Reklama

Reklama

V adaptaci celosvětově úspěšného komiksu se Batman dozvídá, že má s Taliou al Ghulovou syna. Ten je prý poháněn stejně ohnivou touhou po pomstě jako jeho otec, jenž neustále bojuje proti bezpráví. Damian, syn Batmana a Taliy, který byl jako malý chlapec tajně vycvičen Ligou stínů, žije v přesvědčení, že byl jeho dědeček Ra'S al Ghul zavražděn proradným Deathstrokem. Damian se v Robinově kostýmu vydává na cestu krvavé pomsty. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Z "batmanovské série", kde na sebe filmy vůbec nenavazují, je to dost slabý kousek. Batmanův syn jen nahrazuje (nejspíš) druhého Robina, bo ten první zde je. A jinak možná až moc "krvavé", bo se tu používají často meče a jedna zajímavost i protivníci používají bouchací kuličky s kouřem na zmizení jako Batman. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ujasníme si to předem. Stejně jako většina nesnáším Robina a ze všech Robinů nejvíc právě Damiana Wayna. Nesympatický, nafoukaný, protivný puberťák, který kazí vzduch všude, kde se objeví a kazí ho i tady. Paradoxně Batmanův syn ale jako celek docela funguje, příběh vůbec není špatný, ale z toho Robina se mi prostě dělalo blbě, zvlášť, když je to prakticky hlavní postava. Na film to hovado ale naštěstí nijak zásadní vliv nemělo, animace je celkem ucházející, příběh jak už jsem psal, je dobrý, akce výborná. Rychle to uteče (v tomhle případě naštěstí) a ani to nestačí moc nudit, vlastně to paradoxně je jeden z nejlepších Batmaních animáků, u kterého jsem se skvěle bavil. Atmoška je supr, Gotham je správně temný a funguje to, jak má. 75%. ()

Reklama

Pecan206 

všechny recenze uživatele

3,5* opravdu dobrý animák s dobrým dějem, lepší než dvojka, nicméně na 4* tomu stále něco chybí, nebo možná přebývá, scény jako vykrývání palby ze samopalů katanou od mnoha útočníků je i pro animaci moc :) Film jsem si ale užil, boj Batmana s podsvětím, spolupráce a jeho časté konfrontace se synem mě bavily 👍 ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Hodně pohodový animák. Sice slabší děj, ale za to se skvělým Deathstrokem a hlavně se super akcí. Už z prvních fajtů bylo jasné, že tady se digitální krví nešetřilo. Postavu Nightwinga můžu v čemkoliv, takže tady mě potěšilo i jeho pomrknutí po předchozí uniformě. Spokojenost a už se zas těším na další DC animák. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo fajn. Totálna komiksová klasika BATMAN: ROK JEDNA ma vo svojej adaptácii sklamala a zrazu prišiel farebný akčný netopier a som spokojný. Solídny príbeh, ktorý sa nezdržuje zbytočnosťami a napriek tomu dokáže zrozumiteľne dodať ďalšie dieliky do skladačky batmanovského univerza (ako ho u nás predstavili hlavne Nolanové filmy). Nevravím, že mladý Damian nie je občas otravný, ale aspoň hýbe dejom a dodáva filmu akciu... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Rozpočet je (stejně jako u ostatních video filmů od DC Comics) odhadován na částku 2 miliony amerických dolarů – tržby z prodeje DVD a Blu-ray činily v době uvedení více než 7 milionů dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Vo filme je Deathstroke vytvorený Ra's Al Ghul-om a jeho légiou zabijakov, zatiaľ čo v komikse je to obyčajný vojak a neskôr nájomný vrah. (MarsyMK)

Reklama

Reklama