Kouzelný svět, který ale uvnitř postrádá byť špetku života. Tim Burton, na pokraji tvůrčího vakua, dokončuje dekádu bezduchých projektů na zakázku filmem, který by i lehce zručnější režisér dokázal proměnit v nezapomenutelný zážitek. Doby Střihorukého Edwarda či Ospalé Díry jsou nenávratně pryč. Nahradil je digitální slepenec nepřesvědčivých herců, podivných rozhodnutí ve střižně a snad nejnudnější kamera (nejen) tohoto roku. Takhle už opravdu ne. Hodnocení s ušima odřenýma až do morku lebeční kosti. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poslední skvělý film Tima Burtona, pro mě byla Mrtvá nevěsta. Od té doby jsou jeho filmy nesnesitelné a občas průměrné. Tento je někde mezi a chvílemi mě i bavil (pojídání očí, všemožná monstra). Jako celek ale film nefunguje a délka je v tomto případě dost ubíjející. A vzhledem k pár scénám (pojídání očí) a celkově trochu překombinovanému vyprávění si nejsem jist, že to ideální volba pro děti. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem čekal, že zabředneme do Velké ryby. Ale přehouplo se to do zvláštně zvráceného pohádko-hororu. Nic pro děti. Nic pro dospělé. Lákat by mohly kulisy, barvy a celkové prostředí. To je tak všechno. Příběh víc než jednoduchý nenechává moc prostoru pro představivost. Spíše naopak klasický předvídatelný lineární boj dobra a zla. Dobrou noc. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TY DĚTI MUSÍ BÝT STEJNĚ ŠÍLENÉ JAKO JEJICH ŘEDITELKA. NICMÉNĚ STVŮRY BUDOU MÍT Z POTRAVY RADOST.“… /// Tohle není typickej Burton! Už jen netypickým obsazením. Taky umírněnejma fantasmagoriema, kterejma přistupuje k příběhu, jenž nevychází z jeho hlavy, ale z knižní předlohy. Už ta je plná časoprostorovejch smyček, díky kterejm film není jen další odnoží X-Menů nebo Hrdinů. Ovšem tohle by natočil každej, trochu zručnej rejža. Není to votrava, ale ani Burton. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2011 napsal Ransom Riggs, neznám. 2.) Jsem podivnej. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (116)

Zajímavosti (33)

  • Premiéra snímku do kín bola stanovená na 4. 3. 2016, neskôr bola posunutá na december a nakoniec sa uskutočnila 30. 9. 2016. (belinko)
  • V areálu sirotčince stojí socha dinosaura vystříhaná z keře. Jde o odkaz na jeden z předchozích filmů Tima Burtona Střihoruký Edward (1990), v němž titulní hrdina ostříhá keř do tvaru dinosaura. (Lesnik)
  • V čase 48:50 vyjdou všichni na zahradu podívat se na reset. Když Slečna Peregrinová (Eva Green) spouští gramofon, tak jehlu přenosky pokládá na nesprávnou stranu desky a deska se otáčí proti směru hodinových ručiček, tedy opačně, než je běžné. (Pokres)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama