Reklama

Reklama

Les sebevrahů

Trailer 2

Legendární skutečný les Aokigahara, který se s děsivou majestátností tyčí na úpatí hory Fuji v Japonsku, je dějištěm napínavého nadpřirozeného thrilleru Les sebevrahů. Američanka Sára (Natalie Dormer) se do lesa vydává v rámci pátrání po svém dvojčeti – po sestře Jess (taktéž ztvárnila N. Dormer), která záhadně zmizela. Sářin manžel Rob (Eoin Macken), kterého chování Jess dlouhodobě frustruje, není své manželce skoro 10 tisíc kilometrů dlouhou cestu vymluvit. Po návštěvě školy, ve které Jess učí, se důvtipná Sára vydává do lesa samotného. Ve společnosti svého charismatického nového známého, přistěhovaleckého novináře Aidena (Taylor Kinney) vstupuje do lesa, ve kterém by dle důrazných varování „nikdy neměla opouštět vyšlapanou cestu". Na bezpečí obou z nich dohlíží místní průvodce Michi (Jukijoši Ozawa), ale s blížící se nocí jim není schopen setrvání přímo v lese rozmluvit a se zdráháním oba nechává lesu napospas. Vlivem strachu se Sářino vědomí brzy tříští; začíná zpochybňovat Aidenovy motivy, včetně jeho tvrzení, že Jess vůbec nezná. Sara, odhodlaná odhalit pravdu o osudu své sestry, je nucena čelit rozhněvaným a zmučeným duším mrtvých, jejichž obětí se stává kdokoliv, kdo se odváží vstoupit do jejich blízkosti. Tyto zákeřné duše na Sáru číhají na každém kroku, aby ji uvrhli do děsivé temnoty, ve které je nucena bojovat za vlastní spasení. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (310)

kingik 

všechny recenze uživatele

Aokigahara - to je takový překladatelský oříšek. Pro herečku Natalie Dormer bylo oříškem do tohoto zlými pověstmi opředeného lesa zavítat, aby se z něj vrátila živá a zdravá. Ale co, stát se jí stejně nic nemohlo, tamní přízraky si na ni vyšlápnout ani nemohly, když se komplet natáčelo v Srbsku. Divák je tedy v prvé řadě ochuzen o autenticitu lesa s neblahou pověstí, do něhož si to ročně chodí "hodit" stovka sebevrahů, místo toho je divákům naservírován kašírovaný (srbský) les, kde můžete místo přízraků potkat tak maximálně Djokoviče, Kokotiče a spol. Ovšem nevěšte hlavu, kvalitní harakiri můžete spáchat i v evropských hvozdech, je-li při ruce hutný příběh, kvalitní herci a neselhávající režisér. Natalie Dormer v dvojroli sice může potěšit své fanoušky, i ti můžou ale spílat herečce, že do své role nedala vůbec nic. A děravý scénář jí ke všemu předepisoval, aby se ve "strašidelném" lese potýkala s divným australským průvodcem, s ještě divnější japonskou studentkou, přízraky a se značným šálením mysli. Což o to, dohromady to není málo, je to ale jen zlomek toho, co zajímavý námět skýtal. Režisér zazdil, co se dalo. A v podstatě pořád dokola opakoval ty samé, podle něj osvědčené "halušky", navrch přidal porci ohraných a primitivních lekaček. Dá rozum, že na zmizení jedné polovičky dvojčat je něco divného a tajuplného, nemůže s tím ale operovat celý film. Stejně tak nemůže šálit diváka nevyjasněním úmrtím rodičů dvojčat, když je hned z prvního retro záběru zřejmé, že se celá tragédie odehrála ve skutečnosti jinak, než jak je popisována, čímž film bude nejednou obtěžovat, a nechá si vysvětlení pochopitelně až na závěr, kdy už i Lojzík Kuldanů věděl, jak se věci mají. Jak režisér strašil a vyvolával strach a neklid, to bylo kolikrát útrpné. Něco potenciálně děsuplného rozjel, následně to ale skončilo nechtěně směšně. Hrstka mrtvol v lese budila dojem, že i v Boubíně se občas nechtěně na větvi uškrtí nějaký ten neevidovaný turista. Režisér příliš hrůzných záběrů do svého filmu neaplikoval, i když byl jistě přesvědčen, že straší maximálně, o něco lépe se mu dařilo ve střídání dne s nocí, kdy byl k vidění nějaký ten zajímavější, sice pramálo vysvětlitelný výjev, přesto jen průměrný záchvěv hororu, který mohl vypadat nadprůměrně strašidelně a podmanivě, kdyby jej režisér dokázal patřičně na úrovni zrežírovat. Plusem je solidní tempo filmu, kdy se nad blbostí i jalovostí tvůrců nedá tolik zamýšlet. Do srbské Aokigahara jen na vlastní nestrašidelné nebezpečí, případně v podroušeném stavu. V kině by film svým mrzkým zpracováním neobstál, je to na vrácení vstupného, na dvd se ta tvůrčí nemohoucnost dá (relativně) ustát. 5/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po nepovedeným Lese sebevrahů z roku 2013 tady máme nový pokus. Je sice o něco lepší, ale i tak to není žádná sláva. Tenhle film nemá absolutně žádnou šťávu. Ani náznak napětí či postupné budování atmosféry. NE. Tohle tady prostě není. Žádný dechberoucí gradující finále určitě nečekejte. Cituji slova své přítulkyně po najetí závěrečnejch titulků. A to je jako všchno ,??? Já jsem pořád čekala kdy se to rozjede. No ale to asi všichni. Jediný co se dá na filmu pochválit je kamera. Tady bylo vidět, že někdo umí. Hudbební podkres průměrnej. Čekal jsem, že film bude stavět právě na budující atmosféře a kvalitních lekačkách,ale to jsem se šeredně mýlil. Lekaček tam bylo pomálu a ještě k tomu nefunkční. Ale to mluvím za sebe. Protože na pár lidí v sále evidentně fungovaly. A pakliže jsem na začátku uváděl, že tenhle film je oproti tomu z roku 2013 o něco lepší, tak v jedné věci zásadně pokulhává. A tou je výběr hlavní představitelky Natalie Dormer. A to si ještě střihne dvojroli ( ta tmavší variace byla rozhodně lepší ). Na Kaitlyn Leeb se určitě líp koukalo. V tomhle filmu zkrátka není nic aby si zasloužil jít do kin. Protože tohle jsou akorát tak vyhozený prachy. Víc jak na 2 ubohý hvězdy se tenhle kousek nezmůže. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pan režisér Zada by potřeboval posrat záda.Takový potenciál zabít, tomu už říkám vrchol tvůrčí impotence.Hlavní hrdinka je bytostně nesympatická a ošklivá trubka, která celý film nudně a zmateně pobíhá po lese, který by jako z prdele vypadl těm, do kterých v Českých luháh a hájích chodím houbařit a věřte mi, že na takovém lese je nejděsivější leda odhozená pneumatika, nebo hovno od nějakého turisty.Přiznám se, že jsem se dost těšil a dočkal sem se naprosto rutinního a nudného braku o jedné dobré scéně.Televizní verze tohoto hororu Grave Halloween s Kaitlyn Leeb v hlavní roli je 100x lepší a děsivější a to má přitom jen ubohých 38%.Zada mohl konečně s fantastického námětu vytěžit peckový horor, ale dokonale předvedl, jaká režisérská nula on je.29%. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Les Aokigahara je energeticky jistě velmi zajímavé místo a jakožto hororový expert a znalec tajemna bych v něm jednu dvě noci s radostí strávil. Rozhodně bych však nechtěl, aby mi dělal průvodce Jason Zada, jelikož se v něm ve své hororové prvotině dočista ztratil. Úvod snímku se může pyšnit výbornou mysteriozní atmosférou a divák napjatě očekává, kam ho Zada zavede. Je pln kýžené nejistoty, která se však postupem času přenese i na samotného Zadu, jenž nakonec ukazuje divákům záda a nechává je tak lesu a rozhněvaným duším napospas. Režie zbavená opratí přináší zmatené bloudění po lese za doprovodu nepříliš efektivních lekaček a atmosféry ztrácející na síle. Pochválil bych pouze výskyt halucinačních scén. Co se týká závěru, tak ani ten nelze považovat za příliš vydařený. Jedná se o uspěchané chvátání k závěrečným titulkům, Jakoby si Zada říkal, že už to chce mít všechno za sebou a Aokigaharu (a možná i celý hororový žánr) co nejrychleji opustit. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Každý rok v lese Aokigahara spáchá sebevraždu více než stovka lidí a další se o ni alespoň pokusí. Od roku 1970 chodí místní dobrovolnící jednou za rok na lov těl a posbírají ostatky sebevrahů a pohřbí je. Les je bohužel díky své pověsti velkým tahákem pro turisty. O takovu turistiku zájem nemám. A tak je to i s tímto filmem. Herecké obsazení bylo pro mě neokoukané, to bylo fajn. Nápady nedotažené, což bylo škoda. Na druhou stranu z toho Amíci nedudělali úplnou blbinu. Všechno tu působí ospale. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Zhruba v čase 55:10 jde Sára (Natalie Dormer) s Aidenem (Taylor Kinney) lesem a přijdou k řece. Aiden jde směrem vlevo napřed, před Sárou, která se podívá dolu vpravo na řeku. Aiden pokračuje dál. Když je střih a Sára se pořád kouká vpravo dolu (úhel a umístění kamery se téměř nezměnili) na řeku, Aiden najednou jde za Sárou, úplně opačným směrem a vrací se pro ní. (Ace.A.T.L.)
  • Aj keď sa les samovrahov "Aokigahara" nachádza pod horou Fuji v Japonsku, jeho scény sa nakrúcali v lesoch národného parku Tara v západnom Srbsku. Scény z letiska, školy či reštaurácie však v Japonsku nakrúcané boli. (Five By Five)
  • V lese Aokigahara sa nachádzajú tabule, ktoré svojimi nápismi odrádzajú potenciálnych samovrahov od samovraždy. (Kub_ees)

Reklama

Reklama