Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když policejní detektiv z Baton Rouge, Bud Carter (Dafoe), zatkne nájemného vraha Jesse Weilanda (Dillon), přesvědčí ho, aby se stal informátorem a donášel na nejmocnější zločinecký gang celého jihu. Podsvětí ale odhalí Weilandovu pravou totožnost a nařídí Carterovu smrt. Oba musí spojit své síly, aby gang rozprášili a dostali za mříže nejvyššího šéfa (Berenger), který má vše na svědomí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Chris Brinker si kdysi zahrál v průměrné kriminálce Pokrevní bratři, ve které se ze známějších ksichtů představil Willem Dafoe. Pak tu a tam něco produkoval, vybral si látku pro svou režii. A loni ve dvaačtyřiceti letech zemřel. Pro svůj jediný režisérský zářez znovu oslovil Dafoea a vyšel nám z toho skrz naskrz průměrný thriller s odfláknutým příběhem, kterému silně schází punc nevyhnutelné osudovosti: jako by tvůrci filmu jen naplňovali zadání. Vznáší se nad ním opar zbytečnosti a podezření, že asi dlouho a hluboko ležel kdesi v zaprášené polici. Zůstane nám tak přehledné odvyprávění klišovitého příběhu, jehož tvůrci museli hned po první projekci dobře vědět, že zaútočit na osvědčený thrillerový žánr vyžaduje mnohem zkušenějšího scenáristu. Tady máme jen tradiční koncept, založený na „samozřejmých“ sympatiích k hrdinům, kteří stojí na hraně zákona, nebo už ji dávno překročili. Slabé tři hvězdy!! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Yep .., tohle je fajn. Na zimní odpoledne coby oddychovka jako dělaný (a že jich ještě bude ..). Jako kriminálka to šlape dobře, postavy jsou hodně fajn, Dafoe mi zcela výjimečně nevadil a držel sem mu palce, stejně jako jeho "parťákovi" anti-hrdinovi ... Tyhle "retro-gangsterky" fakt můžu ... Vše vypadá jak z mých oblíbených 70. let a taky to tak funguje ... Co film ovšem sráží až bolestivě jsou akční přestřelky, kdy se film přepne do jakéhosi "TV módu" a my sledujeme "Komisaře Rexe + To je Vražda Nachcala" ... Prostě kamera, choreografire, efekty děs ... Evidentně nízkej rozpočet, přitom herci jsou vyniající ... Hlavně samozřejmě Bill Duke ... :)) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Hloupá FBI, chytrý detektiv, vrah na straně práva a zlí gangsteři - to vše mi již proběhlo před očima několikrát. Prohnilá země v tomto ohledu přináší jediný svěží okamžik a to dva kníráče, kteří by svého času byli ozdobou nejednoho východoněmeckého porna. Jinak je to jen jeden z nejprůměrnějších nikoho neurážejících průměrů, který zaujme slibným obsazením a celkem svižným dějem, ale skutečně jsem v něm nenašel nic, kvůli čemu bych si pro něj měl rezervovat místo ve své stále se scvrkávající paměti. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda za Dafoea, druhá za Dillona. Nech sa Brinker (buď mu zem ľahká) akokoľvek snaží, pretláča do každého záberu čo najviac známych filmových i televíznych hercov, lepí na nich smiešne fúzy, 80.-tkové handry, alebo aspoň klobúky, ktoré boli z módy už začiatkom 20. storočia, autentická atmosféra dobovej Louisiany z toho okrem močiarnych záberov príliš nedýcha. "Štýl" a oldschool look je falošnejší než Mečiarov spev (a že sa miestami snaží neúspešne evokovať výborný Justified a záplavu podobných filmov a seriálov tiež nepomáha), a keď príde na akciu, začnú sa prejavovať všetky nedostatky kameramana a strihača, výsledkom čoho je dôsledná antidynamika pripomínajúca lacné béčkové televízne záležitosti z 90. rokov a filmy Stevena Seagala. A najmysterióznejšia vec na celom filme je jeho priradenie k mysterióznemu žánru. Škoda, mohlo to byť celkom dobré. 40% ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, který potvrzuje, že pár skvělých herců je mnohem víc, než velký rozpočet a drahé digitální triky. Solidní krimi drama, ve kterém se problémy řeší věcne a bez zbytečných keců. Herci v originále naprosto parádní, mrtvol je dostatek, krev vesele stříká a drsný to je tak akorát. Rozhodně příjemné překvapení. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama