Reklama

Reklama

X+Y

  • Velká Británie X Plus Y (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nathan (Asa Butterfield) je matematický génius. Jenže jeho genialita mu brání v normálním životě. Má neustále problémy s okolím. Zejména je pořád v rozporu se svou matkou. Pod vedením nekonvenčního, anarchisticky vyhlížejícího učitele se přihlásí na Matematickou olympiádu, kde má soutěžit za Velkou Británii. Jenže jen cesta na soutěž mu přinese spoustu problémů k řešení. (Terva)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (92)

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Posledná štvrťhodina je vyslovene nádherná. No predchádza jej veľmi rozporuplná hodina a pol, ktorá je miestami gýčová, miestami nesmierne nudná, potom zas zbytočne komplikovaná, tlačiaca na city. Najviac ma chytila dejová línia chorého učiteľa, no tú mi film akosi neponúkol celú, akurát ma to mrzí. Zvláštny snímok. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Mozna se to nekomu, ta napln filmu, bude zdat lacina. Ale me se to dotklo a absolutne libilo. Priblizne v 3/4 filmu, jsem si rikal, ze bych se rad jeste dival. A opravdu, kdyz film koncil, rikal jsem si, ze bych se chtel jeste divat na pribeh Nathana a Zhank Mei i pres pokrocilou nocni hodinu. Ackoli byl konec predvidatelny a prubeh samotny nijak prevratny, zkratka to vsechno nejak pekne fungovalo a vytvorilo vynikajici podivanou, ktera me vtahla do deni. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pošahaný Nathan permanentně ničí rodinou idylu svým sobectvím prý zapříčeným psychickým nedostatkem. Takže naše neslavně nehezká mamina musí pěkně sedět doma a vyzvedávat Nathana z kroužků "Kterak zvládnout logické uvažování ve třech krocích" či "Nauč se jízdní řády nazpaměť". Jeho osobní sluha je alkoholik, který už stěží ví, zdali se pod křivkou derivuje či integruje a malá milenka s asijským původem nabourává veškerou podstatu již zaběhnutého stereotypu. 65% ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Spall se zhýrale blýská, Butterfield věští slibnou kariéru, ale film po chvíli snahy najednou háže všechno zajímavé do kanálu a osedlává si scenáristického jednorožce, na němž cválá daleko od všech hlubších témat, především od postavy Luka, jenž dost potupně odpochoduje ze scény s nevyužitou dávku plivanců do diváckých obličejů. X+Y je vlastně vážně milý film, ale bohužel dost nešťastným způsobem. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Klobúk dolu pred mladým Asa Butterfieldom, naozaj svoju úlohu geniálneho autistického mladíka zvládol na výbornú. Rozhodne teda v tých polohách, ktoté nám boli ukázané. Otázkou je prečo obchádzali jeho afektívne stavy a záchvaty. Škoda, že boli len slovne popisované, či sa skončili skôr ako začali. Predsa len by to bolo zaujímavé a hlavne by film možno nepôsobil v konečnom výsledku takým rozprávkovým dojmom. Záver bol síce fajn, ale naozaj by to nešlo bez toho klišé? Pokazilo mi to dosť výrazne celkový dojem, ktorý by ale asi napriek tomu hranicu priemeru nepreskočil. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film byl převážně psán na motivy života matematika Daniela Lightwinga. (AAnubis)
  • Natáčelo se v Anglii převážně v Sheffieldu a dále na Tchaj-wanu. (Terva)
  • Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu dne 5. září 2014. (Terva)

Reklama

Reklama