Reklama

Reklama

Les sebevrahů

Trailer 1

Legendární skutečný les Aokigahara, který se s děsivou majestátností tyčí na úpatí hory Fuji v Japonsku, je dějištěm napínavého nadpřirozeného thrilleru Les sebevrahů. Američanka Sára (Natalie Dormer) se do lesa vydává v rámci pátrání po svém dvojčeti – po sestře Jess (taktéž ztvárnila N. Dormer), která záhadně zmizela. Sářin manžel Rob (Eoin Macken), kterého chování Jess dlouhodobě frustruje, není své manželce skoro 10 tisíc kilometrů dlouhou cestu vymluvit. Po návštěvě školy, ve které Jess učí, se důvtipná Sára vydává do lesa samotného. Ve společnosti svého charismatického nového známého, přistěhovaleckého novináře Aidena (Taylor Kinney) vstupuje do lesa, ve kterém by dle důrazných varování „nikdy neměla opouštět vyšlapanou cestu". Na bezpečí obou z nich dohlíží místní průvodce Michi (Jukijoši Ozawa), ale s blížící se nocí jim není schopen setrvání přímo v lese rozmluvit a se zdráháním oba nechává lesu napospas. Vlivem strachu se Sářino vědomí brzy tříští; začíná zpochybňovat Aidenovy motivy, včetně jeho tvrzení, že Jess vůbec nezná. Sara, odhodlaná odhalit pravdu o osudu své sestry, je nucena čelit rozhněvaným a zmučeným duším mrtvých, jejichž obětí se stává kdokoliv, kdo se odváží vstoupit do jejich blízkosti. Tyto zákeřné duše na Sáru číhají na každém kroku, aby ji uvrhli do děsivé temnoty, ve které je nucena bojovat za vlastní spasení. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (310)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Les Aokigahara je energeticky jistě velmi zajímavé místo a jakožto hororový expert a znalec tajemna bych v něm jednu dvě noci s radostí strávil. Rozhodně bych však nechtěl, aby mi dělal průvodce Jason Zada, jelikož se v něm ve své hororové prvotině dočista ztratil. Úvod snímku se může pyšnit výbornou mysteriozní atmosférou a divák napjatě očekává, kam ho Zada zavede. Je pln kýžené nejistoty, která se však postupem času přenese i na samotného Zadu, jenž nakonec ukazuje divákům záda a nechává je tak lesu a rozhněvaným duším napospas. Režie zbavená opratí přináší zmatené bloudění po lese za doprovodu nepříliš efektivních lekaček a atmosféry ztrácející na síle. Pochválil bych pouze výskyt halucinačních scén. Co se týká závěru, tak ani ten nelze považovat za příliš vydařený. Jedná se o uspěchané chvátání k závěrečným titulkům, Jakoby si Zada říkal, že už to chce mít všechno za sebou a Aokigaharu (a možná i celý hororový žánr) co nejrychleji opustit. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že jediné mysteriózní na tomto filmu je tvrzení, že jde o horor nebo thriller. Pro mě šlo zpočátku o velmi zdlouhavou a nudnou přípravu budoucí oběti na to, co ji může potkat při pobíhání po lese, následovalo samotné podobně nudné pobíhání po výše zmíněném lese, které bylo doplněno předvídatelnými lekačkami a ještě předvídatelnějším zakončením. Když už teď vím, čím mě mohou ohrozit japonské studny a lesy, s napětím očekávám,co přijde příště. Možná nějaká ta tajemná jeskyně či vodní tok? ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Každý rok v lese Aokigahara spáchá sebevraždu více než stovka lidí a další se o ni alespoň pokusí. Od roku 1970 chodí místní dobrovolnící jednou za rok na lov těl a posbírají ostatky sebevrahů a pohřbí je. Les je bohužel díky své pověsti velkým tahákem pro turisty. O takovu turistiku zájem nemám. A tak je to i s tímto filmem. Herecké obsazení bylo pro mě neokoukané, to bylo fajn. Nápady nedotažené, což bylo škoda. Na druhou stranu z toho Amíci nedudělali úplnou blbinu. Všechno tu působí ospale. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil jen kvůli Medvědovo hudbě. Nakonec to byla snad jediná dobrá věc, kterou The Forest přinesl. Jinej důvod k vidění tohohle filmu asi není. Ale ono asi stačí přetočit si to až na závěrečný titulky, kde je ta hudba aspoň dobře slyšet, páč do toho nekvičí hysterický ženský. I když pořád existuje Youtube nebo Spotify, to bude asi snazší než zbytečně shánět celej film. Btw: Pointa mýho komentáře je pořád daleko lepší, než "šokující" pointa tohohle filmu. Škoda toho podřezanýho (Fuck it, spoiler!) potenciálu, kterej se tam párkrát mezi stromama někde mihnul. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Les Aokigahara způsoboval vidiny nejen hlavní postavě tohoto snímku, ale i mně, divákovi. Na plátně se odehrával průměrný, nesnaživý americký horor, ale já viděl hlavně ten nevyužitý potenciál a hluboko v mlze ukrytý skvělý film, který na motivy daného místa mohl vzniknout. Ale to by se Jason Zada musel trochu snažit a stavět na něčem jiném než na několika ve větší míře totálně laciných lekačkách. Zahrát to na těžkou paranoiu, znepokojení a nejistotu. Nebo alespoň najít o něco strašidelnější prostředí, protože tenhle použitý srbský lesík je absolutně antiscary. I to by udělalo dost, viz třeba nedávné The Hallow nebo The Witch. Ale přestože jsem spíše kritický, mohl hororový rok 2016 začít i mnohem hůř. Je to takové nic proti ničemu. Viděno, standard, jedeme dál. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Zloději přišli na to, že lidé, kteří chtějí spáchat sebevraždu, u sebe častokrát mají cenné věci, šperky a mobilní telefony jako platbu pro převozníka. (Geralt z Rivie)
  • Natalie Dormer počas prípravy na svoju rolu navštívila aj skutočný les Aokigahara pod horou Fuji a hoci kvôli fotografovaniu na chvíľu zišla aj z chodníka, jej japonský sprievodca sa mimo vyznačenú trasu nepohol ani o centimeter. (Five By Five)
  • Les Aokigahara leží na úpätí hory Fudži a stal sa známym nielen pre spojitosť s démonmi z japonskej mytológie, ale predovšetkým počtom samovrážd, ktoré sem prichádza páchať niekoľko desiatok ľudí ročne. Aokigahara sa dokonca radí do prvej trojky "najobľúbenejších" miest samovrahov na svete. V roku 2003 tu našli 105 tiel a v 2011 sa tu pokúsilo vziať si život až 200 ľudí. Po roku 2011 prestali mieste orgány zverejňovať štatistiky samovrážd, aby tak zmenšili "popularitu" tohto miesta. (Zdroj: Itafilm)

Reklama

Reklama