Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 2

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (133)

Merlinousek 

všechny recenze uživatele

Je to docela jednoduché. Jsou dvě kategorie lidí. Ti co věří a ti co nevěří. Pokud věříte, film se vám bude líbit. A není to ani tak o tom, jestli jste praktikující křesťané, stačí věřit v něco po smrti. Pak film smysl dává. A je vyprávěn z lehka, pomalu a s láskou. Prvně jsem shlédl několik rozhovorů s Coltonem na youtube a pak si teprve film stáhl, takže jsem uvítal, že se film drží reálného příběhu. Pokud bych zcela odfiltroval téma nebe z filmu a tudíž hlavní pointu, pak stále zůstává možná i víc než polovina. Kdo se tomu bude smát, tak je hloupý. Ale ta víc než polovina filmu je o lásce. Tak jak ji známe (snad) i z našich životů. A o to tu jde především. O to jde vlastně v životě jako takovém. O nic jiného tu nejde. A kdo čeká nějaký nabušený blockbuster, bude velmi zklamán. To si raději pusťte x-meny :). ()

speedy7929 

všechny recenze uživatele

Vždy sa snažím film hodnotiť podľa jeho kvality. Povedal by som, že to bol lacný film oproti hollywoodskym trhákom, ale bol veľmi bohatý ohľadom deju a myšlienky. Či už ste veriaci alebo nie, istým spôsobom Vás to musí priviesť k myšlienke, či nebo ozaj existuje. Ako mohol 4 ročný chlapec poznať také tajomstvá? Alebo ako sa mohol jeho pohľad na Ježiša stretnúť s názorom úplne cudzieho dievčatka, ktoré je na 1000 kilometrov od jeho. P.S. Tento krát som asi viac hodnotil pointu príbehu, než jeho spracovanie. ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tento film je už oříšek sám o sobě, jenom proto, že se jeho hodnocení bude hodně odvíjet od toho, zda hodnotící jsou, nebo nejsou věřící. Jestli je příběh skutečností, nebo domněnkou, je celkem irelevantní. Z objektivního hlediska, bych řekla, že je to spíš takový pohádkový příběh o tom, zda věříme jeden druhému, zda za sebou rodina stojí ať se děje co se děje. Mě Heaven Is for Real nijak nepopudil. Pěkné, dojemné, romantické. O pravdivosti a víře bych ale nepojednávala. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to klasický americký, spíše televizně působící, cajdáček. Věřícího to asi ohromí, skeptika už tolik ne. Greg Kinnear je v podobných taťkovských rolích jistej v kramflecích a mám ho takhle rád. Příběh je dost prostý, ale sympatický. Škoda, že polemizaci následně nahradí jistá tendenčnost. Na druhou stranu film nic okatě nevnucuje a za to si zaslouží uznání. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem víru příliš nechápal, současně ji však nikomu neupírám. Svět je tak pestrý, že způsobů jak ho vidět a jak žít život jsou tisíce. Proč by jedním z nich nemohla být zrovna víra v boha. Navíc bylo docela fajn vidět v době zblbnuté islámským fanatismem trochu toho uklidňujícího křesťanského vidění světa. Přestože filmu nechybělo několik silných okamžiků (rozhovor s matkou o nenarozeném dítěti), jako celek se málokdy zvedl nad průměr. Na vině byly možná až příliš konzervativní představy nebe, které jeden duhový kůň zrovna nevytrhne, fádní režie, která mi nedokázala zprostředkovat emoce příběhu a utopila je v tematických klišé, a možná i herecké výkony. Třeba Greg Kinnear zvládá na výbornou sympaťáka a starostlivého otce rodiny, mnohem méně však duchovního zmítaného pochybnostmi. A už vůbec jsem u něj nezaznamenal tu vnitřní proměnu, o které v závěru mluvil. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v několika lokacích kanadské provincie Manitoba. (Terva)
  • The Guardian nespochybnil film, ale vyjadril skepticizmus ohľadom zobrazenia príbehu vo filme. Červené značky, o ktorých Colton Burpo (Connor Corum) tvrdí, že mal Ježiš na rukách a nohách, sú dobre známe. Chlapec mohol ľahko uhádnuť, že jeho otec-kazateľ sa bude modliť, alebo mu to mohol povedať ošetrujúci personál. (Arsenal83)
  • Litovské maliarske dievča, ktoré sa objavuje na začiatku a na konci filmu v podaní Ursuly Clark, vychádza zo skutočnej Akiane Kramarik (narodená 9. júla 1994 v Mount Morris, Illinois), dievčaťa, ktoré tvrdilo, že malo zážitok, pri ktorom stretlo Ježiša v nebi. Okrem toho obraz o Ježišovi zobrazený vo filme je skutočným obrazom Kramarikovej, ktorý sa volá "Princ pokoja". (Arsenal83)

Reklama

Reklama