Reklama

Reklama

Co děláme v temnotách

  • Nový Zéland What We Do in the Shadows (více)
Trailer 3

Viagovi, Deaconovi, Vladislavovi a Petyrovi je dohromady víc než 9000 let. Tihle upíři žijí společně v bytě ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Jak čtveřice zvládá přežívat v současné, moderní společnosti? Spolubydlící Viago, Deacon a Vladislav vypadají jako kdokoli jiný, až na to, že jsou nesmrtelní a pijí lidskou krev. Jsou to totiž upíři, kteří se snaží přežít v moderní společnosti - placením nájmu a dodržováním rozpisu domácích prací počínaje a úsilím získat pozvání do nočních klubů konče. Jejich osm tisíc let starý spolubydlící Petyr promění dvacetiletého hipstera Nicka v upíra a společně s ostatními ho pak musí naučit upírským pravidlům. On je na oplátku seznámí se záludnostmi moderní společnosti a představí jim nejen nové technologie, ale i módu a rozdílný životní styl. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (565)

H34D 

všechny recenze uživatele

Nevšední, mimoňský a záměrně suchý humor, který tak skvěle fungoval ve Flight of the Conchords působí v celovečerním filmu tak nějak planě - bez chuti. Možná je to tím, že ho není tolik, možná je to tím, že scény obsahující vtípky ne vždy ladně zapadají do zbytku příběhu a možná je to tím, že tato hra na pseudo-dokument očividně nemá žádné větší ambice než s lehkým úsměvem zabít necelou hoďku a půl. Dovedu si představit, že spousta diváků bude touto neobyčejnou jednohubkou nadšena, ale já jsem byl minut. 5/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Nešlo to moc dobře. Zasáhl jsem hlavní tepnu. Jo, je to tam pěkně zadělaný....ale zase si to užila." Zkraje jsem Temnotám moc šancí nedával. Jenže postupně jsem se nechal vtáhnout a tenhle zábavný psudodokument si užil. Ne že bych se zrovna válel smíchy, ale pobavil jsem se. Čtyři spolužijící upíři (+ jedna vykopávka ve sklepě) mají podobné problémy jako skupina studentů na privátě. Do toho se připlete další upír, vlkodlaci, lidi, upíři, lovec upírů a kolotoč nečekaných událostí na sebe nenechá dlouho čekat. ,,Ne že z něj uděláte upíra. Je vegetarián a poslední, co by chtěl, je jíst živé bytosti, krev a maso!" ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Srdcovka. Má to sice své mouchy a trojice megasympatických upírů si v prostřední části vybírá slabší hláškovací chvilky, ale tenhle svérázný dokument (sorry, mockument) prostě nejde nemilovat. Waititi a Clement to vzali za poctivý konec a naservírovali divákovi unikátně vtipný a detailní průřez upírskou mytologií, v němž všechny ty jinak ohrané motivy kolem noclehu v rakvích nebo upálení na slunečním světle dokázali podat originálně a zároveň účelně, aby příběh pouze nesekundoval minutovým gagům – každá vedlejší postava tak má důležitou roli ohledně odkrývání celého dobře promyšleného fikčního světa nebo adaptace upírů na moderní dobu, v níž žijeme. Celé by to určitě fungovalo nejlépe jako několikadílný sitcom a těch 5* posílám hlavně díky vrozeným sympatiím k především Waititiho smyslu pro humor, ale přesto velká sranda a z jistého úhlu pohledu i studnice moudrosti – zdejší problémy spolubydlících kolem mytí nádobí a uklízení totiž docela věrně odráží soužití vysokoškolských studentů na společném bytě. Sám bych mohl vyprávět… ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nenápadná upíří komedie, u které bylo největší lákadlo hodnocení a hlavně povedený trailer. Najdeme spoustu dobrých vtípků a hlavně závěr potěšil. Občas se najdou slabší momenty a i found footage styl tomu moc nepřidal, místy byl dost otravný. Navzdory všem záporům se jedná a kvalitní snímek, kterému by slušelo klidně i nějaké pokračování .. 8/10 = 80% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ohromná zábava so skvelými hercami, všetci hlavní cucači sú bezchybné typy. Celkovo je to možno trochu nekonzistentné a nájde sa sem-tam hluchá scéna, ale bohato to vyváži celkové poňatie, ktoré je dotiahnuté do dokonalosti. Pri niektorých scénach (aport, hranolka, vekový rozdiel...) som plakal od smiechu. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (16)

  • Budova použitá pro exteriérové záběry domu upírů byla předtím kanceláří Petera Jacksona. (TaNya_)
  • Bary a nočné kluby, ktoré upíri vo filme navštevujú, sú skutočné bary vo Wellingtone v zábavnej štvrti Courtenay Place. (Hudakfilms)

Související novinky

Taika Waititi a imaginární Hitler

Taika Waititi a imaginární Hitler

16.03.2018

Pokud jste viděli Co děláme v temnotách nebo Hon pačlověky, dobře víte, že má Taika Waititi velmi specifický smysl pro humor. Jeho novozélandská nátura pronikla až do třetího Thora, a právě díky němu… (více)

Thor a upíří dohled?

Thor a upíří dohled?

03.10.2015

Nejbližší marvelovkou, která zatím nemá režiséra, je třetí Thor. Marvel si o něm povídal s Rubenem Fleischerem (Zombieland), Rawsonem Marshallem Thurberem (Millerovi na tripu) nebo Robem Lettermanem … (více)

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

13.07.2014

Slavnostní ceremoniál zakončil filmový festival a poroty v čele s Luisem Miñarrem udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl George Ovashvili za… (více)

Reklama

Reklama