Reklama

Reklama

Predestination

  • Česko Paradox času (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film Predestination vznikl na motivy povídky "Všechny tvé stíny" od Roberta A. Heinleina a vypráví příběh tajného agenta (Ethan Hawke), kterého čeká složitá série cest napříč časem s cílem zajistit pokračování své kariéry vymahače práva. Při plnění posledního úkolu bude muset využít i svého mladšího já, aby dokázal dostihnout zločince, který mu uniká v čase. (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (977)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem tomu přijít na chuť. Time travel filmy jsou mi sympatické, ale zatím mě nedokázal žádný plně uspokojit. Predestination má sice originální a neokoukaný námět, který se mi bohužel nejevil příliš atraktivním a zábavným. Akce vlastně téměř žádná, napětí také scházelo, zvratů na Thriller pramálo, tak nějak to nešlapalo, tak jak by mělo. 55% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pozor, tento zvratek je určen výhradně těm, co film ještě neviděli a chtějí si ušetřit sto minut, které mohou věnovat například plnění tortil či vysrkávaní škeblí. Vyslepičím v něm totiž úplně všechno, protože jsem svině, je mi úplně jedno, jestli byla dříve vaječina nebo kraslice, a strašně chci všechny ohromit, jak dokonale jsem to pobral. Butan je holka krev a kefír, jen tak trochu hermafrodit, a má ho rád jen on sám. Proto se rozhodne nechat si přišít pořádného čuráka, vrátit se časem pomocí kouzelných houslí zpět do svého kundího období, sbalit sám sebe a kvalitně se ošukat. Pro sichr si do té samé doby skákne ještě o dvacet let starší, aby na sebe a sebe dohlídl a hezky si zašmíroval. Divím se, že rovnou nevletěl do časosběrné trojky. Butan 2 Butana 1 nasmrká, narodí se Butan 0, kterého Butan 3 časoskokem vrátí zpět na start, a tak je Butan holka krev a kefír, jen tak trochu hermafrodit, a má…….. Co na tom, že jsou čtyři v jednom období, vzájemně se ochmatávají, vesele se i množí, čímž vytvářejí paradoxy dokonce větší než ego Radka99 a motýlí efekty velikosti máchnutí sloních uší? Něco takového prostě může napadnout jen úchyla, narkomana nebo Hajnlajna. Nicméně, je to originální, záživné, Uhlovodík a jeho molekuly hrají jako o život a hezky se u toho fantazíruje. Kdybych se já někdy dorval k podobným houslím, okamžitě bych se vrátil do roku 1990 a úplně sám vyprcal nenasytnou nymfomanku slečnu Alici najednou zezadu i zepředu, aby mi pak celé ty roky nekazila imič a jako jediná všude netvrdila, že to nebylo nic moc. Kráva!!! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Být barmanem, může být místy i slušná divočina. Tvůrci dávají stručné indicie, zručně matou a divák je zvědavý. Jenže pak přijdou momenty, které jsem, přiznám se, nepobral a můj zájem začal velmi rychle opadat. Navíc uznávám, že mě film zřejmě zastihl ve špatnou dobu a neměl jsem chuť se do něho právě v poslední třetině víc položit. Tvůrci svůj kus nakonec neprodali. Nepomohla tomu ani nápaditá kamera, ani solidní vizuální zpracování. Tyhle filosofické zápletky založené na hře s nejrůznějšími časovými paradoxy mě jako celek jednoduše nebavily. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho blázen. Celý tenhle film je asi paradox, jeho děj zřejmě nikdy nikdo nenapsal... A přesto byl natočen... Nebo snad nebyl? No páni... Prvních padesát minut je skvělá podívaná a tolik emocí se ve sci-fi jen tak nevidí (vzpomněl jsem si na Gattacu), ale zbytek, který postupně spěje k dlouho očekávané a velmi okatě naznačované pointě, už bohužel musí nepřehledně vršit jeden "šokující" paradox na druhý, aby to nějak zamaskoval. Výsledkem je vědeckofantastický guláš cestující časem, po němž zůstane velká chuť vidět ho znovu i velká obava, že to napodruhé bude ještě horší. Tři a půl. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Had si přeblafl ocas, no jéje. Co je na tom? Taky jsem narcis, jen si nedosáhnu. Docela bych však chtěl vědět proč, kurva, proč takhle divně po kafkovsku? Že bych si kvůli tomu musel načíst onen textík od Konráda? To je však vadou filmového zpracování, tedy jedna dolů. A druhá za to, že prý došlo tímto dílem k totálnímu vyfuckování mindu p. Papstové, tedy můžeme očekávat přesun děje do reálu. Snad Kevin na stará kolena nevyhodí do luftu Staromák zrovna, když tam budu krmit holuby a prostitutky! Takže pět za scífko mínus dva je... Robertson. Ps. - Flipnic, ty seš vážně neskutečnej Jarmil. ()

Galerie (192)

Zajímavosti (12)

  • V scéne o vykonaných dielach ukazuje hlavná postava (Ethan Hawke) výstrižky z novín. Zaznie informácia o výbuchu z dňa 3. apríla 1991 z nemeckého Hamburgu. V skutočnosti sa ale jedná o fotografiu z černobyľskej katastrofy, ktorá sa udiala o 5 rokov skôr. (ma2sko)
  • V celosvětových kinech film utržil 4,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Film vznikol na motívy sci-fi poviedky „All You Zombies“ (česky "Vy všichni zombiové") od Roberta A. Heinleina. Tú napísal za jediný deň, 11. júla 1958 a ako prvú ju publikoval v marci 1959 časopis Fantasy and Science Fiction, po tom, čo ju odmietol Playboy. V roku 1980 bola poviedka nominovaná na prestížnu cenu Balrog Award, za krátku beletriu. (Rorschach_SK)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama