Reklama

Reklama

Monsters - Temný kontinent

  • Velká Británie Monsters: Dark Continent
Trailer 1

V tomto akcí nabitém pokračování, které se odehrává deset let po událostech úspěšného sci-fi Zakázaná zóna od režiséra Garetha Edwardse, se mimozemské příšery rozšiřují na Střední východ. Ve snaze snížit jejich počty byla do jedné nejmenované blízkovýchodní země umístěna americká armáda, která odtamtud pravidelně provádí kobercové bombardování pouště. Kromě velkého množství obřích mimozemských mrtvol má jejich počínání za následek také děsivé ztráty na životech obyčejných lidí. Armáda proto vede válku na dvou frontách - bojuje proti povstalcům vyzbrojeným pancéřovkami a improvizovanými výbušninami, ale i proti monstrům, která se prohánějí kolem pouště. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (62)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý nápad. Vojenský sci-fi film. Jenže z druhého konce. Vojáci bojují prosti příšerám, ale při jejich počínání zařve spousty civilistů, který jsou na ně logicky nasraný a tak jsou vlastně lidé nebezpečnější, než ty monstra, která vlastně jen žijí. My jsme je přivedli na Zemi, a teď, když tu jsou, je chceme vyhladit. Samozřejmě, aby to k něčemu bylo, musel by to být tak maximálně hodinový film a ne mít celovečerní stopáž, dvě hodiny je fakt strašně moc a většinou jde jen o ty vojáky, jejich životy a přesvědčení. Není to pecka, ale do průměru se to v klidu vejde, hlavně to je pro mě o 1000% stravitelnější a lepší než jednička. PS "akcí nabitém pokračování"? To vážně? ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Trošku postrádám smysl a cíl tohoto filmu. Nebýt těch málo mutantíků mohlo to být výborné drama o válečném konfliktu někde na středním východu. Takhle to na mě působí jako násilné a nesmyslné napojení na první díl, který těžil z nízkého rozpočtu a napínavé atmosféry tzn. byl úplně někde jinde. Kdyby dnešní doba nebyla plná válečných konfliktů a terorismu mělo by to u nezaujatého diváka nejspíš úspěch, takhle tj hodně velký přešlap... ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Možná mělo člověka varovat to, že v době premiéry nebyl k dispozici žádný oficiální plakát, alespoň ne na domácí scéně, potažmo na CSFD. Dál je to plus mínus kompilace zklamání a omylů a dost mi to svým výsledkem připomíná poslední díl Bourna bez Bourna :D. Chci říct, že je od tvůrců trochu nefér naservírovat nám film o monstrech a dostat přitom standardní válečné drama s kráčejícími monstry na pozadí. Jeden tedy ani neví, jestli americké jednotky bojují s gigantickými obdobami Cthulhu (jejich zpracování je opravdu povedené) nebo islámským domorodým obyvatelstvem. Konflikt kultur se tedy jeví jako mnohem větší problematika, než pouští promenádující se chobotnatci, kteří sem tam sezobnou lampu nebo rozšlápnou primitivní budovu. Hlavně jsem tedy nepochopil, jestli jsou ta monstra vůbec zlá, protože zobrazená geneze od larvy až po finální bestii, nic takového neukazuje. Naopak hrůzy soudobé války na blízkém východě tu vypadají jako mnohem větší problém. Finální scéna s mega potvorou je ovšem fenomenální. To však nemění nic na tom, že stále nedokážu říct, co si o filmu myslet a především, co jím chtěli tvůrci říct... ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Ani nie je treba vidiet prvy diel, coho som ja svedkom. Uceleny nepribeh o neuveritelnom zbytocnom boji proti neviem komu. Nestaci uz moslimsky stat, v tej pusti je vsetko uz. (Ze im nevadi nedostatok vody). Opatovne je do popredia vysunuta partia vrcholne nesympatickych luzrov este k tomu z Detroitu, ktorym zelate skoru smrt. Iba zhulenec moze nastupit dobrovolne do armady a iba sebastredny reziser im vtlaca pecat ochrancov a vykupitelov. Otravne nudny material sa taha a taha bez vyraznejsieho rukopisu s nadychom extremnej amaterciny. Film nema vyznam ani z vojenskeho, ani osudoveho ani ineho hladiska. Len plynie bez toho, aby odtrhnute nohy davali zmysel, aby rozsievanie malych emzakov bolo potrebne. Film ubieha priserne pomaly a divak aj pri tom mnozstve casu nema cas a hlavne chut premyslat hlbsie nez je nedojedeny pondelkovy hrniec polievky co ostal po nedelnom obede. Vyslovene trapna vec. (Videne 18.3.2021, Filmplus archiv) ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nie je to vyslovene zlé, ale ako pokračovanie Edwardsovho Monsters mi to až tak nepripadá. Hodnotenie znižujem hlavne preto, že film je o niečom úplne inom ako mal byť. Monštrá sú v ústraní. Hlavnou témou je niečo iné, bohužiaľ nie až tak dobre spracované. Je vidno peniaze (vizuál, kamera, efekty), ktoré boli do projektu vložené, škoda že výsledok nie je adekvátny. Treba ale uznať, že keď už sa na plátno dostali monštrá, pôsobili veľmi dobre. Mínusom je pridlhá stopáž. Dve hodiny je priveľa. Dostať to do hodiny a pol, mohol film dostať lepšie známky. Škoda nevyužitého potenciálu prvého filmu. 45% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Délka jedné mise byla 12 týdnů a 10 dní oproti 13 týdnům a 3 dnům. (Johnny.ARN)
  • V čase 6:42 filmu, při projíždění Detroitem ve svém Camaru, je otáčkoměr v pravém dolním rohu obrazovky na nule otáček. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama