Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (787)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Občas se až příliš tlačí na pilu, nicméně Buchty a klobásy jsou i tak sice neskutečně sprostý, ale zároveň neskutečně nápaditý, originální a anarchisticky zábavný film, který se vymyká asi úplně všemu, co jsem viděl. Není to vůbec tak primitivní podívaná, jak by se mohlo na první pohled a po pár minutách zdát. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Fakt už musim někam za trest stokrát napsat "Nevěř hypu, nevěř hypu nevěř hypu..." Premisa natažená na úmorných 90 minut, velmi nepromyšlený a nevyužitý svět... vůbec nic tu ani zdaleka nedosahuje potenciálu, který tvůrci otevřeli. Rogen a spol. si měli ujasnit, jestli točí pro děcka, nebo to myslí tentokrát vážně. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Že postavy z ríše jedál a vecí nadávajú ostošesť aj keď nemusia, môžeme odôvodniť tým, že sú iba obrazom skutočných ľudí a toho, ako sa k sebe chovajú. Napríklad keď si len tak bezhlavo zasúložia. Niektoré živé výrobky majú pritom to šťastie, že sú stále ožraté. Pretože sú to fľaše alkoholu. Je to nespravodlivé, že majú chlast zadara a my (ostatné žrádla) nie, prekvapivo nie sú v potravinách terčom nenávisti. Tu je najväčší hajzel vyhadzovač odpadu po skončení dátumu spotreby a ten si to chudák maximálne vyžerie. Možno sa jedná najchytrejší fór ohľadom fanatického konzumu. Totálnym gólom je ale žuvačka na vozíku a úplný záver, na ktorom by si mohli honiť filmoví vedci, zaoberajúci sa otázkou fikčných filmových svetov. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak ono to je pro nás, dospělce až přespělce, jo? Zajímavé. Takhle prvoplánovitému nadužívání vulgarismů bych se smál tak max od jedenácti do šestnácti let svého věku, a to ještě pod podmínkou, že bych byl zhulený jako nutrie. Což jsem v té době byl, takže no problemo. Horší to je dnes kdy stačí, abych očuchal nějakého okolo jdoucího juvenilního rastafariánka a můj, dávnými léty nadužívání ztýraný mozek, okamžitě roztočí spirálu panických atak, paranoických záchvatů a astmatického sípání. Za střízliva, co se tetrahydrocannabinolu týče, jsem tedy nucen konstatovat, že na píču, tenhle flák. Slušný nápad s velkým potenciálem a několik vydařených parodických momentů rozhodně nepřemostí tupost, s jakou se přistupovalo k dialogům. Srovnání se South Parkem kulhá. Netvrdím, že čtyři ,,pinďouři vod Denveru" trefí každý přisprostlý joke s razancí a přesností cimrmanovského šrapnelu, ale po většinu z dvaceti let své existence se alespoň snaží. A tepou, často účinně a přesně. Sosič párty je při srovnání s nimi jen trapná deklamace pejorativních výrazů, a i v jejich výběru dosti neinvenční. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Skvělý komentář na téma víry a náboženství. Ale za mě ve spojení se sprostým seth-rogenovským humorem nefunguje. Jednotlivé scény jsou opravdu dobré - vznik padoucha pičifuka (lol), závěrečné "šokující" odhalení nebo vedlejší dějová linka tlustého malého párečka. Ale žádný geniální moment se nekoná a to, jestli hlavní párek zasune do svojí bagetky, nebo jestli ho brutálně ugrilují, mi bylo úplně jedno. 60 % ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Alan Menken poprvé ve své bohaté kariéře složil hudbu k animovanému filmu, který nebyl od Disneyho. Nechal se pak slyšet, že si to moc užil, protože v osobním životě má drsný a oplzlý humor moc rád. (NIRO)
  • Při útoku potravin na zákazníky hraje „Wake Me Up Before You Go Go“ od Wham! Když zůstane párek Frank (Seth Rogen) sám, tak hraje „I'd Do Anything For Love“ od Meat Loafa. A při orgiích na konci filmu hraje nejprve píseň „Hungry Eyes“ od Erica Carmena, po ní následuje „It's Your Thing“ od The Isley Brothers a pak přijde „True“ od Spandau Ballet. (Duoscop)
  • Ve filmu zazní slovo "fuck" nebo jeho modifikace celkem 506krát. (Maulincio)

Reklama

Reklama