Reklama

Reklama

Comet

Trailer 1

Obsahy(1)

Narazili na seba počas noci, kedy padali meteory. Vlastne, keď sa to tak vezme, ona mu zachránila život. Odvtedy z nej Dell (Justin Long) nemohol spustiť oči. Jeho nevyberané spôsoby ho takmer vždy dostali do problémov a nebude tomu inak ani tejto noci myriád padajúcich hviezd a jej bezchybnej božskej dokonalosti. Kimberly (Emmy Rossum) verí na lásku, na rozdiel od cynického Della, ktorý vie, že nie je skutočná. Uzavrú však spolu dohodu, že to spolu skúsia, čím sa začína príbeh vývoja ich šesťročného vzťahu tou najbizarnejšou cestou, predstavujúcou akoby sériu snov namaľovaných na plátno obrazu... (sochoking)

(více)

Recenze (53)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Postavy jsou zajímavé, hlavně proto, že pro ně byli vybráni výborní herci (Rossum a Long), zajímavá je i forma, která není lineární, ale prostě ten příběh sám o sobě mě nebavil. Jako romance je to snesitelné hlavně díky postavím a díky tomu, že oni jsou neskutečně přirození. Jinak to je hlavně ke konci až moc utrápené. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

"Hell is other people." ...povedal Sartre, pretože ak ste sám a cítite sa byť osamelý, ste v zlej spoločnosti. Využiť každú príležitosť, i tú najnevhodnejšiu. Ísť šťastiu naproti, nie stalkovať a hrať to na náhodné stretnutie. Hodinu a pol trvajúca paralýza okúzlenia. Hipsterské čaro kamery a obrazu, romantika a humor s realitou pominuteľnosti. Pretože nič netrvá večne. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Comet je nesmierne inteligentný a intímny vstup do vnútra medziľudského vzťahu muža a ženy. Rozdelený do niekoľkých časových úsekov, ktoré sa medzi sebou popreplietajú, a sledujú prelomové, hoci nie úplne štandardné (akoby podľa šablóny), fázy vzťahu.. Od začiatku, prvé stretnutie, cez nekonečnú radosť a šťastie, prvé aj posledné krízy až koniec, potom pokus o zmierenie, ešte jedna šanca a definitívny koniec. Je to tak úžasne a premyslene nakrútené, že sa v tom, v určitých momentoch musí vidieť každý, kto už mal v živote nejaký vzťah. Je to precízne ako chirurgický rez. Vystihuje je to podstatu človečenstva a samotný zmysel lásky. Je to ľudské, ako samotné dialógy, tak aj činy ktoré robia charaktery, nedokonalosť a chyby tu tvoria silné jadro príbehu. Hoci to všetko znie dobre, mne by iba toto nestačilo, k tomu aby som sa z filmu gurmánsky roztopil ako v predošlých vetách. Menej inteligentne by to dokázal nakrútiť hocijaký Hollywoodsky remeselník..... Ale to komorné a citlivé spracovanie........ Hmmmm, tak to bolo dokonalé. Umelecky hodnotné. Považujem to hneď po snovom HorseHead, za druhý najlepší film z roku 2014, z môjho pomyselného rebríčka. Dokonca mi tu neprekážal debilkoidný ani herec Justin Long, ktorého výraz tváre nemôžem zniesť. Všetko bolo perfektné alen najviac ma zaujal koniec... Nie preto že by bol nejak extra smutný, ani happyend sa nekonal.... Ale dojemný monológ hlavnej postavy (Justin Long), ktorá si spätne prehrávala celý ten vzťah a premýšľala živo, čo by sa stalo a zmenilo keby v určitom čase spravil niečo iné, čo možno aj chcel ale nezobral odvahu, bolo to najsilnejšie z tohoto celého. A to ešte nieje všetko, ďalej hovori: že,ho hreje pri duši, myšlienka, že v inom paralernom vesmíre niektoré udalosti naozaj zmenil a v nich s ňou žije šťastne a bude až do smrti. Je to trocha náročnejšie metafyzické dielo, ale rozhodne stojí za pozretie. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak tohle že je ta jiná romance? Vždyť je to naprosto stejný kýč, jako jiné romantické filmy, jen v hipsterském, pseudouměleckém vizuálu. Jistě, dalo by se polemizovat nad tím, jestli samotné projevy lásky už taky nejsou kýčem, ale to mě osobně zas tak nezajímá. Spíš mi vadí, když se film vydává z něco mnohem víc, než ve skutečnosti je. Obě hlavní postavy mi byly strašně nesympatické už od samého začátku, chemie mezi nimi absolutně nefunguje a vůbec se s nimi nepracuje - charakter jak Kimberly, tak Della se neustále divně mění (hlavně u Della, který je spočátku strašně pesimistický cynik a najednou je z něj strašný romantik... i po kratších časových úsecích. To mám fakt brát vážně? Jako životnou postavu?). Humoru je tu na komedii málo a na mě nefungoval ani jednou. Ta úžasná vizuální stránka, o které tu všichni básní jakožto o až hypnotickém zážitku, se mě osobně nelíbila, protože mi připadá lartpourlartistická. Všechno to "experimentování" se záběry jednoduše nefunguje a v drtivé většině případů nemá žádný hlubší účel (a scéna líbání, při kterém kamera zabírá hlavně krk, mi přišla dost směšná). Nelineární vyprávění mi vadí obecně, jelikož mi taky v drtivé většině případů připadá pseudoumělecké. A střihy byly jak z Ptákodemie. Tak co na tomhle filmu mám oceňovat a zbožňovat? Navíc ani nechápu název Comet, když tam ta kometa nemá žádný účel. Asi aby režisér nalákal víc lidí a aby nezdrhli po úvodní scéně, dal do úvodních titulků pár obrázků vesmíru. Poměrně amatérským způsobem. Líbila se mi snad jenom hudba a trošičku závěr, jinak ani ťuk. Někdo by mohl namítnout, že tomuhle jsem dal 1* a 500 dnům se Summer jsem dal 5*, přičemž oba filmy jsou poměrně hipsterské romance - jenže 500 dnů se Summer má sympatickou ústřední dvojici, chemie mezi ní funguje perfektně, humor je vtipný a přítomný po většinu času a vizuálně působí o dost líp a promyšleněji. Prostě to má vše, co Comet chybí. Něco si to bere i z Věčného svitu neposkvrněné mysli a Linklatera, jak tady všichni píšou, ale kdybych měl vypisovat, v čem je jak ten film, tak ten režisér, lepší, už bych se opakoval. Lepší 1* ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* sci-fi v žánrech mě nalákalo na tuto neokoukanou nezávislou romanci, u které chápu rozporuplné hodnocení uživatelů. Hodně totiž u ní záleží na Vašem aktuálním rozpoložením kromě teda vašeho vkusu. Sci-fi v ní rozhodně nehledejte a jediný jeho náznak najdete v úvodních titulcích, kde se oznámí, že se film odehrává v průběhu 6 let v paralelních dimenzích. Není to však špatný film, vizuálně i myšlenkově zajímavý, se slušnými hereckými výkony, kteří snad hubu za celou dobu nezavřou ;-). Prostě něco na způsob klasických filmů Woody Allena. Nakonec zůstanu u svých standardních 3 hvězdiček a nemám důvod doporučovat. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] - motto na závěr: neobvyklá ukecaně zasněná romantika ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pamätáš si ako si vždy povracal vankúš na tú chladnú stranu? Tak nejak fungoval náš vzťah. Neustále prevracanie a otáčanie, hľadajúc rovnováhu... Celý film bol ako puzzle, ktoré si musí človek postupne poskladať, aby mu to napokon dalo dokopy príbeh v správnom poradí na chronologickej časovej osi. Formát teda rozhodne zaujímavý, aj keď na môj vkus občas až príliš roztržitý, a tak sa v tom miestami naozaj obtiažne orientovalo. Ale v konečnom efektne to stálo za to, a najmä v závere, keď sa kruh pomaly ale isto uzatváral, ma to bavilo úplne najviac. Hoci napokon vlastne ani nevieme, či to všetko bolo naozaj, či to bol len sen, predstava, vízia, alebo čo to vlastne bolo? Nevadí, práve tá mystika tomu dodala tú potrebnú originalitu a v podstate aj dramatický efekt. A som rád, že Justin Long po dlhšej dobe konečne hral v niečom kvalitnom (hoci aj v Ask Me Anything ma celkom bavil). ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Už při druhém záběru se mi protočily panenky... "very modern art". Nevycentrovaný obraz mě nenechal klidným. Naštěstí přechod v čase přijde docela rychle, což dokáže urvat pozornost. Nevím jak by film přivítal Neruda, protože autor děj vrací hned do minulosti a hned zase zpátky, takže divák brzy neví kde vlastně je. Přesto je Comet paradoxně povedený tím jak celistvě působí, myšlenka snu a paralelních světů je po celou dobu podtrhávána jak obsahem tak i formou výpovědi. Povahu snímku nejlépe popisuje Kimberly hovořící o neustálém převracení polštáře a hledání rovnováhy. Ve výsledku se ale obávám, že jedinou pravdu tady má uživatel honajz. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Kometa je zvláštní počin, tak trochu temný sourozenec 500 dní se Summer, kde převažuje spíše drama, než komedie. Pryč jsou roztomilé postavy v barevném světě, místo nich nastupuje více lidská (čti zoufalá) hra o lásku. Každý si zde najde svůj moment, se kterým se ztotožní, ale rozhodně to není film, který vám udělá lépe. Justin Long hraje zajímavou postavu, která si mě získala hned od úvodní scény ve frontě, a Emmy Rossum je opravdu kouzelná. Bohužel třeba s hlavní představitelkou jsem měl problém, že jí chybí určitá jemnost, do které se stylizuje, a ke které mi třeba vůbec nesedí to, že kouřila. Přišlo mi navíc, že film se ke konci zamotával ve vlastní poetičnosti, ze které ve výsledku udělal spíše guláš. Šlo o sen? Stal se ten příběh vůbec, nebo opravdu na začátku umřel? A i kdyby, záleží na tom? Jelikož když to vidí on, tak se to muselo dít, ať už v jakémkoliv vesmíru. Nebo je opravdu ten nejpravděpodobnější narativní dojem ten správný a byl to prostě jen další příběh o tom, jak kluk potkal holku? To už je asi na vás. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Hodne zvlastni film s hodne specifickym kouzlem. Snive, tak moc, az jsem si to musel dat dvakrat, jestli se mi to nezdalo. Scenarista a reziser Mr. Robota natocil tak trochu jiny romanticky & sci-fi film tezici nejenom z pusobive tripoidniho audio-vizualna, ale predevsim z moc povedeneho scenare. Sice je tu trosku citit lyricka exhibice, misty az masturbace, ale s hloubkou. Justin Long je herec, ke kteremu mam hodne rozporuplny vztah, ale do charakterniho konceptu zde moc dobre zapadl. Jeho slovni prestrelky s Emmy Rossum jsem si uzil. Gradujici zapletka me dojala. Krasny a prekvapive intenzivni komorni zazitek. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Občas se najde malý klenot v žánru, který i když není uplně dokonalý, tak na mě udělá velký dojem. Tohle je jeden z nich. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Srdce rozbité na tisíc kusov, omámený estetikou a utopený v slzách. Dva krát za dva dni, s pocitom, že som objavil jeden z najlepších filmov aký som videl. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Typická "indie romanťárna" předkládá historii jednoho vztahu v jeho šesti zlomových momentech. Formálně ozvláštněná nelineárním přeskakováním mezi nimi, křiklavě staví na šroubovaných intoušských konverzacích, zdánlivě o životě, ve skutečnosti "o houně". Ta hezká a příjemná polovice nekompatibilního páru (Emmy Rossum), plus přeci jen emotivní závěr, ji z otrávené sebezahleděnosti taktak vytahuje. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, fakt zajímavé konverzační romantické dílko made in USA. To prolínání různých časových linií jednoho mnohaletého vztahu mělo své kouzlo. A úžasná kamera to kouzlo ještě znásobila. Nejvíc na mě zapůsobilo jejich seznámení se při pozorování padajících hvězd, které dostalo i nejvíce prostoru a bylo nádherně rozkouskováno od začátku do konce filmu, kterýžto ani koncem nebyl. Chtě nechtě jsem tam viděl záblesky Před úsvitem. Bylo to uvěřitelné, přirozené a fakt romantické. Stejně tak jejich rozchod po telefonu neměl chybu a špičkově gradoval a hlavně s těma kudrlinkama byla Kim přímo k SEŽRÁNÍ! Apropó hlavní představitelka, na tu si musím posvítit, kvůli ní bych i já začal věřit na opravdovou lásku navždy :-) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ti museli být osamělí... Oba tak prudce inteligentní a ironií osudu jsou nuceni žít v L.A. Patrně proto byli minimálně zpičátku (ten překlep nemůže být náhoda) tak nesnesitelně afektovaní. Pak začali hulit a často mi přišli vtipní. A obdivoval bych je za to ještě víc, kdybych stačil pobrat všechna ta moudra, co si mezi sebou ti dva mladí inteligentní lidé stihli povědět. Na to ovšem nemám kapacitu. Ale vím na beton, že kdyby Dell víc šukal, místo aby neustále ohromoval svým ostro(vtipem/prudem), nebyl by na konci filmu odkázanej na jedinou mici na světě, která ho kdy snesla. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Ty inspirační zdroje tady už někdo zmínil 500 days with Summer, Věčný svit, určitě Linklater. Opravdu se to snaží být tím top romantickým art filmem. Ale na první ligu tomu něco chybí. Největší problém je jednoznačně v přemíře dialogů. To je problém i Linklatera, ale ten zaprvé nechává hrdiny víc poznávat město, a za druhé do svých filmů ukryl mnoho mikropříběhů. Tady nic takového není, kluk s holkou vlastně 91 minut řeší jen sebe, jak žili předtím než se potkali se dozvíme jen z rychlíku. A přestože jsou herci sympatičtí a dialogy vtipné, tak se to časem omrzí. Kdy už se začne něco dít? Ptal jsem se, ale nedělo se nic. Stříháme sice v paralelním čase, ale jen proto, abychom se zase ocitli uprostřed další vztahové hádky. Kdybych ale neviděl inspirační předlohy snímku, určitě bych hodnotil o hvězdu lépe. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem něco úplně jiného. Možná proto jsem byla tak zklamaná. Snaha o nové Před úsvitem, ale nevyšlo to. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Hezké, dokonce moc hezké! Je to o tom, jak je někdy osudové neodvážit se udělat ten správný krok, aby muž získal milovanou ženu. Váhat se nevyplácí a napravit to už pak mnohdy nejde, protože je pozdě. Emmy "Fionu" Rossum "miluji" od "Shameless" a moc jsem si kvůli ní přál "Kometu" vidět. Ona nezklamala, ale mohla mít lepšího partnera, než je Justin Long. Trochu mi to připomnělo Linklaterovu slavnou trilogii s Ethanem Hawkem a Julii Delpy. Nevím v čem to bylo, jestli ve špatném překladu nebo že se tu používá hodně jmen a pojmů, které nezasvěceným (neameričanům) nic neříkají, ale někdy se člověk v té přehršli slov ztrácí. Možná je tu příliš mnoho zbytečných slov. Ale je to romantika s velkým "R" a za Emmy jsem ochoten leccos odpustit. Má to velké kouzlo! ()

Reklama

Reklama