Reklama

Reklama

Gin no sadži - Season 2

(série)
Trailer

Epizody(11)

Obsahy(1)

Druhá sezóna plynule nadväzuje na prvú z roku 2013. Hachiken si už zvykol na nové prostredie a našiel si veľa kamarátov medzi svojimi spolužiakmi. Postupne si ale berie na seba príliš veľa práce a problémy jeho kamarátov ho tiež trápia čoraz viac.
V tomto pokračovaní spoznáme bližšie aj Hachikenových rodičov. Uvidíme, ako sa hlavnému hrdinovi darí v jazdeckom klube a ako sa podieľa v príprave na festival. Hachiken bude čeliť aj dilemám, ako sa vyrovnať s neľahkou situáciou jeho priateľa Komabu a ako pomôcť Mikage s jej snom. (Hees)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady bych prakticky mohla opsat celý komentář k první sérii. Druhá řada má trochu jinou zápletku a víc se rozvíjí vztahy mezi jednotlivými postavami, ale jinak je to prakticky to samé. Animace pořád pěkná, soundtrack, opening i ending jakbysmet. Jen vtipu ubylo na úkor vážnější atmosféry, ale to vůbec nevadí. Spokojenost. 8/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepšie ako prvá sezóna Gin no saji (2013). Druhá sezóna sa viac zameriava na vzťahy medzi jednotlivými predstaviteľmi a viac sa zameriava na ich problémy. Toto už nie je bezproblémový svet, kde jediný problém je čo s prasiatkom, v tomto svete postavy majú reálne problémy, ktoré ich veľmi trápia. Človek by povedal, že nemôžu byť dve sezóny viac rozdielne ako tieto dve. Každá sa zameriavala na niečo iné a to prvá skôr na predstavenie charakterov, vytvorila medzi nimi vzťahy, učila o prírode a o tom akú hodnotu majú peniaze. Druhá sezóna učí o tom akú majú hodnotu medziľudské vzťahy. Učí tiež, že človek čo prišiel o svoje sny je stále človekom a nie niekým, ktorý si zaslúži len opovrhovanie. Všetko sa, ale deje len s pohľadu hlavného hrdinu Hachikena a cez neho máme pochopiť všetky ostatné postavy. Hlbšie sa dalo vžiť aj do postavy Komabu. Nenávidenou postavou je zrejme Tamako, ale len preto lebo je to postava ako z reálneho sveta a rozmýšľa tak ako človek v reálnom svete musí rozmýšľať a preto treba jej názory sledovať. V druhej sezóne sa ubralo z vtipu a bezproblémovosti jednotlivých postáv a uvidíme aj Hachikenových rodičov, ale nečakajte nejaké srdcervúce scény. Gin no Saji sa snaží držať rovnakú hladinu a neprodukovať srdcervúce scény a ak aj také nejaké sú tak sú kľudné ako aj celé príjemné anime. Vzťah medzi Hachikenom a Mikage sa jemne zlepšil a mal som možnosť vidieť aká je vlastne osobnosť Mikage. Mikage je typom človeka, ktorý drží veľa emócii v sebe a veľmi ťažko hľadá človeka, ktorému sa môže zdôveriť. Na pochopenie jej charakteru, ale potrebujete obe série kedže v prvej sú len náznaky. Konečne tu aj dostaneme odpovede na to prečo je Hachiken taký ako je a uvidíme hlavne jeho rodičov. Dá sa povedať aj keď je to samozrejme anime a nie reálny svet, že po svojich dvoch veľmi rozdielnych rodičoch zdedil určité črty. Hachiken je prototyp skvelého kladného hrdinu a zdedil od svojich rodičov len to najlepšie. Najlepšie pre iných ľudí z dôvodu, že pre neho je to už ťažšie neustále sa nad všetkým zamýšľať a chcieť každému pomôcť. Pre mňa rozhodne lepšie ako prvá sezóna a táto si zaslúži vyššie hodnotenie, ale prvá si zas nezaslúžila menej ako štyri a tak len na oko tu budú mať obe sezóny rovnaké hodnotenie aj keď druhá sa mi páčila o dosť viac. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jako Moyashimon, Gin no Saji 2 se odehrává po vzoru svého předchůdce opět na škole, která se zabývá zemědělstvím. Hlavní hrdina, Hachiken, který odešel z prestižní školy právě sem (aby nakrknul rodiče převážně), to nemá rozhodně lehké. Je však už druhá série a ví něco o telatech, dělání pizzy, vajíčkách, zde se učí jezdit na koni, pořád soutěže a ... :) Však se na to koukněte. Chybu neuděláte. Pokud se vám líbí výše zmíněný Moyashimon, Mushi-shi, Aria the Animation, Bartender, Eve no Jikan a další klidnější anime, je to pro vás jako stvořené. Co více, Gin no Saji nešetří s vtipem, takže se určitě nudit nebudete. První série byla vážnější. Rozhodně pěkná show k ranní snídani či večerní večeři. Chutných 70% ()

Hromino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hačiken a jeho banda ze střední zemědělské se po půl roce vrací na japonské televizní obrazovky a přináší s sebou další dávku jedenácti epizod ze života měšťáka studujícího na škole, kde lišky a tanuki dávají dobrou noc a kde se coby náctiletý učí pozitivním hodnotám. Možná je to změnou režiséra, možná jen prostě adaptovaným materiálem z mangy, ale druhá série mi přišla o něco slabší než první. První řada byla podle mě (na rozdíl od Gokua) více komediálního rázu, byla odlehčenější, provázanější a mému srdci o něco bližší. Druhá řada mi přišla zhruba do poloviny spíše nevýrazná a potenciál nové postavy snobské Ajame s koňským řehotem byl podle mě poněkud nevyužitý, ovšem vážnější druhá polovina nové řady jakoby nabrala zpět ztracený dech, byla provázanější a opět si mě získala. Líbilo se mi, že navzdory odlehčenosti seriálu zapadla ona smutná událost z druhé poloviny do seriálu přirozeně, naladění na vážnější notu mi nečinilo problém a závěrečné dvě epizody novou řadu výborně uzavřely. Kvalita kresby i animace zůstala zachována, nové motivy v použitém hudebním doprovodu jsem nezaznamenal, píseň v openingu byla docela fajn a píseň v endingu byla přímo má krevní skupina. Váhám mezi horšími 4* a lepšími 3*, ale nakonec dávám lepší 3*, neboť z druhé řady jako celku mám o malinko horší dojem než z řady první. Přesto doufám, že se někdy brzo dočkáme třetí řady. ()

Galerie (385)

Reklama

Reklama