Reklama

Reklama

Batman: Útok na Arkham

  • USA Batman: Assault on Arkham (více)
Trailer

Gotham se dostal do velkého nebezpečí, když vláda dala dohromady skupinu zločinců s názvem jednotka Sebevrahů a nutí je, aby se vloupali do Akrhamského nápravného zařízení, kde mají získat tajné informace ukradené Riddlerem. Situace nabere nečekané obrátky, když jeden ze Sebevrahů osvobodí Jokera, který má v plánu zničit Arkham a Gotham. Batman bude muset opět použít všechny své schopnosti, aby zastavil jak Jokera, tak Sebevrahy. (sh3riff)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak toto je spíš takový akční animovaný film ze světa DC než ty jiné,které jsem například viděl ve stejné době viděl.Jako je Batman vs Red Hood atd.No,ale to nic nemění na kvalitě.Za mě velká spokojenost.Je to něco jako trochu jiná verze Sebevražedného oddílu co jsme mohli vidět v hrané verzi.Zde je akorát více postav a to je dobře.Co jsem si užil byl Joker,ten se jim opravdu povedl :-) .Za mě tedy celkově 80% a čtyři hvězdy. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Po dvou hraných Sebevražedných oddílech se neubráníte srovnávání. Zvlášť, když je tady Batman spíš vedlejší postava, takže by bylo vůči fanouškům netopejra férovější, kdyby se tento animák jmenoval jinak. Mnohem víc času totiž dostávají sebevražedníci a jejich hnusošéfka Wallerová. Dokonce si užijete víc Jokera, než Batmana, který je tentokrát použit spíš jako překážka sebevražedníků při plnění jejich mise. Není to on, kdo tvoří příběh. Ale nijak zvlášť to nevadí, protože o příběh tady zase tak moc nejde a ke konci vlastně i podibně vyšumí. Batman: Assault on Arkham je fan guláš, který si budou milovníci DCáren užívat hlavně proto, že se v něm objeví téměř všichni Batmanovi nepřátelé, společně se členy Suicide skvadry. Nemůžu říct, že je to bůhvíjaká mňamka, ale bylo tady několik opravdu vydařených momentů. třeba Poison Ivy by se měla určitě vrátit i do hraných celovečeráků, potenciál je tam velký. Ale raději spíš v uzavřenějším batmanovském příběhu. Crossovery a týmovky už sice nějaký čas frčí, ale vytěžit z tolika postav opravdu jiskřící akci a vybroušené dialogy, se daří jen zřídka. I tady se to povedlo tak zpoloviny. Na ploše krátkého celovečeráku je to ale takřka nemožné a to i když už postavy znáte z jiných filmů. Přestože jste schopni dodat jim backround z předchozích originů, stejně cítíte, že je to jaksi dietní. Z postav "druhé vlny", dnes představuje výjimku díky skvělé Margotce, asi jen Harley. Ale věřím, že díky tvůrcům jako je Gunn, se chytí i další postavy, podobně jako třeba Peacemaker. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ve scénáristické žumpě vymáchaná snůška extrémně hloupých scének. Tohle je i na comics už vážně moc. Infantilní akční bordel, ve kterém je z jakéhosi záhadného důvodu místo i pro pár odvážných a brutálních scén, a v němž samotný Batman skoro "nehraje", jsem po místních nadšených výkřicích opravdu nečekal. Od půlky jsem se těšil, až to skončí. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tento animák výrazně vyčnívá z DC řady, protože do centra dění staví skupinku postradatelných druhořadých padouchů, které americká vláda značně nevybíravým způsobem dala dohromady a vyslala na misi do Arkhamského ústavu. Batman zde zastává víceméně vedlejší úlohu. Příběh je proto zajímavě nevyzpytatelný, ale nelíbil se mi závěrečný chaos přepálené megabitvy proti úplně všem uvězněným šílencům, kolikrát už jsme něco takového viděli? A taky musím vztyčit důrazný morální vykřičník, Batman nikdy nezabíjí, ale tihle naši "hrdinové" nebohý arkhamský personál nešetří, počet mrtvol stoupá surově netečným stylem. 7/10 ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Když nám za pár měsíců má vyjít Suicide Squad hra, která spadá do Arkhamverse, rozhodl jsem se oprášit tenhle animák, který taktéž spadá do tohoto vesmíru. A to hlavní, představuje se zde Suicide Squad. DC se opravdu překonalo a díky nové hře si v tomhle vesmíru udělali takovej bordel, že by se v tom musel vyznat leda maniak (i ten je na to krátký). Nicméně když člověk přehlédne, jaký paskvil v tomhle vesmíru vlastně je, dostane kvalitní animák, který za tu hodinu docela uteče. V týmu si každý najde víc sympatičtějších postav a zápletka taky není vycucaná na poslední chvíli. Design postav a celkově "art style" filmu taky není k zahození, přesto že je film dost plochý, co se barev týče a celou dobu si drží takový šedý styl, který mi tu částečně sedl. Až na pár momentů je film fakt povedený a pokud nejste nějak náročný divák, film si podle mě užijete. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu si můžeme všimnout odkazu na film Batman se vrací (1992). Když Batman zneškodní Victora Zsasze, který drží rukojmí, naprosto stejným způsobem, jakým zneškodnil netopýři hrdina klauna ve snímku Batman se vrací. (TwoFace)
  • Film vychází z populární videoherní série o Batmanovi, která má k dnešnímu dni již čtyři hry (Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City, Batman: Arkham Origins, Batman: Arkham Knight). (Claude Speed)

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama