Reklama

Reklama

Osm hrozných

  • USA The Hateful Eight (více)
Trailer 1

Několik let po občanské válce se zasněženými kopci Wyomingu řítí dostavník. Veze se v něm John Ruth (Kurt Russell), lovec lidí, známý také jako „Kat", a Daisy Domergueová (Jennifer Jason Leigh). Jeho čeká odměna, vypsaná na její hlavu, ji soud a oprátka. Po cestě potkají dva muže – majora Marquise Warrena (Samuel L. Jackson), bývalého vojáka, ze kterého se také stal obávaný lovec lidí a Chrise Mannixe (Walton Goggins), jižanského odpadlíka, který o sobě tvrdí, že je novým šerifem ve městě, kam mají všichni namířeno. Když jim silná vichřice zabrání pokračovat v cestě, rozhodnou se hledat útočiště v dřevěnici u Minnie, která je oblíbenou zastávkou dostavníků. Ve dveřích je však nevítá majitelka, ale několik cizinců, kteří se rozhodně netváří přívětivě. Nad horským průsmykem zuří sněhová bouře a osm pocestných začíná tušit, že se do města asi nedostanou... (Forum Film CZ)

(více)

Zajímavosti (71)

  • Koně mají v hubách gumová udidla, což v době, kdy se film odehrává, nebylo možné. (vochcalpadla)
  • Ve scéně, kdy si chce John Ruth (Kurt Russell) uvařit kafe, je venku zamračeno, sněží a blíží se blizard, přesto oknem dovnitř svítí slunce. (Záry)
  • V záběru na dostavník, ve scéně před tím, než dorazí do galanterie Minnie (Dana Gourrier), jsou v pozadí vidět novodobé usedlosti, přestože by mělo jít o prakticky prázdnou oblast. (KM Phoenix)
  • Tarantino používá k nasvícení scén (především stolů) bodové světlo shora, ale nad stoly vždy visí pouze petrolejové lampy, které pod sebe nesvítí. (Pyron)
  • Když dostavník přijíždí k Minniině (Dana Gourrier) galanterii, je blizard, hustě sněží, ale v jednom okamžiku je patrné, že cesta k usedlosti je prohrnutá pluhem. (heavy66)
  • John Ruth (Kurt Russell) udeří v dostavníku Daisy (Jennifer Jason Leigh) loktem do obličeje. Daisy si v bolestech drží ruce na obličeji. Když ruce za pár vteřin sundá, je pod nosem, kolem úst a na bradě potřísněná krví, ale krev z nosu jí neteče. (heavy66)
  • Judy (Zoë Bell) řekne, že největším městem na Novém Zélandu je Auckland. Auckland však počtem obyvatelem předběhl Dunedin až na začátku 20. století, tedy až téměř 30 let později od roku, ve kterém se film odehrává. (hansel97)
  • Když šerif Chris Mannix (Walton Goggins) stojí před dostavníkem, mění se neustále výška vrstvy sněhu na rovném okraji jeho klobouku, bez toho aniž by ho sám smetl. (hansel97)
  • Na začátku filmu je použito označení "pen pal" ("kamarád na psaní dopisů"). Tento termín ale byl podle amerického slovníku Merriam Webster použit poprvé až v roce 1938. Postavy v době kolem roku 1870, kdy se film odehrává, ho tedy nemohly znát. (hansel97)
  • Spoiler: Když major Warren (Samuel L. Jackson) zastřelí generála Sandyho (Bruce Dern), tak se opře o stoleček a s úsměvem pozoruje lidi okolo. Když se o minutu později objasňuje, proč má Daisy (Jennifer Jason Leigh) tajemství, odehrává se tatáž scéna, jen z jiného úhlu. Tentokrát ale major Warren odchází hned po výstřelu ze scény. (icewhite)
  • Spoiler: Když Major Warren (S. L. Jackson) zabije seňora Boba (Demián Bichir), první ránu střelí do břicha, ale krev vystříkne ze srdce. Při druhé ráně vystřelí do prsou, ale krev vystříkne z břicha. (fcapab)

Související novinky

Zemřel Ennio Morricone

Zemřel Ennio Morricone

06.07.2020

Z Říma dnes dorazila velice smutná zpráva pro svět filmu a hudby. Ve věku 91 let nás opustil legendární hudební skladatel Ennio Morricone. Zemřel v římské klinice v noci z neděle na pondělí na… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Tarantino ulovil další hvězdy

Tarantino ulovil další hvězdy

09.05.2018

Jak určitě víte, v srpnu 2019 jde do kin devátá tarantinovka. Once Upon a Time In Hollywood se točí kolem televizního herce a jeho kaskadéra, kteří v roce 1969 zachraňují svoje kariéry. Ve vedlejším… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama