Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (144)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaký normální, atmosférický povedený slasher. Tento žánr miluji a tak nebylo pochyby o tom, že by mě to mohlo bavit. Vrah má výborné charisma, jeho chůze, dýchání a mluva, to vše ho vyzařuje v tom nejlepším světle, včetně jeho originálních a krvavých mordů. Gore je zde vcelku dost, ikdyž nějaké scény jsou mimo záběr, pro mě jako fanouška krvavých orgií to bylo dostačující. Potěší také pěkná hlavní hrdinka, starší look a hlavně finální odhalení, které jsem nečekal ani z 1%. Jo, tohle bylo fajn, kdyby se malinko zrychlilo, mohla to bejt plná palba. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi sednul a chvilku jsem i přemýšlel o plné palbě. Nakonec hezký silný čtyři hvězdy a to hlavně za hutnou atmosféru, ucházející vraždy a vrahouna s pytlem na hlavě, protože ten maník byl fakt všude a fakt nevím, jak bych si v tom Texarkanu vyšel s holčinou aniž bych ho neměl za zadkem. Chvílema jsem ho podezříval, že má šestej smysl, každopádně ten chlap je doslova a do písmene Kazišuk !! Hormony jsou ale svinstvo, takže spousta budoucích obětí stejně jde randit na co nejodlehlejší místa a to, že kolem běhá magor co z člověka udělá sekanou, neřešej. No a chvilku potom se nacházejí ve stadiu rozkladu a už nemusí řešit vůbec nic. Hlavní herečka je sympatická a konec mnohého překvapí. Směle doporučuji všem párům co si chtějí udělat hezký večer. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Standardní solidní slasher, který přímo vychází ze stejnojmeného fláku z roku 1976 a nepostrádá žádný opěrný atribut - maskovaný hrdina, u kterého do poslední chvílie netušíte, kdo se pod maskou ukrývá (a tady se to opět povedlo ututlat s tím, že pointa je celkem překvapivá). Vraždy na všechny možné způsoby jsme tu měli už nespočetně-krát, ale málokterý vrah byl tak zdatný, že do svého arzenálu zavedl >SPOILER< pistoli, luk a šípy, sekeru, kudlu a upgradovaný pozoun :D. Co se ale tvůrcům musí nechat a ještě o den později kroutím hlavou nad tím, jak se povedlo docílit takové 80' produkce a atmosféry - než se totiž trochu vzpamatujete, můžete si myslet, že vše náleží právě do 70-80. let díky místní architektuře, vozovým parkům, módě atd., takže z letargie vás maximálně vytrhne nějaký ten současný radio hit. Povedená oslava na zlaté 80'! ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

No to mi poser nohu. Narazil sem na tenhle "remake" staršího slasheru úplně náhodou a ono je to prostě super. Proč je remake v uvozovkách? On ten film jaksi uznává existenci prvního filmu ze sedmdesátých let a operuje s tím, že je to založeno na reálných událostech. Což dává autorům prostor ke stylu v hororech docela nevídanému, kombinující retro slasher scény s pomrkáváním na diváka, který chvílemi neví, jestli to tvůrci myslí vážně, nebo ho tahají za nos. Je to opravdu hodně stylizovaný, ale já si brzo zvykl a pak si už jenom užíval zajímavej příběh vrcholící pro někoho debilní, ale rozhodně neodhadnutelnou pointou. Rozhodně to lepší, co v hororech rok 2014 nabídl. 8/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sice vypadá poměrně luxusně, ale na rande jí nikdo nezve. Až se rozhoupal on, dokonce svolil a odjeli z letního promítání toho „bezbožného filmu“, párkrát se v autě na odlehlém místě políbili, on si nedobrovolně sundal kalhoty a ucítil ostří nože v zádech. Holt, někdo má pech. Studentka Jami vyvázla z dostaveníčka s pytlovým fantomem jen s několika škrábanci a šokem. Kdysi dávno se v tomhle Texarkanu nehezky umíralo. Po letech to chce nějaký vtipálek/sadista zřejmě zopakovat. Solidní vizuální hrátky, spousta povídání, sympatická retro atmosféra. Vše funkční, i když ne o všechno (místy dlouhé blábolení) stojíme. Útoky jsou přímočaré a agresivní, situace se zdá být bezvýchodná. Ve výsledku to není typický slasher, kde se efektně postavy nabodávají na háky nebo je rozdrtí projíždějící kamion, ale těží z atmosféry, která je velmi solidní a syrová. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městech Texarkana ve státě Texas a Shreveportu v americkém státě Louisiana. Několik místních obyvatel města Texarkana si pak ve filmu zahrálo jako kompars. (Terva)

Reklama

Reklama