Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klaun a mistr slapstickových gagů Norman Wisdom již ve filmu Problémy v obchoďáku vytvořil typickou postavu malého človíčka stojícího proti celému světu a ztvárnil ho s jadrností a za pomoci taškařic jako z němých grotesek. Zásah v pravou chvíli zaznamenal největší divácký úspěch v celé Wisdomově kariéře a v době svého uvedení v Londýně lámal rekordy v návštěvnosti. Velkoměstská nemocnice a dobrácký nemotora - slibná kombinace pro crazy komedii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

VlastaFlaksa 

všechny recenze uživatele

Jako malý holce se mi tenhle film hrozně moc líbil, připadal mi ve stylu starých němých grotesek, jen ozvučený a pak jsem se na něj podívala znovu po letech a ..........člověk by si asi v některých případech měl nechávat iluze z dětství a nevstupovat znovu do téže řeky. Takže moje hodnocení je nadsazené a spíš z nostalgie. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Groteska nebyla nikdy mým šálkem čaje a tohle je prostě jak z němého filmu. Už úvodní nakládání do sanitky mě připadalo pekelně stupidní, stejně jako celá postava Pitkina, který se zoufale snaží dostat do nemocnice. Nemá to žádný příběh a OK, párkrát jsem se i zasmál (ples na konci), ale jinak nic pro mě. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Patrně nemohu za to, že se Norman Wisdom narodil do technicky příliš vyspělé filmové doby, ale přesto je mi to líto. Dokud totiž filmy nemluvily, tak by se svým přirozeným trdlovstvím jistě vynikal mezi všemi těmi úspěšnými klouzači na banánových slupkách. Na šedesátá léta už to zkrátka nestačí a zvuk tomuto snímku rozhodně příliš nepomáhá - zejména hlasitý smích přihlížejících. Přesto si ekvilibristika s nosítky nebo nemocniční závod na vozících zaslouží místo v mé děravé paměti a kritika charitativních snobů mne vyloženě potěšila. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nesmírně povedená britská komedie o panu Pitkinovi (Norman Wisdom), který se neustále snaží být prospěšný ve všech možných profesích (pracuje v masně, dělá dobrovolného zdravotníka, v nemocnici je zdravotní sestrou i zubařem, ...) a ve všech je zcela neúspěšný a vždy vše pokazí. Až jednou se díky němu v nemocnici zasměje malá holčička trpící psychickými problémy a Pitkinovo vítězství je na světě. Neuvěřitelně humorný film, stále se je čemu smát. Je třeba ale mít na mysl, že jde o komedii založenou na skečích a neuvěřitelné nešikovnosti hlavního hrdiny. Film byl v televizi se starým dabingem s geniálním hlasem Eduarda Cupáka. Hudba: Philip Green ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama