Reklama

Reklama

Poté, co teroristé sestřelí letadlo Air Force One, prezident Spojených států (Samuel L. Jackson) zůstává napospas divočině. Je tu jediný člověk, který ho může zachránit – 13letý kluk jménem Oskari z domorodého kmene, který se chystá složit zkoušku dospělosti. Jeho úkol spočívá v přežití v nehostinné krajině Laponska. Chystá se vystopovat jelena, ale místo toho narazí na nejmocnějšího muže planety v dosti prekérní situaci. S teroristy v patách se musí nesourodé duo Oskariho a prezidenta USA spojit a uniknout svým lovcům. Je jen na prezidentovi a jeho novém pomocníkovi, aby přežili nejvypjatějších 24 hodin svého života. Hon na prezidenta právě začal... (Indigo Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, proč jsem se na tento klenot dívala. Od začátku bylo jasné, že toto veledílo bylo počinem neumětelů. Jediné, co mě potěšilo bylo to, že současný ůpadek filmové tvorby není jen naše priorita, ale že se jedná o celoevropský trend. Tvůrci třech zemí se spojili, aby natočili takový nesmysl a to ještě o prezidentovi USA. Proto jsou zřejmě američtí tvůrci přesvědčeni, že je Evropa v úpadku. Muselo to být velmi levné, že to naši koupili. ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Zachráň si svojho prezidenta, alebo ako v mládeži vybudovať vlastenecký "feel". Áno, áno aj malý chlapec s prakom v ruke môže dokázať zázraky, len nesmie disponovať rozumom Rain Mana, lebo potom by sa putovanie lesom mohlo zmeniť na rátanie šišiek na jedličke, a to by bolo rovnako v piči, ako tento americký hnus ... ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jako je dobré se v životním období, kdy se nudíte jako spermie na kníru úlisného enderáka a máte pocit, že už na vás zapomněl i ten poslední intervijůk z Cuku, pustit do objevných výprav v oblasti cizozemských kinematografií. Ty vaše pocity zmaru to tak nějak dokreslí, řekl bych. V tomto veledíle Fin bouchnul pár akcií krachující nokie a zakoupil herce, co umí i hrát. Nasadil přírodu, která jej moc nestála, protože jí má venku po kokot, pak vyhlásil soutěž miss laponské bezpohlavní děcko, vítězi dal do batohu parohy - a bylo. Ah, málem bych vynechal to klíčové - k točbě použil scénář, dílem vyvěštěný z útrob vyvrhlého losa, dílem sepsaný nějakým retardovaným nerdem na houbičkách, co většinu života věnoval sledování pecek od studia Asylum. Pokud tedy jste v situaci, kdy máte kupříkladu bebí a vaše snížená pohyblivost vedla ku společenské exkluzi, neváhejte a směle vpřed. Nebudu spoilerovat, nechci vám kazit ten milý pocit, plynoucí ze zvýšeného množství oxidu uhličitého v krvi, až se budete houpat na kšandách. Vyražte za světlem. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Prezident jako VYCPANÁ TROFEJ! Nenásilná americká fantasmagorie... z trochu přehnaným vizuálem, ale za to.. mimořádně efektivním. :) Ttřeba scéna z explodujícím boingem, Hirošima hadr... :D To mi zas tak moc nevadilo, ani až dojemně retardovaní teroristé ze zálibou vycpávání amerických prezidentů.. nebo z bazukou na jelena. :) možná by mi ani nevadil ten trošku přiblbloučkej Laponec... co se až do velkého finále věru moc nepředvede. Tedy mimo brutálního skolení halůzního jelena. Vzhledem k tomu že tento film měl být především... prezentován jako MALÍ RAMBO/Cliffhanger! Hošu si tak maximálně vystřelí z luku... Fakt kulervoucí. O_o Takže co mi na tom vlastně vadilo? No tak nějak to že všechny tyhle aspekty nedrž moc pohromadě a po vcelku povedeném převratu v letadle... což patří asi k nejlepší části filmu. Se z toho stává sračkoidní hon na šišku, kde nic nedává smysl... No až na tu hlavu v mrazáku a rodinné tajemství.. ale jestli to bylo zrovna o tomhle, nemuseli se vůbec srát z tím zbytkem... a vydat si to u nich třeba jako velkofilm" Tajemství hory! takže, mimo již zmíněného zbytečně přehnaného vizuálu... a celkem dobrého OSTU.. moc toho na chválení není. Obzvláště ta honička z mrazákem, by mohla kandidovat z přehledem na kokotinu roku. Ale, zase musím uznat že jsem u toho neusnul a že se tam pořád něco děje... i párkrát jsem se zasmál, i když tam zrovna nic vtipného nebylo. :D ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po přečtení anotace jsem usoudil, že tenhle film bude vrcholná megasračka a ani Samuel L. to nezachrání. Ale chystám se v létě na nejzazší sever matičky Evropy, a tak jsem se chtěl v rámci těšení se na cestu pokochat aspoň nějakými těmi laponskými lokacemi. A jak to dopadlo? Film mě nakonec kupodivu docela slušně pobavil, protože jsem rychle pochopil, že se jedná o jemně žertovnou nadsázku ve stylu dnes tolik populárních osmdesátkových revivalů. Malý mongoloidní lovec je tak příšerný až je vlastně skvělý a Samuelova roztomilá kreace negerského Mistera Presidenta je skvostná, věřím že si natáčení báječně užil. Ale na druhou stranu už při podezřele neseverských záběrech úvodních titulků jsem znechuceně zjistil, že se film nenatáčel v Laponsku nýbrž v Bavorsku. So eine Sauerei! ()

Galerie (123)

Zajímavosti (9)

  • Hudbu k filmu nahral Bratislavský symfonický orchester. (filip289)
  • Keď pilot zahlási, že budú pristávať, nachádzajú sa nad Laponskom, čo je približne 1000 km od Helsiniek, kam letia. (megajalec)
  • Scéna, kde je prezident zakrytý dekou a vezie ho chlapec, v pozadí je nočná obloha, je odkazom na najslávnejšiu scénu z filmu E.T. mimozemšťan (1982). (megajalec)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Reklama

Reklama