Reklama

Reklama

Poté, co teroristé sestřelí letadlo Air Force One, prezident Spojených států (Samuel L. Jackson) zůstává napospas divočině. Je tu jediný člověk, který ho může zachránit – 13letý kluk jménem Oskari z domorodého kmene, který se chystá složit zkoušku dospělosti. Jeho úkol spočívá v přežití v nehostinné krajině Laponska. Chystá se vystopovat jelena, ale místo toho narazí na nejmocnějšího muže planety v dosti prekérní situaci. S teroristy v patách se musí nesourodé duo Oskariho a prezidenta USA spojit a uniknout svým lovcům. Je jen na prezidentovi a jeho novém pomocníkovi, aby přežili nejvypjatějších 24 hodin svého života. Hon na prezidenta právě začal... (Indigo Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek,kdy kamera nalítává na krajinu za zvuku efektní hudby(hned mi na mysl přišel Cliffhanger),jsem větřil slušnou zábavu.Sice to nakonec dopadlo nijak,ten film prostě je natočenej se snahou nepodobat se ostatním podobnejm filmům,až je z toho taková naivní říkanka pro pozdní dopoledne,ale zase propadák to neni.A i když já budu smířlivější,a dám větší hodnocení,potenciál to má větší.50%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Něco takového jsem přesně čekal. Jednoduché béčko, které má hodně banální zápletku s prezidentem, ale sakra, vidět Samuela L. Jacksona jako prezidenta, který musí přežit ve finské zimě, i když ne tak mrazivé, a po boku má jen jednoho kluka, který umí lovit, to je něco, co si člověk může jen představovat. Ale ne, tady to vlastně je! ()

Reklama

Icefist 

všechny recenze uživatele

Je mi to kvůli S.L.Jacksonovi strašně líto, ale vážně nejde dát víc, protože tohle je krávovina obrovských rozměrů. Samuel zde hraje po většinu času moulu a otloukánka, což bych k roli jako takové bral, ale jemu osobně to nesedí. Nesmysly jsou do očí bijící, humor absentuje, takže když se po závěrečných titulcích zamyslíte, zůstane vám v kolonce pozitiv jen rozumná stopáž a pár záběrů finské krajiny. To je zatraceně málo, tím pádem nemůžu dát ani dvě hvězdy a zůstává jen smutná jedna jediná. 30 % Oblíbená část- katapultace z Air Force One ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jako je dobré se v životním období, kdy se nudíte jako spermie na kníru úlisného enderáka a máte pocit, že už na vás zapomněl i ten poslední intervijůk z Cuku, pustit do objevných výprav v oblasti cizozemských kinematografií. Ty vaše pocity zmaru to tak nějak dokreslí, řekl bych. V tomto veledíle Fin bouchnul pár akcií krachující nokie a zakoupil herce, co umí i hrát. Nasadil přírodu, která jej moc nestála, protože jí má venku po kokot, pak vyhlásil soutěž miss laponské bezpohlavní děcko, vítězi dal do batohu parohy - a bylo. Ah, málem bych vynechal to klíčové - k točbě použil scénář, dílem vyvěštěný z útrob vyvrhlého losa, dílem sepsaný nějakým retardovaným nerdem na houbičkách, co většinu života věnoval sledování pecek od studia Asylum. Pokud tedy jste v situaci, kdy máte kupříkladu bebí a vaše snížená pohyblivost vedla ku společenské exkluzi, neváhejte a směle vpřed. Nebudu spoilerovat, nechci vám kazit ten milý pocit, plynoucí ze zvýšeného množství oxidu uhličitého v krvi, až se budete houpat na kšandách. Vyražte za světlem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Neviem, či to bol úmyselný výsmech Spojených štátov ( a americkej komerčnej kinematografie ), alebo sa tvorcovia snažili narvať do filmu viac patriotizmu ako v DNI NEZÁVISLOSTI a PÁDU BIELEHO DOMU dokopy, čím sa vlastne strápnili na celej čiare. A k dokonalosti spomínaným aspektom dopomáha ,,coolová,, réžia akčných scén. Béčko jak hovado, ktoré treba brať s óóóbrovskou rezervou ( a plnou fľaškou pálenky ). ()

Galerie (123)

Zajímavosti (9)

  • Keď pilot zahlási, že budú pristávať, nachádzajú sa nad Laponskom, čo je približne 1000 km od Helsiniek, kam letia. (megajalec)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno