Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (372)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

89 minut pro mě naprosté nudy. Celé to bylo zmatené, hodně uspávající, prostě nic, co by mě nějak zvedlo z mého kolečkového křesla. A to jsme dnes v domově důchodců měli klid, žádná návštěva ani vizita a přesto to nestačilo. Škoda, nedá se nic dělat, budeme jen doufat, že se nám nejbližší dobou podaří nějaký daleko lepší tip. Tenhle moc nevyšel. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hra na přebíhání z dimenze do dimenze, které nikam nevede a nemá hlavu ani patu mě celkem záhy začalo nudit. Sice to vypadalo, že se film po prvních ukecaných 15ti minutách rozjede, ale to se nestalo. Naopak vše zase sklouzlo k bezobsažnému kecání a šílené kameře. Já chápu, že někdo nemá ani na ten mizerný FF horor a tak musí s kámošema točit výhradně u sebe doma, ale interiérová konverzačka s nádechem sci-fi se dá přece udělat zábavně, jak ukázal třeba Pozemšťan. Tohle ovšem hrubě nevyšlo. Vedle solidního, ale zpraseného, námětu tak stojí za pozornost už jen ta hezká dlouhovlasá bloncka. 10% ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi nedalo spát! Coherence je jako další z mála případů, kdy pro dosažení maximálního napětí a zamotání hlavy stačí v podstatě jen pár lidí a jeden dům. Inu, vlastně jeden dům a pár lidí úplně tak ne, jak vyjde najevo, ale narážím na bravurně zmáknutý minimalismus. Podobně jako třeba u výborného kousku Pozemšťan. Síla příběhu a slov s člověkem může zamávat mnohem víc, než audiovizuální masáž. Nicneříkající úvod naštěstí velmi brzy vystřídá hlavní zápletka, která vám nedovolí oddálit zrak. Velmi zábavný a místy docela děsivý mindfuck u kterého si nemůžete dovolit nedávat pozor. Víc takových chytrých motanic! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Domáca večera pre partiu známych naberie nečakané rozmery po tom, ako zaúčinkuje tzv. vplyv kométy, v dôsledku čoho sa vytvorí (ne)nápadný paralelný vesmír, s kópiami ich samých... Veľmi vyčerpávajúca, lacná a prevažne interiérová konverzačka s príjemným sci-fi nádychom; vytvárajúcim miestami celkom vydarenú atmosféru. Herci sú v pohode, obsahovo tu už síce boli podobne ladené a lepšie „doppelganger“ filmy (ktoré sa nesústredili len na trápne vzťahové problémy medzi zúčastnenými) a hoci sa to snaží v rámci svojich obmedzených možností pôsobiť múdro a premyslene, mal som s tým jeden veľký problém – nedokázalo ma to zaujať. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Spíš než hororový je to takový nízko-nákladový psycho sci-fi film, ve kterém najdete všeho všudy 9 herců. Film má originální děj, který vás udržuje pořád v pozornosti a chvílemi, alespoň v počátku, máte v hlavě solidní bramboračku a zmatek. Zaměstnáte hlavně hlavu a věřte nebo ne, ale i já jsem měl za chvilku obrovský chaos v tom, kdo je kdo, kdo kam patří, modří, červení, prostě originální psychárna, která vám provětrá veškeré mozkové závity! Viděno jako 13 film v pořadí v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Příběh se odehrává v Silicon Valley. A i když to nebylo ve filmu přímo řečeno, podle indícií si lze domyslet, že postavy pracují pro softwarové společnosti. (Kailo)
  • Herec, který hrál Amira, Alex Manugian, je rovněž spoluautor scénáře. Ve filmu v podstatě zastával funkci informátora/špiona, jelikož pomáhal dirigovat herce, pokud vybočovali až moc z příběhu. (Kailo)
  • Roztřepaná kamera nebyla ani tak stylistická, jako spíš praktická volba - herci se mohli pohybovat, kde chtěli. (Kailo)

Reklama

Reklama