Reklama

Reklama

Gomora - Série 5

(série)
Itálie / Německo, 2021, 8 h (Minutáž: 43–55 min)

Režie:

Marco D'Amore

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mokadelic

Hrají:

Salvatore Esposito, Francesco Alia, Alessandro Coppeto, Ivana Lotito, Dominic Borrelli, Tania Garribba, Antonio Gargiulo, Gennaro Apicella (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Neapol je po střetu Levantových a Patricie v troskách. Genny se musí vzdát naděje na normální život a vrátit se do akce. S policií v patách se rozhodne uchýlit do bunkru sám, bez Azzurry a malého Pietra. Zbývá mu jediný spojenec: tajemný "O Maestrale", mafiánský boss Ponticelli, čtvrti na východě Neapole. Válka se blíží a nepřítel je připraven k boji. Genny však brzy učiní senzační objev: Ciro Di Marzio je živý a zdravý a skrývá se v Lotyšsku. Pro Gennyho už nic nebude jako dřív. (HBO Europe)

(více)

Recenze (24)

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečný souboj dvou rivalů o místo v Secondiliánu. Bylo mi putna kdo vyhraje, seriál nemá žádného kladného hrdinu kterému bych fandil, tudíž bez napětí, přesto nesmírně baví. Seriál ukazuje krátký život madiánů, kdy se nedá vůbec nikomu věřit. Z neustále nesmyslného střílení mě už bylo šoufl a jsem rád, že už touto sérií snad nadobro skončil. Všichni do jednoho naprosté zrůdy. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tady, pro mě nejočekávanější událost roku 2022. Miluju tuhle sérii, je dokonalá, jak slyším tu hudbu, tak mě úplně mrazí. A je to zase jízda, kulky lítají jedna za druhou. Sice jsou tam takové jakoby škobrty ve scénáři a ději, ale co už, některé věci jsem moc nechápal ani před tím hlavně ve 2. sérii. ALE konec mě trochu přeci jenom překvapil, ano byl očekávaný, ale překvapil, protože oba nakonec v poslední minutě padnou. Tím to tvůrci tentokrát už určitě definitivně zavírají ... nebo je Ciro opravdu nesmrtelný, ale to už by se opakovali. Mimo jiné to podstatné je vidět film Nesmrtelný (2019), který patří mezi 4. a tuto 5. sérii. Protože pak musí být každému jasné, kde se tu objevil Ciro, který končil na konci 3. série. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na těhle seriálech o x seriích mě neuvěřitelně vysírá než se vytvoří nová série, já zapomenu absolutně všechno z té předešlé. Přesně to se stalo i v první půli první části, absolutně jsem nevěděl, která bije, ale už asi po 20 minutách si to začalo sedat a jak se dostal na plac Genny Savastano, bylo jasný, že jsem na dobrý adrese a na Cira v dalších dílech se teda kurevsky těším, vypadá to, že pánové se s tím srát opět nebudou a lidský život bude hodnotu příbalovýho létaku v supermarketu. No čeká mě dlouhá a drsná mafianská noc a já doufám, že si jí kurva žiju. Toliko pocity po prvním dílu. Druhý díl jasně ve znamení Cira - závěr luxus. Miluju když jsou drsný činy odproštěny od keců. Omezuji spotřebu diplomatica na nezbytné minimum, protože závěr si chci vychutnat za střílzliva. 3díl - "Stalo se z tebe velký zvíře?" "ne, jsem pořád kluk z ulice" . Tak pojď na to Ciro. 4díl - tak teď už to jede k fatalnímu střetu jak po másle, mrtvoly se množí ve velkým stylu. Tak to byla opravdu velejízda. Důstojné zakončení celého sérialu. Hodně drsnej konec, ale asi k tomu všemu sedí. Ještě jsem se bavil na tím vlezdoprdelkou Gennyho, protože vypadal jak Trpišovský, takže sešívky si to fakt užijou se vším všudy. ()

italka63 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní seriál, kterému odpustí pár malinkatých chybiček v logice chování, jenže, my v té situaci nikdy nebyli, tak se nám to třeba jen tak jeví. Drogový obchod v Neapoli, co víc chtít. Je to město absolutního luxusu i chudoby. Dobře zahrané postavy a vy tušíte, že to bude všechno blbě, ale od seriálu se zkrátka neodtrhnete. Skvělá kamera, střih, lokace, interiéry bytů, já mám zkrátka tuhle zemi v sobě a nedám na ní dopustit. A nad tím vším se tyčí Vesuv, který ví, že tohle všechno jednou pohřbí. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série začala po ůvodním díle přesně tam, kde skončil film Nesmrtelný, který byl vydaný po čtvrté sérii. Jsem proti, aby se postavy oživovaly, takže jsem byl dost v rozpacích. Jednou se uložil k ledu, tak by tam měl zůstat. Postava Cira ale byla v tomhle seriálu tak zásadní, že po jeho "smrti" Gomoře prostě něco chybělo. I když čtyřka byla nadprůměrná, nebylo to úplně ono. Pořádný vysvětlení, jak Ciro vlastně přežil se tady nedozvíte, ale kdo viděl Nesmrtelného, je doma. Devět dílů bylo impozantních - spousta intrik, zrady, násilí, krve, brutality. Poslední díl měl být velké finále, ale za mě se prostě nepovedl. Postrádalo to logiku. Genny v předešlých dílech odpustí Cirovi i vraždu svých rodičů, aby ho ted poslal na smrt do gulagu kvůli tomu, že mu nedal vědět že žije. Cira to nasere, uteče, vrátí se zpátky do Neapole, žene ho dopředu jen pomsta, rozpoutá v ulicích krvavou válku a nakonec se nad svým soupeřem slituje ? Celý mi to přišlo přitažený za vlasy, ten poslední díl se prostě hrubě nepovedl. První a třetí sérii jsem hodnotil naplno, druhou a čtvrtou za čtyři. Tahle poslední měla rozhodnout o celkovým hodnocení. Za ten poslední díl jsem byl rozhodnutý dát dvě hvězdice, jenže pak by mi tahle série vyšla na čtyři a celý seriál taky. A to si Gomora kvůli jednomu zpackanýmu dílu nezaslouží, takže přimhouřím obě oči a přidám tomu fimále jednu navíc za to, že jsme se nedočkali happyendu. Jednou si rád tenhle seriál s chutí zopakuju. ()

Galerie (148)

Reklama

Reklama