Reklama

Reklama

Úspěšný armádní inženýr (Bradley Cooper) se vrací na rodný ostrov na Hawai, na místo svých největších kariérních úspěchů. Znovu se zde setkává se svoji dávnou láskou Tracy (Rachel McAdams), ale zároveň se postupně zamilovává do své nové kolegyně (Emma Stone). (CinemArt)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy zbrojní magnáti disponují větším kapitálem než státní rozpočty, to se světovým mírem směřuje do kopru. Protentokrát je tady naštěstí kulhavý veterán Brian, který pro dvě smutné oči dokáže i satelit roztočit, ale kdo nás zachrání příště? Asi nikdo a tak si užívejme prvoligové obsazení, ukecaného nemluvu Woodyho, jedinečně nadávajícího generála Dixona či nekontrolovaně přeslazený konec. Není to sice žádný havajský zázrak, ale já jsem v tom pohodový průměr celkem bez potíží našel. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to pravidlem, ale zdá se mi, že čím víc velkých hvězd obsadíte do romantické komedie, tím větší hovadina to je.- a Aloha je přesně ten případ. Pěkné záběry Havaje prokládané občas nějakým mírně úsměvným vtipem (jediná opravdu zábavná scéna byl Krasinski vs. Cooper beze slov), všechno poslepované nějak náhodně dohromady s dějovou linkou, která nedává smysl, a to ani ve finále. Přesně ten typ filmu, u kterého vás mrzí, že jste se na něj vůbec kdy rozhodli podívat. 40 %. ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Filmový ekvivalent čekání u doktora, když si zapomenete knížku, máte vybitý mobil a časopisy jsou pět let staré. Konverzačka naprosto o ničem s otravnými postavami jejichž osudy vám jsou naprosto ukradené. Ani herci to nevytáhnou. Bradley Cooper tady hraje úplně stejně jako všude jinde s tím rozdílem, že tady zrovna jeho postava nemá problémy se vztekem. Emma Stone mi tu lezla na nervy jako nikdy předtím a zbytek je tam jen jako zahradní dekorace. Aloha je zajímavá jen svou lokací, protože ve filmech je Havaj stále poměrně neokoukaný... jinak je to ale banální story o tom, jak si chlap okolo středního věku musí srovnat priority, nejlépe za pomoci o deset let mladší partnerky. A u toho zachránit svět. Ugh. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Filmy o návratech do rodnej míst,nebo do míst,kde člověk zanechá nějakou stopu,neni moc,a hlavně ne těch lepších.Bohužel film Crowa je z kategorie horších,hlavně co se týče scénáře.Je to strašně nemastný,neslaný.A to si myslim,že kromě Coopera(můj oblíbenec)hrajou všichni solidně,a leccos zachraňujou,ale ten příběh je hrůza.40%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mnohými velmi respektovaný a na úctyhodných pět Oscarů nominovaný David O. Russell letos přišel s látkou (Accidental Love), která nejen kritiky pořádně vyděsila. Po vesměs opěvovaných snímcích to byl docela šok. Cameron Crowe má doma Oscara a jednu nominaci, stejně jako David O. Russell si své snímky píše, takže výsledné kousky zdobí dokonalé dialogy, talent pro výběr herců, spolupráce se skvělým tvůrčím týmem (kamera, hudba a jiné). Na své poslední snímky Crowe pohlížel s neskrývaným optimismem i nadhledem, volil pomalé tempo, předkládal upřímné momenty a mile obyčejné milostné zápletky. Naposledy to (Koupili jsme zoo) ovšem alespoň pro mě zpřerážel až příliš laciným sentimentem. A teď (léta páně 2015) to stejně jako zmiňovaný Russell schytal parádně od všech. Nejen od kritiků. A možná i trochu neprávem. Aloha není tak osobitá jako jeho předchozí kousky, vyprávění postrádá dynamiku i jímavější myšlenku. Bradley Cooper místy nemá co hrát, Rachel McAdams a Emma Stone jsou na tom naopak o poznání lépe, druhá zmiňovaná je coby zanícená pilotka výtečná. Crowe si tak už podruhé vybral slabší chvilku, pevně věřím, že napříště to zase klapne. Už jenom kvůli několika velmi milým momentům (povídání s Johnem Krasinskim beze slov, Emma Stone v uniformě, taneček s Murraym, úplný závěr „přes sklo“). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na havajskom ostrove Oahu, kde sa nachádza hlavné mesto Honolulu a tiež vojenská základňa amerického námorníctva Pearl Harbor. (MikaelSVK)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama