Reklama

Reklama

Tajemství smrti slečny Neznámé

  • Velká Británie The Autopsy of Jane Doe (více)
Trailer 2

Otec a syn, oba koroneři, jsou vtaženi do komplexní záhady, v níž mají za úkol identifikovat mrtvolu mladé ženy, která měla očividně hodně temné tajemství. (Filmbox)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (561)

larelay 

všechny recenze uživatele

nemam rada horory. citim sa pri nich neprijemne a Jane Doe mi to rozhodne neulahcila. tento film je sice minimalisticky, ci po hereckej, vypravnej, vizualnej i hudobnej stranke, ale maximalne desivy. nebudete sa lakat a bat kazdych 5 minut, ale hnusna nedefinovatelna tazoba vas bude sprevadzat celou stopazou. suhlasim s ostatnymi, finale som si predstavovala trosku inak, ale v zasade mi neprekazal ani tento zaver. spokojnost. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Žánr horor mi k srdci nikdy moc nepřirostl, než jsem tedy poznal, co může tento žánr znamenat v rukou precizních tvůrců z Japonska, nicméně i na počet oblíbených hororů z krajiny vycházejícího slunce mi stačí jedna ruka. Dlouho jsem žádný pokus o strašení diváka nezhlédl a po velmi pozitivních reakcí jsem si natěšeně film kolem jedné v noci pustil. Pro mě tedy nestoudný kýč. Scénář a celý vývoj je v podstatě směšná fraška, opírající se o všemožné hororové klišé. Strašně tajemný obsah žaludku překrásné nebožky, staleté čarodějnické rituály a pochopitelně zombie, bez kterých dnes točit horor snad ani nelze. V hodnocení mě utvrdilo i vyloženě trapné family drama, které je také součástí tohoto legračního filmu. Jestliže je toto pro zdejší hororové fanoušky jeden z nejlepších filmových zážitků poslední doby, nemá zřejmě žádnou cenu, abych tento žánr v podání západních tvůrců někdy v brzké době opět pokoušel. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Poďme na to so spoilermi, pretože tento film sa mi páčil, ale zároveň obsahoval dosť chýb, ktoré robili všetko pre to, aby som výsledné hodnotenie stiahol z 80% na „len“ 60. Ale viete čo? Snažili sa. Fakt sa snažili. Ale nemôžem mu dať menej, ako 80%, pretože som rád, že je to dospelý horor. Prejavuje sa to napríklad tým, že nejde o vyvražďovačku, ale o komorný horor, v ktorého strede diania stoja otec a syn, pričom otca hrá skvelý Brian Cox (a syna Emile Hirsch, ale to nie je až také dôležité). Ako experti na súdne pitvy dostali v jednu nepokojnú noc telo, ktoré sa správa úplne šialene (napr. krváca, hoci osoba je dávno mŕtva). Sú zaskočení rovnako, ako divák. Ani oni to nechápu, no ako on, aj oni dvaja chcú záhadu rozlúštiť. Spätne mnohé veci nedávajú logiku (prečo otec musel „súhlasiť“? Prečo sa všetky „tie veci“ vôbec museli diať? Mala neuveriteľnú moc, stačilo aby chcela a behom pár desiatok sekúnd mohla dostať všetko, čo chcela, tak prečo otravovala mŕtvymi mačkami a mŕtvymi priateľkami?) a pár krát som tomu nerozumel (sekerou rozmlátia čo môžu, ale drevený poklop vedúci von z podzemia veselo ignorujú a musím dať dole klobúk i pred schopnosťou starého fotríka uhasiť megapožiar jedným ručným požiarnym prístrojom). Ale nevadilo mi to, aspoň nie nijako extra. Temná atmosféra, desivé gore, pár značne nepríjemných chvíľ (detailné pitvy, cinkanie zvončekov), nečakané rozuzlenie identity mŕtvej (aha, tak PRETO ten bobor...), páčil sa mi i stret dvoch odosobnených profesionálov s evidentne nadprirodzenými úkazmi, páčilo sa mi to proste celé. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozkošný dokument o pitvě mladé (hmmm, co vypadá na 20 let...) ženy se poněkud zvrtne. Mé obavy z trapné duchařiny se naštěstí rozplynuly jako pára nad hrncem. Jo, černá magie, to je jinačí kafe! Pěkná kamera si vychutnává labyrint podzemní pitevny (ne, márnice to opravdu není, ta slouží jen k uchovávání těl před pohřbem), klouže po pitevním stole a nahlíží do nitra mrtvoly. Oceňuji zajímavé nápady, ten s kůží nemá chybu. Lekaček je naštěstí pár a očekávaných - ventilace snad zkušeného diváka nemůže zaskočit. Duo Otec+syn stojí před zdánlivě banálním úkolem - rozřezat mrtvolu, která se našla v domě plném čerstvých mrtvol. Jo, tahle noc bude dlouhá! Za šťastný konec přihazuji hvězdu navíc. Cililink! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho se mi u hororu nestalo, abych hned z kraje filmu byl tak strašně v šoku z atmosféry, která mě napnula jak špagát od houpací sítě. Drželo se mě tohle napětí skoro hodinu. Nejen, že atmosféra předváděla velké pecky, také se tu rozjela poměrně nechutná podstata filmu – pitva, která dobrému vkusu hodných a milých hororových filmů úplně nepřispěla. Možná ale právě strach z neznámého způsobil, že jsem byl vysranej až za ušima. Přesně po hodině se ale začala vysvětlovat podstata veškerého dění a celá ta atmosféra šla doslova do prdele. Prostě se ve filmu událo tolik hovadin, že jsem měl chuť vstát a odejít na záchod přemýšlet, co tím tvůrce vlastně zamýšlel. Kvalitní herci, zajímavý námět, perfektní zpracování, to všechno hrálo k plusům. A nakonec to vyhrálo i přes tu legraci, co se v poslední půl hodině dělo. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kde Austin (Emile Hirsch) píše na tabuli římské číslice, můžeme vidět, že tam číslice již jednou byly a jsou špatně smazané. (MatyasF)
  • Emile Hirsch (Austin) sa nechal počuť, že vyjadril obdiv Olwen Catherine Kelly (Jane Doe) za to, že vydržala v nehybnej polohe počas celého filmu. Paradoxne ani nie zato, že bolo náročné nehýbať sa, ale preto, že operačná doska pod ňou bola príliš studená. (Marceloo)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Režisér Lovce trolů se vrací

Režisér Lovce trolů se vrací

29.03.2015

Norský filmař André Øvredal před pěti lety sklidil velký úspěch svým debutem – populární formou found footage natočeným Lovcem trolů. Již více než rok se pokouší rozjet svůj další projekt, tentokrát… (více)

Reklama

Reklama