Reklama

Reklama

Děj filmu je zasazen do bouřlivých 20. let minulého století, kdy ani prohibice nezastavila tok kořalky v ilegální síti gangstery provozovaných náleven. (Freeman Ent.)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (251)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Affleck režisér umí, Affleck herec by se mohl trochu víc snažit a konečně, Affleck scenárista by měl za tohle dostat pohlavek, protože napsat celý film jenom pomocí zažitých frází a rádoby hlubokých promluv je fakt na pěst. Nicméně, kolik podobných filmů v dnešní době chodí do kin? Tahle dobová projížďka plná překrásných záběrů a prvotřídních herců ve vedlejších rolích totiž ze všeho nejvíc připomíná to nejlepší z Mafie, a přestože to na špičky žánru nemá, úplně odepsat to taky nemůžu. Klasika jako Město z toho nebude, ale pořád lepší, jak Argo. 7/10 ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní pokus Bena Afflecka o stylovou gangsterku nejvíce doplácí na dějovou roztříštěnost a rozpačitou nevyhraněnost scénáře. Je to mafiánský příběh z období prohibice nebo romantická multikulturní vata, na které je vystavěna linie s gangsterskou historkou? Tenhle rušivý element naštěstí částešně zachraňuje skvělá atmostéra dvacátých let a esteticky nesmírně líbivá režie (procházka po molu, zapadající slunce…). Určitě jsem se nenudil, ale od Afflecka jsem čekal přece jen trošku více. Možná by pro příště udělal lépe, kdyby se soustředil jen na režii a do hlavní role namísto sebe obsadil někoho s větším charismatem. Takhle je to celkově jen průměrná podívaná, v rámci Affleckovy režijní filmografie dokonce spíš podprůměrná. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Affleck je dobrý herec a je také dobrým režisérem, jeho filmy se mi líbí. A i tento snímek určitou kvalitu má. Příběh je zajímavý, ale na můj vkus je to až moc roztahané, kdyby to mělo o půl hodiny méně a vynechali se některé scény, tak ten film bude ideální. Ale i tak se mi líbil, jak jsem říkal, příběh je zajímavý, poutavý, je to kvalitní gangsterka, ale příště to natočit tak, aby to mělo větší spád a nebyly tam hluchá místa. Jinak plus za tu honičku v dobových autech, jak ho pronásledovali policajti, to se jen tak nevidí, většinou tvůrci nesmějí ničit takováto historická vozidla. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Já toho Bena začínám mít rád čím dál víc, a to jak po herecké, tak i režisérské stránce. Live by Night je dalším důkazem, že Ben prostě umí zaujmout, umí točit a umí vyprávět. Srovnávat toto krimi se staršími gangsterkami z doby prohibice není na místě a já se toho také vyvaruji. Samotný konec nevím, jestli měl dopadnout takto, možná bych to utnul o 5 minut dříve. Ale to ať si každý udělá názor sám. Hodnotím jako dobře natočenou gangsterku. 77% (with J.) ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavá gangsterka, která je ale bohužel poměrně dost rozvleklá, přestože se rozhodně nedá říct, že by se v ní nic nedělo. Spíše naopak, malých či větších příběhů je tu spousta, ale jejich vyprávění často postrádá tolik potřebnou dynamiku a místy i odpovídající atmosféru, takže na vrcholné představitele svého žánru hledí s výrazným odstupem. 65 % ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v amerických štátoch Massachusetts, Kalifornia a Georgia. (MikaelSVK)
  • Pro nízkou návštěvnost se v českých kinech film promítal pouhý jeden týden. (Alatiel)
  • Po filmu Gone, Baby, Gone (2007), se jedná o druhý film podle předlohy Dennise Lehannea, který režíruje Ben Affleck. (mrborn2lose)

Související novinky

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

12.12.2016

La La Land vs. Místo u moře vs. Moonlight. Letošní rvačka o ceny má jasné favority a potvrdily je i nominace na Zlaté glóby. Mnohé překvapily hned dva zářezy pro Deadpoola, totální absence naopak… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama