Reklama

Reklama

Poté, co teroristé sestřelí letadlo Air Force One, prezident Spojených států (Samuel L. Jackson) zůstává napospas divočině. Je tu jediný člověk, který ho může zachránit – 13letý kluk jménem Oskari z domorodého kmene, který se chystá složit zkoušku dospělosti. Jeho úkol spočívá v přežití v nehostinné krajině Laponska. Chystá se vystopovat jelena, ale místo toho narazí na nejmocnějšího muže planety v dosti prekérní situaci. S teroristy v patách se musí nesourodé duo Oskariho a prezidenta USA spojit a uniknout svým lovcům. Je jen na prezidentovi a jeho novém pomocníkovi, aby přežili nejvypjatějších 24 hodin svého života. Hon na prezidenta právě začal... (Indigo Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (249)

castor 

všechny recenze uživatele

Raketa byla čínská, posádka letadla americká, skupina teroristů od prachatého šejka, krajina finská. Letadlo prezidenta Spojených států padá do nehostinné divočiny, on v záchranném modulu přežívá, aby pochopil, že tady nešlo o technickou závadu. A že mu pomůže snad jen na jelena nadržený kluk s lukem a bravurní angličtinou, zatímco v Ústředí Pentagonu pronášejí neuvěřitelné žvásty, že se pánové jako Jim Broadbent musí stydět. Ahoj, jmenuju se Samuel L. Jackson a v posledních letech střídám vedlejší role v blockbusterech a prokládám to hlavními rolemi v totálních průšvizích. Tentokrát znovu překročil tolerovanou mez a nepochopil (stejně jako ta tvůrčí banda neumětelů okolo), že i béčkové filmy mají své limity. Nadhled tu nikdo neprojevil, režie je nudná, akce pitomá, napětí nulové. Zatímco Renny Harlin, který s Jacksonem spolupracoval hned dvakrát, byl finským akčním specialistou devadesátých let, Jalmari Helander by se měl raději rychle vrátit k televizním reklamám. A ten dovětek s viceprezidentem měl znamenat co? Že se dočkáme dvojky? Těšil jsem se, teď jsem naštvanej.. Bože.. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud si nedokážete vizuálně představit pičovinu natolik slaboduchou, kýčovitou a jednoduše blbou, která vypadá, jako by nějaký retardovaný Fin v rámci evropské podpory mentálně zaostalých filmů dostal macatý grant na velmi výpravné natočení svých zaostalých masturbačních fantazií plných strkání pečlivě nagelované hlavy do americké prdele, pomozte si těmito labilními trampotami laponského spratka s čokoládovým prezidentem Džexnem. Budete pak buď slastně hýkat jako vyhlášený mozkoun Livingblb, nebo si připadat, že jste právě hodinu a půl čuměli na dobře oblečeného, slintajícího downa, co si celou dobu po xichtě rozmazával jogurt ve snaze trefit se do huby. V prvním případě doporučuji zvážit okamžitou veterinární eutanázii. ()

Reklama

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Abych parafrázoval jednoho zdejšího génia, jemuž se téměř bez výjimky zamlouvají pouze mimořádně debilní a špatně natočené slátaniny: Nám se to nelíbilo. Podobně slaboduchou sračku, plnou nesmyslů a popírání zdravého rozumu i přírodních zákonů aby člověk pohledal. A že S.L.J. bez uzardění účinkuje v něčem podobném mi prostě hlava nebere... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ultimátní hovadina. Přesně jak jsem čekal, ale svůj účel to splnilo. Doufám, že až se zdejší pseudointelektuální elita vyřádí, tak půjde hodnocení trochu nahoru. Na jednu stranu chápu, že jestli někdo k tomu filmu přistoupil seriózně a bral ho vážně, tak se nedivím, že ten dotyčnej dal odpad. Ale no tak lidi kurva proberte se tohle je prostě čistokrevnej trash, kterej jenom nějakým omylem zabloudil na plátna kin a tak je třeba k tomu přistoupit. Já osobně se domnívám, že ten film už od začátku dává najevo, že není určen k tomu aby se bral vážně a místy je to opravdu pořádnej kopec švandy. Jackson je tradičně v pohodě (tohohle negra prostě můžu) a pár vtípků a situací mě solidně pobavilo. Mám chuť to i trochu na protest nadhodnotit, ale 4* nakonec nedám. Dalo se z toho lákavýho námětu přeci jenom vytěžit trochu víc a hlavně ten Laponskej plynule Anglicky hovořící fakan mi moc sympatickej nebyl, ale lepší 3*? proč ne, seru na vkus. Můj les, moje pravidla.65% ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Nepovedený finský výplach. Trailery mě navnadily na zábavnou akční podívanou, ale bohužel se jedná o velmi tuctovou a nevýraznou záležitost, o pouhopouhý nudný akčňák, který není zábavný, ale jen velmi hloupý. Samuel L.Jackson coby prezident USA nepředvádí nic mimořádného a jeho mladý buddy pomocník Onni Tommila sice nějaký ten náznak hraní předvádí, ale většinu času mě pouze otravoval svým vyjeveným kukučem bez špetky emocí. Zbytek obsazení také nestojí za řeč, všichni hrají své omšelé role a nestarají se o to, jaké žvásty to vlastně pronáší. Jednou z mála světlých stránek je finské prostředí, které působí neokoukaně a svěže. Horší už je to s triky, které sice nejsou to nejhorší, co se dá v béčkové produkci najít, ale čekal bych od filmu, který jde celonárodně do kin lepší vizuální zážitek. Jedná se tak o ten příklad filmu, který na poli dvou minut dokáže zaujmout ukázkou, ale z návštěvy kina rozhodně nebudete nadšení. 3.5/10 ()

Galerie (123)

Zajímavosti (9)

  • Hudbu k filmu nahral Bratislavský symfonický orchester. (filip289)
  • S rozpočtem 8 500 000 euro se jedná o do té doby nejnákladnější film v historii finské kinematografie. (oje)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Reklama

Reklama