Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zakázané uvolnění je o únosu nevěsty, který se dost nepovedl, o důležitém hokejovém utkání a koktejlu, který si holky nalejou, až když je ten správný čas. (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (351)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Poťouchlý kousek páně režiséra, vsadil nikoliv na výsledek hokejového utkání ale na dámskou sestavu. Nikdy bych nevěřila, že se budu u tak podhodnoceného filmu takhle bavit. Petr Kolečko mě dostal už u Okresního přeboru. O tom, že jde o humor mladší generace svědčí i fakt, že se u toho smíchy řezal můj 11letý syn. V tomto případě není podsatný závěr cesty (silná koncovka), ale spš o to, zda je samotná cesta zábavná. Snímek rozhodně není zapotřebí předem zavrhnout jen kvůli tomu, že někomu tento způsob humoru nesednul. Každý asi odhadne po prvních pár minutách, jestli obětuje svůj čas a pokud se dívá přesto, že ho to nebaví, jedná se zřejmě o masochistu. :o) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co je jinak. Proč jsou u některých tvůrců tak zásadní výkyvy? Hřebejkova dramatická trilogie (Kawasaki, Nevinnost, Líbánky) byla s drobnými škobrtnutími výtečná, nově se opírá o divadelní hru, která se na filmovém plátně nese v uvolněné letní atmosféře, ve které se srážejí zvířata, ječí při gólu domácích a taky docela dost zvrací. Ve venkovském baru se ocitnou nevěsta, svědkyně ženicha a provozovatelka dané knajpy, chvíli se urážejí, pak si vyčítají minulost, lžou si, manipulují, dokazují orientaci, neustále brečí, vyhlížejí budoucnost. A hlavně se chovají jako husy. No, a samozřejmě se s návalem vší té hysterie dočkáme několika odhalení. Divný humor, divné dialogy, divný Hřebejk. S mužskými postavami (hlavně timing velmi dobře zvládající Ondřej Sokol) to jde tvůrcům o poznání lépe, ženám pak v tomhle zbytečném minisouboji vévodí Hana Vagnerová. Katarze nulová, jen tu měl někdo drobnější úraz hlavy. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

"Ale teď už na to nejsem emocionálně připravená!" Tahle věta myslím vystihuje celý problém filmu. Ono je to hezké cvičení, na FAMU se mu říkávalo "svítáníčko", tak nějak o na sebe navazuje, odkrývají se pohnutky jednotlivých postav, vypadá to bezva skloubeně. Ale ty postavy jsou jak ze seriálu, což podtrhují i ty jejich výpovědi na kameru ve stylu reality show. Film mne navíc utvrdil v tom, že má Hřebejk nějaké problémy se svou orientací, protože je to už jeho druhý film, kde tyhle problémy řeší, a navíc si sem pozve Norberta Lichého, mluvčího pražských gayů, jestli se nepletu. Taky má něco proti svatbám (neopustila Hřebejka třeba nedávno manželka?). Postavy jsou z prstu vycucané, často se nechovají moc logicky, a dramatických situací je často dosaženo na úkor psychologie postav. Dvě neznámé ženy že by měly lesbický sex jen kvůli nějaké frajli nevěstě, které hráblo? Ani náhodou. Btw, co mělo být poselstvím, kromě prázdné a vyprázdněné konverzačky o různých podobách sexu a zahýbání? (Jinak ty logické nesmysly, jako že na začátku nenahodila telku, a v závěru jí jede, že nepřišel žádný jiný host, že hokej trval snad čtyři hodiny apod. nemá smysl komentovat). ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tuhle komedii jsem se odhodlal uvidět, protože měla být o hokeji a měl v ní hrát Ondra Sokol. O hokeji není vůbec a Ondra Sokol je na scéně z celé stopáže asi 10 minut. Těch 10 minut je zároveň jedinou koukatelnou pasáží. Myslím si, že film je i přes svůj hokejový název určen výhradně ženám (a buznatrixům) a pár nejvýše hodnotících komentářů mě v mé domněnce utvrzuje. Několik žen nadávajících na svůj nuzný život. To zkrátka není nic, co bych dovedl docenit. Humor je založen na situacích, do kterých jsem se nikdy nedostal, takže mě snímek obrovským obloukem míjí a nemá mi absolutně co říct. Mé zklamání umocnila trojice hlavních hrdinek, z nichž jedna mi vadila více než druhá. Příště bych poprosil nalepit velkým a čitelným písmem na film nálepku "women only". Svět by byl poté mnohem příjemnější. Velmi slabá hvězdička. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Dost slabota. Kdybych neměl Hřebejka jako tvůrce rád, šel bych s hodnocením ještě níž. Film o ničem; o únosu nevěsty, který se nepovedl a o hokejovém utkání. Ale proč? Největší chyba = scénář. Petr Kolečko jednou napíše něco opravdu geniálního, jindy se spíše ztratí ve vlastní uličce, a to je bohužel případ Zakázaného uvolnění. Vizuálně film celkem ujde, ale musím konstatovat, že dekorace a téměř veškerá scénografie filmu je úplně o ničem, vesměs se točí "filmové divadlo." Herečky Vagnerová a Stryková jsou velice dobré, ač nemají příliš co nabídnout. Jsou horší filmy, ale slabé to jednoznačně je. 55%. U mě za tři slaboučké hvězdičky. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • "Zakázané uvolnění" je mj. nejen název pro píseň, ale i druh blíže nespecifikovaného alkoholového nápoje. (Terva)
  • Zakázané uvolnění (anglicky „icing“) je nedovolený způsob hry v ledním hokeji. (sator)
  • Natáčení začalo 21. července 2013 v Ostravě a v okolí. První klapka padla v bohumínském klubu Bublina, který ztvárnil filmovou hospodu. Točilo se také v Radvanicích a na zámku Šilheřovice. (Missa08)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama