Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Kjóto v plamenech

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Kjóto taika hen (více)

VOD (1)

Válečník Kenšin Himura, který se zřekl násilí, se zdráhavě pouští do boje se zločinným zabijákem, který chce za pomoci nájemných vrahů svrhnout vládu císaře Meidžiho. (Netflix)

Recenze (54)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Oproti prvej časti zhoršenie. Záporák je karikatúrou, ktorej sadizmus je len naznačený a Kenshin okrem motivácie poraziť zlo, už žiadnu ďalšiu výraznú motiváciu nemá. Rovnako je to aj u iných postáv. Tam, kde v prípade prvej časti sa dejové línie postupne spájali aby vytvorili konzistentnú variáciu na samurajské filmy, tak tento je len načrtnutím veľkého finále, ktorým je tretia časť. A to je na dve hodiny trestuhodne málo. Hlavne ak vezmeme do úvahy, že dobré scény a zaujímavé postavy( starý Watcher, zlodejka v zácviku) sú len kulisou bez väčšej emocionálnej väzby. Film sa snaží pôsobiť že každá príčina má svoj dôsledok, ale pozorný divák túto šarádu prekukne. Je to pekne natočené. Postavy sú sympatické, hoci mi tu chýbal väčší priestor pre Jú Aoi, ale v zásade to ide len po povrchu a na efekt. Uvidím čo finále. Takto trochu sklamanie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ANIŽ BYCH NĚKOHO ZABIL, BUDU SE SNAŽIT OCHRÁNIT TY, KTEŘÍ CHTĚJÍ VYBUDOVAT NOVOU ÉRU…“ /// Druhej díl trilogie je typickej druhej díl. Samuraj rozjímá mezi starou a novou dobou a příběh dostává přednost před krveprolitím. Navíc jde o adaptaci manga komiksu, takže se mi to zdá spíš takový týnejdžerský, než hodnověrný. Když dojde na katany, je na co čučet, ale spíš jde o rozvleklejší pohádku, která má gradovat bitvou o Kjóto, ve který se dočkáme akrobatickejch kousků, ohně, všech možnejch variant soubojů a tragický romantiky. Na mě je ta bitva – při celkový délce filmu, moc krátká. Ovšem bejt mladej Japonec, rvu tam čtyřku! Sumimasen! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju mango. Vlastně manga. Komiks. 2.) Musím balit. Nastal čas povolat 10 katan. 3.) Thx za titule ,,Belete“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Další pokračování příběhů Kenšina Himury alias Zabijáka Battosaie, tentokrát rozdělené do dvou přímo souvisejících částí.  První část pochopitelně celou hru teprve začíná a seznamujeme se tak s novými postavami a zejména hlavním záporákem popáleným samurajem Šišiem Makumotem.  Pomalejší a méně osudové, přesto jsem zůstal lapen. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Druhý Ruróni Kenšin trpí klasickým neduhem prostředních dílů. Chybí mu uzavřený dějový oblouk a slouží zejména jako prolog k očekávanému velkému finále. Z toho důvodu spíše seznamuje s okolím, dokresluje motivace a dějová pozadí a v neposlední řadě přivádí na scénu větší množství nových postav. Oproti jedničce hraje na o poznání temnější notu. Pár humorných miniscének se sice dočkáme i tentokrát, ale celkové vyznění je o mnoho vážnější a vzdálenější animovanému světu. Toto zvážnění je třeba dobře vidět na postavě hlavního záporáka. Místo přehnaně slizkého Takedy doprovázeného veselým hudebním doprovodem je tu tajemný a s mnohem větším odstupem sledovaný (protože je třeba schovávat trumfy do závěru trilogie) Šišio, který chce prostě "jen" vládnout. Podobně jako u jedničky se však jedná o audiovizuálně velmi zdařilé dílo, které má relativně dobré tempo. Trošku zamrzí minimum opravdu zdařilých akčních scén, nicméně jako návnada na následující epizodu to funguje obstojně. Příjemným překvapením je Rjúnosuke Kamiki, který postupně ukazuje, že je schopen zvládat více hereckých poloh a pomaličku se dere mezi japonskou hereckou elitu. ()

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Všetky diely filmového spracovania Rurouni Kenshin boli pre mňa strhujúce a veľmi ma bavili. Ako po obsahovej, tak po vizuálnej stránke. Hlavný hrdina Takeru Satoh, bol pre rolu Kenshina fantastická voľba.  Bezpochyby ma bavili najviac „záporáci“ a to bez výnimky! Pri niektorých naskakovala husia koža, pri druhých sa vyčaril úprimný úsmev na tvári a vzbudil obdiv nad ich rozmanitosťou, bizarnosťou a sugestívnosťou. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Společné natáčení dvojice snímků - Rurouni Kenshin: The End Of A Legend Arc (2014) a Rurouni Kenshin: The Great Kyoto Fire Arc (2014) - odstartovalo 1. 7. 2013 a skončilo 27. 12. 2013. Mezi filmovými lokacemi se objevují japonské prefektury Ibaraki, Jamagata, Kumamoto, prefektura Šiga, Hjógo, Kjóto, Nagano, Točigi, Čiba, Kanagawa a nakonec i město Tokyo. K potřebě filmařů se během natáčení snímku využilo nad 5 tis. hereckých dobrovolníků. (Conspi)

Reklama

Reklama