Reklama

Reklama

Poté, co teroristé sestřelí letadlo Air Force One, prezident Spojených států (Samuel L. Jackson) zůstává napospas divočině. Je tu jediný člověk, který ho může zachránit – 13letý kluk jménem Oskari z domorodého kmene, který se chystá složit zkoušku dospělosti. Jeho úkol spočívá v přežití v nehostinné krajině Laponska. Chystá se vystopovat jelena, ale místo toho narazí na nejmocnějšího muže planety v dosti prekérní situaci. S teroristy v patách se musí nesourodé duo Oskariho a prezidenta USA spojit a uniknout svým lovcům. Je jen na prezidentovi a jeho novém pomocníkovi, aby přežili nejvypjatějších 24 hodin svého života. Hon na prezidenta právě začal... (Indigo Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (249)

JFL 

všechny recenze uživatele

Ambice tvůrců se zjevně omezovaly pouze na snahu vytvořit mix dětských dobrodružek s horským akčním thrillerem stylu”Cliffhanger”, přičemž se už nezabývali tím, že by to mělo výrazněji držet pohromadě nebo splňovat nějaké dospělácky rozumbradovské nároky. Protože kdo by řešil logiku času, prostoru či fyzikálních zákonů, když vymýšlíte cool záběry. Škoda jen že na ně neměli tolik prostředků, aby se mohli plně odvázat ze řetězu, takže to pak je takové na půl plynu. Což je tu prostě strašně škoda, protože to správné srdíčko tam je, jen pod haldou vynuceně usedlého balastu. Nedivím se, že filmový nerdi kvičí, protože tohle je přesně to, co nenávidí - film s pompézním promem, který svůj potenciál k zasmušile cool namistrovanosti stočí do rozjařile dětinské blbiny. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Taká chujovina, až sa nečudujem, čo na nej prilákalo Samuela L. Jacksona (v minulosti už lásku k podobným projektom preukázal Hadmi v lietadle, kde mu stačilo vypočuť si názov a podpísal). No hoci je námet, scenár a následné prevedenie WTF, samotný film nie je zábavný a to dokonca ani nechcene. Je to predvídateľná klišé nuda, ktorá sa raz berie vážne a inokedy nie, čo v praxi znamená, že máme súcitiť s hlavnými postavami (čo sú americký prezident s jednou topánkou a fínsky/laponský/nórsky/sovietsky chlapec, čiže postavy, s ktorými sa súcitiť nedá), ale zároveň nie je problém strčiť sem scénu, v ktorej sa hrdinovia zo šlamastiky katapultujú a následne sa hlavného zlosyna pokúsia zlikvidovať lukom a šípom. O tom, že by šlo o akčný film nemôže byť ani reči a keďže jedným z hrdinov je chlapec, film zrejme nesmel byť krvavý, takže nejde ani o lesnú survival drsnosť. Prekvapivo nejde ani o postupné vyvražďovanie „teroristov“, nakoľko americký prezident predsa nemôže nikoho zabiť a to ani pri obrane svojho života (paradoxne sa väčšina hajzlov pozabíja navzájom alebo ich úmrtie spôsobí bizarná náhoda). Zarazilo ma, že niektoré postavy občas smrteľne vážne povedia niečo ako „sme USA, najmocnejší národ USA“ alebo „chlapče, vieš, kto ja som? Americký prezident! Mám právo zabaviť ti skúter.“. Doteraz neviem, či to bolo myslené ako paródia alebo vážne, ale obávam sa, že vážne (no ani ako paródia by to nebolo smiešne). Scenár nesie stopy po zaujímavých nápadoch (neodhalenie hlavného zradcu, VYPCHATIE prezidenta, jeleň v mrazničke), ale ten, kto ho napísal, nemal všetkých päť pokope (TAKTO sa zbaviť chalana na mrazničke by sa v praxi skončilo po pár sekundách zrútením helikoptéry). ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoniec bol film oveľa lepší, než som sám čakal, že bude. A aspoň mám pocit, že po Barely Lethal, sa Sameuel L. Jackson, konečne zase vrátil do dobrých filmov. A áno, viem, že tohto roku si zahral aj v Kingsman: The Secret Service. Každopádne mu fakt, že je prezidentom USA verím a svoju rolu zvláda celkom dobre. Rovnako ako aj všetci ostatní vo filme. Nemám z nikoho pocit, že by sa nesnažil vo filme pôsobiť seriózne a to im celkom uznávam. Režisér bol schopný všetkých celkom dobre viesť a niečo sa im z toho podarilo spraviť. Najprv som bol trošku prekvapený, že to poňali viac ako rodinný film, než ako solídiny akčný film, no myslím si, že to nie je zlé ani v takomto prevedení. Situácie sú predpovedateľné a aj ako film skončí, ale aspoň to nie je neskutočne lacné, alebo tu nejde o film, ktorému by prospelo, keby bol viac seriózny, ako bol napríklad tohto roku Max. V tomto smere dokážem teda odpustiť aj niektoré nereálne situácie, lebo je to film, ku ktorému si viac asi sadne rodinka v sobotu o desiatej ráno, než dospelí o desiatej večer, no minimálne sa mohli viac posnažiť dať do trikových záberov a zmierniť niektoré prevarené klišé. Zelené steny sú pri letových scénkach neskutočne jednoznačné a vie to kaziť dojem. Napriek tomu si však myslím, že je to film, ktorý v mojich očiach skončil oveľa lepšie ako som sám čakal. V prípade, že s mojim názorom nesúhlasíte, tak to chápem, no ja som s tým, čo som videl celkovo spokojný. Hodnotenie: C ()

LadyPupu odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo to myšleno jako parodie nebo ne? Prezidenta zavřou do batiskafu a šup s ním ven z Ér fors van. Za letu. Po dopadu se skamarádí s klukem s prasečíma očičkama a dobrodružství může začít. S jelenem na zádech, mrazákem v oblacích i ve vodě a spoustou brilantních hlášek: "Nestačí jen vypadat drsně, my musíme být drsní ". Číst ty komentáře tady bylo daleko zábavnější než celej film. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Nepovedený finský výplach. Trailery mě navnadily na zábavnou akční podívanou, ale bohužel se jedná o velmi tuctovou a nevýraznou záležitost, o pouhopouhý nudný akčňák, který není zábavný, ale jen velmi hloupý. Samuel L.Jackson coby prezident USA nepředvádí nic mimořádného a jeho mladý buddy pomocník Onni Tommila sice nějaký ten náznak hraní předvádí, ale většinu času mě pouze otravoval svým vyjeveným kukučem bez špetky emocí. Zbytek obsazení také nestojí za řeč, všichni hrají své omšelé role a nestarají se o to, jaké žvásty to vlastně pronáší. Jednou z mála světlých stránek je finské prostředí, které působí neokoukaně a svěže. Horší už je to s triky, které sice nejsou to nejhorší, co se dá v béčkové produkci najít, ale čekal bych od filmu, který jde celonárodně do kin lepší vizuální zážitek. Jedná se tak o ten příklad filmu, který na poli dvou minut dokáže zaujmout ukázkou, ale z návštěvy kina rozhodně nebudete nadšení. 3.5/10 ()

Galerie (123)

Zajímavosti (9)

  • Heslo k otevření záchranného modulu je „1492“. 12. října 1492 objevil Kryštof Kolumbus Ameriku. Jde tedy o odkaz na tuto událost. (Illuminare)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Reklama

Reklama