Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 1

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (291)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $369,911Tržby Celosvetovo $2,403,000 Tržby za predaj Blu-ray v USA $427,226 //počet predaných kusov 8,299║ Tržby za predaj DVD v USA $1,867,532 //počet predaných kusov 62,703║ Tento akčný thriller začne vo vážnom napätom dramatickom tóne v doprovode z výbornou dynamickou hudbou a keď na scénu nastúpi švihák bývalí vojak David (Dan Stevens), človek má dojem že pozerá určitú obdobu filmu Drive (2011) s Ryanom Goslingom. Toto počiatočné dramatické namotanie, kde sa buduje súdržnosť rodiny a bývalého vojaka ale trvá len prvú polovicu filmu, v tej druhej sa to rázom zmení na drsný akčný masaker mieriaci svojím prevedením až do odľahčených béčkových vôd, čo samozrejme naštrbí výborne budovanú prvú polovicu filmu a keď nepristúpite na hru režiséra s očakávaniami diváka, tak rázom pri filme môžete trpieť. Takže ak dokáže byť tolerantný k nevyspytateľným pohnutkám tvorcu, film si dokážete užiť a vďaka ponúknutej dravosti aj zamilovať. /videl v kine: 80%/(filmový festival Art Film Fest 2015) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|88%| Tak jsem si jen tak vybral tento film. Viděl jsem, že na laciné béčko má dobré hodnocení a to i do některých mých oblíbených uživatelů. Řekl jsem si, thrillery mám rád, tak snad se toto dílko vydaří. A ono se vydařilo. Opravdu jsem nakonec myslel, že dám plný počet hvězd, ale nevadí, i tak se jedná o skvělý zážitek. Jak už tu někteří píší, film se trochu podobá filmu Drive a já jim musím dát tak trochu za pravdu. Hlavní herec filmu Dan Stevens se skutečně podobal jak vzhledově tak spíš povahou Rynau Goslingovi, respektive jeho postavě. No, je velké něco dál o tomto snímku popisovat abych nevyzradil scény, zvraty atd. Film začíná mírně, krásně se vyvíjí, takže nuda tu rozhodně nehrozí a až později dojde k velkému zvratu a film nabere poněkud jiné obrátky. Proto si ted dovolím napsat !!!!!VELKÝ SPOILER!!!!! Z nevinného hodného chlapa se stane psychopat, který nakonec začne vraždit každého, kdo by ho mohl ohrozit. Takže jsem zůstal v šoku. Jako třešnička na dortu byla skvělá hudba, respektive písně. Třeba závěrečná písen ve finále, kdy Stevens padal k zemi. Pohled Maiky Monroe, která se na něj dívala s nenávistí v očích pač ji vyvraždil nakonec rodiče. Postě tuhle scénu jsem si pouštěl zvlášt po skončení filmů asi 10x. !!!!!KONEC VELKÉHO SPOILERU!!!!! Takže co k tomu dál dodávat ? Prostě zajímavý thriller se skvělým příběhem, výborným hlavním hercem, nečekaným zvratem a nekompromisným Rkovým stylem. Abych dal plný počet hvězd, muselo by to být ještě lepší – víc scén, ne tak urychlit konec, nastavit tomu aspon tak 20-30 minut navíc. Víc popsat postavu hlavního herce, vylepšit prostě vše, konec trochu přehnaný byl (nebudu teda už víc vykecávat), bez chyby to úplně nebylo, ale je to prostě zábavné béčko a na béčko až moc dobré, takže dost kritizovat, jen detaily prostě. Ostatní herecké obsazení mi rovněž sedlo. Takže naprostá spokojenost. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úhledný, chutný, svižný a zábavný akční thriller s nádechem osmdesátých let, obsahující také moderní prvky a zaujme také především soundtrack a úžasný herecký výkon Dana Stevense. Nechybí napětí, rychlý spád, kvalitní dialogy, perfektně sestříhaná akce ( fight v baru over the top) a spousta padlých těl. Kdyby se to v závěru odchýlilo jiným směrem, dal bych plný. Film dle mého gusta.80% ()

paulieM 

všechny recenze uživatele

Vše to začalo dost nevinně, první půlka filmu se táhne, nicméně nenechá diváka klidným. Režie velice dobře pracuje s napětím a tajemstvím, které nechá divákovi velký prostor vlastním rekonstrukcím. Nutno dodat, že film stojí a padá s Danem Stevensem a jeho charismatem, a to hlavně kvůli absenci nějakého děje. Druhá část filmu je jiná, jakoby na první část ani nenavazovala, žije si vlastním životem. Problém filmu je jeho nesourodost, často diváka někam dovede a následně úplně změní notu. Spoustu věcí nedává příliš smysl: odfláknuté motivace - zejména hlavní postavy. Vlastně vůbec nevím proč se k rodině vydal. Čekal jsem, že se víc dozvím na konci, ale celé gró si film zatajil pro sebe. Raději Drive. ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Dan Stevens s chrpově modrýma očima zahrál psychotickýho magora poměrně s přehledem, za zvuků synťákové hudby, jak od Leška Semelky v nejlepší formě, nám dokazuje, že když někoho trefí kulka, tak vždycky teče krev, ještě k tomu umí házet granáty obouruč, vykopnout nohu fakt vysoko a jeho schopnost přežit taky není k zahození, v reality show Survivor by se určo dostal hodně daleko, to vám povím, páč stratég je to vynikající, je mu jasný, že když nakonec zůstane sám, tak vyhrál. Jako zápletku by z logru vyvěštila nejspíš i madam Jolanda, televizní kartářka a lamačka mužských srdcí, ale ten osmdesátkovej feeling, spolu s vtipným finišem, se mi vcelku zamlouval. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)
  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)
  • Na halloweenské party je možné spatřit i masku lišky. Ta se dříve objevila i ve filmu You're Next (2011), za kterým stojí stejný režisér a scenárista. (Phill67)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama