Reklama

Reklama

Les sebevrahů

Trailer 1

Legendární skutečný les Aokigahara, který se s děsivou majestátností tyčí na úpatí hory Fuji v Japonsku, je dějištěm napínavého nadpřirozeného thrilleru Les sebevrahů. Američanka Sára (Natalie Dormer) se do lesa vydává v rámci pátrání po svém dvojčeti – po sestře Jess (taktéž ztvárnila N. Dormer), která záhadně zmizela. Sářin manžel Rob (Eoin Macken), kterého chování Jess dlouhodobě frustruje, není své manželce skoro 10 tisíc kilometrů dlouhou cestu vymluvit. Po návštěvě školy, ve které Jess učí, se důvtipná Sára vydává do lesa samotného. Ve společnosti svého charismatického nového známého, přistěhovaleckého novináře Aidena (Taylor Kinney) vstupuje do lesa, ve kterém by dle důrazných varování „nikdy neměla opouštět vyšlapanou cestu". Na bezpečí obou z nich dohlíží místní průvodce Michi (Jukijoši Ozawa), ale s blížící se nocí jim není schopen setrvání přímo v lese rozmluvit a se zdráháním oba nechává lesu napospas. Vlivem strachu se Sářino vědomí brzy tříští; začíná zpochybňovat Aidenovy motivy, včetně jeho tvrzení, že Jess vůbec nezná. Sara, odhodlaná odhalit pravdu o osudu své sestry, je nucena čelit rozhněvaným a zmučeným duším mrtvých, jejichž obětí se stává kdokoliv, kdo se odváží vstoupit do jejich blízkosti. Tyto zákeřné duše na Sáru číhají na každém kroku, aby ji uvrhli do děsivé temnoty, ve které je nucena bojovat za vlastní spasení. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (310)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Aokigaharaaaaa!!! Běžný les pro sběr Bedel vysokých, dokud jednoho geniálně impotentního spisovatele nenapadlo okopírovat Šejkspíra a sepsat románový bestseller, ve kterém se nešťastní milenci rozhodnou zabít právě v něm. Náhle vznikl geniální návod na sebevraždu a legenda o nejlepším místě v Japonsku, kde si hodit mašli, děsně EMOčně měsíce hnít přivázaný na stromě, smrdět na tři kiláky daleko a svým rozkládajícím se masem krmit místní zvěř, larvy hmyzu a perverzní nekrofily. Zkrátka romantika nešťastné lásky jak vyšitá a neodolatelná nabídka pro všechny sebestředné idioty z okolí, které musí každý den hledat a odřezávat ze stromu nebohý lesník, kterému ti čeští, spravující les 10x10 metrů mezi Tescem a Kauflandem, mohou tiše závidět to každodenní vzrušení a práci na nasládlém čerstvém vzduchu. Jakmile v Americe objevili Ameriku, roztrhl se pytel sraček právě s tímto děsným bu bu bu tématem, ve kterém nikdo ze západní civilizace není schopen pochopit, proč se ti Japonci prostě nestřelí doma do palice, případně se neožerou dvěma litry Jacka, nezmlátí západním způsobem manželku do bezvědomí, nenasednou do svého BMW z třetí ruky a nenarazí autem ve 190 do protijedoucí rodiny vracející se z chalupy jako správný tvrdý chlap páchající sebevraždu, ale dělají z toho hru na stopovanou, kdy na konci není poklad sladkostí, ale nafouklý rákosník s vyklovaným mozkem. Zcela překvapivě jsou všechny tyto sázky na tajuplnou japonskou kartu nesledovatelný přešlap. Tento film není výjimkou, zvláště když celou dobu ani nesledujeme les v Japonsku, natož Japonsko samotné, ale les na Balkáně a Srbsko, Dormer neukáže ani jednou kozy a ještě k tomu se snaží hrát naplno, i když nedokázala uvěřitelně zahrát ani anál s Jindrou osmým v posteli Tudorovců. Příběh je zábavný a smysluplný asi jako myšlenky člověka házejícího lano přes větev a to je asi tak všechno, co k této sračce mohu napsat. Příjemnou zábavu u sledování! 18% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Není to skutečný, je to v mý hlavě, je to v mý hlavě.......uááááááááá!" Natalie Dormerová sympatiemi zrovna nesrší, navíc se ve druhé polovině filmu (ano, podle scénáře, ale...) promění v blbou krávu, která dělá vše obráceně. Hlavně lítá po lese, řve, pořád někam padá...naštěstí má mobil s věčnou baterií. Po ukecané a nudné první polovině se děj přesouvá do lesa. Hm, je krásný, leč divák si ho moc neužije, jelikož rozklepaná kamera lítá za šílenými herci, kteří se navzájem nahánějí. V závěru jsem se lehce ztrácel, naštěstí jsem se brzy opět našel. Ostatní takové štěstí neměli. I tak dám dvě hvězdy za les (byť v počinu z roku 2013 byl les mnohem temnější a báječně děsivější) a jednu hvězdu k tomu za šťastný konec - alespoň že tak. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pan režisér Zada by potřeboval posrat záda.Takový potenciál zabít, tomu už říkám vrchol tvůrčí impotence.Hlavní hrdinka je bytostně nesympatická a ošklivá trubka, která celý film nudně a zmateně pobíhá po lese, který by jako z prdele vypadl těm, do kterých v Českých luháh a hájích chodím houbařit a věřte mi, že na takovém lese je nejděsivější leda odhozená pneumatika, nebo hovno od nějakého turisty.Přiznám se, že jsem se dost těšil a dočkal sem se naprosto rutinního a nudného braku o jedné dobré scéně.Televizní verze tohoto hororu Grave Halloween s Kaitlyn Leeb v hlavní roli je 100x lepší a děsivější a to má přitom jen ubohých 38%.Zada mohl konečně s fantastického námětu vytěžit peckový horor, ale dokonale předvedl, jaká režisérská nula on je.29%. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Prokristapána, to zase jednou byla tupá hovadina. Co jsem komu udělal, že ten konec vypadal jak z osmdesátek? Natálka sice hraje celkem obstojně, ale všichni včetně jí se musejí chovat podle předem narýsovaného kokotského scénáře, který vymyslel potají nějaký anime geek ve svém záchvatu hentai poezie, ve které místo draka se šesti penisy znásilňujíc tříhlavou desetiletou školačku s pěti zubatými vagínami, se objeví bubuhluboký les s bubáky, kteří vypadají naprosto odpudivě a nenápadně. Jako proč? Chjo. Zase jeden promarněný hororový nápad. 40% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sára napriek nesúhlasu manžela opúšťa spojené štáty, aby v Japonsku, neďaleko Tokia, v lese Aokigahara, ktorý je známy pre množstvo samovrážd, našla svoju niekoľko dní nezvestnú sestru Jess. Keď po príchode do danej oblasti nedokáže nájsť spriaznenú dušu, ktorá by jej pri pátraní pomohla, nečakane spoznáva mladého Austrálčana, ktorý jej ako jeden z mála neodmietne podať pomocnú ruku. Po najatí miestneho sprievodcu, vstupuje trojica do oblasti množstva mŕtvych duší, ktoré nikdy nenašli dostatočný pokoj, aby tak konečne opustil svet živých bytostí. Pre Sáru sa tak záchranná akcia nečakane zmení na najdesivejšiu nočnú moru. Osobne ma dosť mrzí, že si len matne spomínam na obdobný snímok s totožnou tématikou Japonského lesa samovrahov, "Grave Halloween". Ten na ČSFD svojimi 40% rozhodne veľa vody nenamútil, aj keď z môjho komentu k danému hororu nemám až taký pocit, že by bol úplne katastrofálnym počinom. Keď si občas čítam diskusiu nadšencov k niektorým "očakávaným" hororom, je mi fakt na smiech, ako sú podaktorí už pár týždňov pred premiérov schovaný pod dekou. Jason Zada napísal mizerný scenár k ešte nepodarenejšiemu "Houses October Built", takže moje očakávania od "Forestu" boli viacmenej nijaké. No a vzhľadom k námetu, sa ani tu samotní tvorcovia priveľmi nepotrápili že? Veď zhoďme to všetko na legendu a "les", veď tí to hádam nejako potiahnu. Taký "The Veil", ktorý viacerí zjebali pod obraz boží, je minimálne o triedu lepší. A to nehovorím len o hororových prvkoch, ale i vďaka celkovému nápadu spracovať niečo "nápaditejšie", ale i kvalitou či hereckým obsadením - skrátka zaujímavejšie. Toto je proste jedna "obrovská" slabota, ktorá sa nevedno ak, dostala až do kín, aby Vás obrala o vaše vreckové. No a tých nevedomých, ktorí ani len netušia "vo co gou", aj pekne obrala. Ale aby som nebol len kritický, samozrejme aj tu sa našlo pár zaujímavých pasáži, z ktorých podaktorých zamrazí. Z môjho pohľadu sú však priveľmi čitateľné, či akosi nedotiahnuté do konca, aby dostatočne dokázali na diváka zafungovať. Celý čas rozmýšľam, čo s týmto počinom, ták aspoň vďaka tomu snaživému záveru, drbnem svoju obligádnu "dvoječku", nech nemám žiadne výčitky ;) - 45% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Aj keď sa les samovrahov "Aokigahara" nachádza pod horou Fuji v Japonsku, jeho scény sa nakrúcali v lesoch národného parku Tara v západnom Srbsku. Scény z letiska, školy či reštaurácie však v Japonsku nakrúcané boli. (Five By Five)

Reklama

Reklama