Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Kdyby Marta a Věra nebyly zaměstnankyně slevového portálu leeevne.cz, neměly by nic společného. Rozděluje je jejich zcela odlišný přístup k životu. Marta (Bára Poláková) věří, že dělá práci, která má smysl a pomáhá lidem lépe žít. Když má vše systém, je šťastná a plná iluzí. Věra (Sabina Remundová) má nedozírné zkušenosti, a proto žádné iluze. Improvizace je její radost a zároveň recept na přežití v jakýchkoli podmínkách. Majitel firmy Brouček (Pavel Liška) je podlý skřet převlečený za manažera, který nejraději řídí, šmíruje a šikanuje své dvě zaměstnankyně. (Česká televize)

(více)

Videa (20)

TV spot 6

Recenze (138)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Chápu. Název Martha a Tena už byl zamluvený. No, nebudeme z toho dělat vědu, i mistr Kolečko se utne. :-) U seriálu, který je inscenovaný ve dvou místnostech, nějaká ta chudost nevadí, horší je ta vata řečí, ve které se našel nějaký ten záblesk geniality (např. ono Kotkovo prorocké "televize zdržuje.") Snad se autor příště aspoň trošku zakázaně uvolní. 30%. ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí prvního dílu musím říct, že sice nenadchnul, ale ani neurazil a pokud se i nadále obejde bez tuny vulgarit, oplzlostí a přiteplených hlášek, tak bude jen dobře, tyto pochoutky nechť zůstanou na Nově. Odpad to rozhodně není, tam patří nechutné seriály typu pan máma apod. Párkrát jsem se zasmál(usmál) a hodnotím to jako takovou oddychovou věc, které ale něco chybí, zatím je vše nucené a toporné. Na Báru se dá koukat, ale nevěřím jí skoro nic. Sabina byla v pohodě a bavila mě, možná i proto, že jsem kolikrát v jejím smíchu a gestech viděl Ivu Janžurovou, což není mínus, i když to někomu může vadit. Pokud bude čas, tak kouknu na další díl, abych zjistil, jak ve třech lidech zvládnou osm dílů a jestli hodnocení snížím nebo ne. EDIT: poslední díly byly opravdu dobré a tak si tři hvězdičky a mých 60% zaslouží. ;) ()

Reklama

wwwFINKcz 

všechny recenze uživatele

Já se tolik těšil. Dokonce jsem viděl rozhovor se S. Remundovou na ČT24, a říkala doslova: že snad lepší scénář nečetla, a že do toho musela jít. Pak prý dokonce pouštěla sestříhanou verzi mamince (Janžurce, každý ví, že) BYLA PREJ NADŠENÁ .. no... tak jsem čekal opravdu nářez. Nekonal se. Absolutně plitký (teď jsem málem napsal humor) ... plitký nehumor. Jen placaté tlachání. Ani náznak toho, že by mi to vykouzlilo třeba jen sebemenší úsměv na mém hnusném xichtě. Nemyslím si, že tím, že jsem odkojený monty pythonama, nebo marx brothers bych byl zhýčkaný. Naopak, spíš vycvičený pro všeliké vtípky "nadruhou", i "natřetí", no fakt někdy i na čtvrtou a půl. Ale tohle ne ne a ne a nenene. Dokonce ani Liška a Poláková, jež mám oba docela rád, to prostě nezachrání. Humor tupost, scénář dutost, statická kamera krutost, režie marnost. Pro mě odpad. Ještě dodávám, že taková vhodná americká paralela jsou Dvě Socky (a důůůůůůůůrazně upozornňuji, že pouze v originále to má smysl sledovat!!) a jak jsem měl z tohoto humoru despekt a apriori ten seriál odmítal, dostal mě do kolen svou lidskostí, citlivostí, vtipem a paradoxně i skutečnou láskou. Takhle by měl vypadat scénář (alespoň, co se týče dramatizace dialogů). ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

"Nazdár! [HaHaHa] Já jsem Věra! [HeHeHe]" To je jako vážně nutné, šroubovat umělý smích za každé druhé slovo? Marta a Věra je hodně mimózní pokus o český sitcom amerického střihu, který působí ze všeho nejvíc unyle. Češi by se měli podobnému subžánru obloukem vyhnout, protože to vážně zoufale neumí. Asi pět mírných pousmání za dva díly je hodně málo a v tomhle ohledu je válcuje i "jednooký král" Ozzák. Dílko je to nicméně cílené zejména na ženskou populaci, která se třeba v kravoidní postavě, kterou se asi snaží hrát Poláková (záměrně nevýrazně, nebo jí to fakt nejde), najde a sitcom si třeba i oblíbí. Pro mě ale od Kolečka fakt obrovitánské zklamání. Po 3. díle hodnotím 2* a další šanci tomu už nedám... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Každý pořádný šéf má alespoň dva podřízené, aby mohl naplno rozvinout své manažérské schopnosti." A diktátor Brouček je maminčin manažér dle mého gusta. Jeho podřízené mě až tolik nebaví, ale když už jsem s nimi strávil tolik času a rád nakupuju opravdu leeevně, tak si objednávám 20 ledňáčíčků, přepravku ležáku Chroust, dva luky Malý Robin, jedno posezení v manželské poradně a půl bobule Acaí. ()

Galerie (205)

Zajímavosti (5)

  • Exteriér fiktivní kanceláře Leeevne.cz se nachází na Vinohradech, v ulici U Zvonařky. (hermiona)
  • Doménu Leeevně.cz si zaregistrovala Česká televize a využila ji jako fiktivní rekvizitu seriálu. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama