Reklama

Reklama

Les sebevrahů

Trailer 1

Legendární skutečný les Aokigahara, který se s děsivou majestátností tyčí na úpatí hory Fuji v Japonsku, je dějištěm napínavého nadpřirozeného thrilleru Les sebevrahů. Američanka Sára (Natalie Dormer) se do lesa vydává v rámci pátrání po svém dvojčeti – po sestře Jess (taktéž ztvárnila N. Dormer), která záhadně zmizela. Sářin manžel Rob (Eoin Macken), kterého chování Jess dlouhodobě frustruje, není své manželce skoro 10 tisíc kilometrů dlouhou cestu vymluvit. Po návštěvě školy, ve které Jess učí, se důvtipná Sára vydává do lesa samotného. Ve společnosti svého charismatického nového známého, přistěhovaleckého novináře Aidena (Taylor Kinney) vstupuje do lesa, ve kterém by dle důrazných varování „nikdy neměla opouštět vyšlapanou cestu". Na bezpečí obou z nich dohlíží místní průvodce Michi (Jukijoši Ozawa), ale s blížící se nocí jim není schopen setrvání přímo v lese rozmluvit a se zdráháním oba nechává lesu napospas. Vlivem strachu se Sářino vědomí brzy tříští; začíná zpochybňovat Aidenovy motivy, včetně jeho tvrzení, že Jess vůbec nezná. Sara, odhodlaná odhalit pravdu o osudu své sestry, je nucena čelit rozhněvaným a zmučeným duším mrtvých, jejichž obětí se stává kdokoliv, kdo se odváží vstoupit do jejich blízkosti. Tyto zákeřné duše na Sáru číhají na každém kroku, aby ji uvrhli do děsivé temnoty, ve které je nucena bojovat za vlastní spasení. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (312)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|13%| No to bylo teda něco. Ještě, že jsem na toto nešel do kina. Horory mám rád, i ty současné slabší. No, co měla tohle znamenat? Copak tvůrcům nedošlo, že je to strašná, nezáživná a ubíjející nuda bez špetky nápadu? PG-13 to také zazdila. Alespon když už se toto dralo ke konci, tak se tam něco málo dělo, ale i tak to byla slabota. Herci mě moc neoslovili, hudba nic moc, scénář nulový. Odpad nedávám, nevím moc dobře proč, asi proto, že jsem logicky, viděl horší snímky a nemělo to nějak zásadní chyby, jen to byla prostě „JEDNA VELKÁ NUDA“! A tak krátká stopáž boha jeho. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Není to skutečný, je to v mý hlavě, je to v mý hlavě.......uááááááááá!" Natalie Dormerová sympatiemi zrovna nesrší, navíc se ve druhé polovině filmu (ano, podle scénáře, ale...) promění v blbou krávu, která dělá vše obráceně. Hlavně lítá po lese, řve, pořád někam padá...naštěstí má mobil s věčnou baterií. Po ukecané a nudné první polovině se děj přesouvá do lesa. Hm, je krásný, leč divák si ho moc neužije, jelikož rozklepaná kamera lítá za šílenými herci, kteří se navzájem nahánějí. V závěru jsem se lehce ztrácel, naštěstí jsem se brzy opět našel. Ostatní takové štěstí neměli. I tak dám dvě hvězdy za les (byť v počinu z roku 2013 byl les mnohem temnější a báječně děsivější) a jednu hvězdu k tomu za šťastný konec - alespoň že tak. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Aokigaharaaaaa!!! Běžný les pro sběr Bedel vysokých, dokud jednoho geniálně impotentního spisovatele nenapadlo okopírovat Šejkspíra a sepsat románový bestseller, ve kterém se nešťastní milenci rozhodnou zabít právě v něm. Náhle vznikl geniální návod na sebevraždu a legenda o nejlepším místě v Japonsku, kde si hodit mašli, děsně EMOčně měsíce hnít přivázaný na stromě, smrdět na tři kiláky daleko a svým rozkládajícím se masem krmit místní zvěř, larvy hmyzu a perverzní nekrofily. Zkrátka romantika nešťastné lásky jak vyšitá a neodolatelná nabídka pro všechny sebestředné idioty z okolí, které musí každý den hledat a odřezávat ze stromu nebohý lesník, kterému ti čeští, spravující les 10x10 metrů mezi Tescem a Kauflandem, mohou tiše závidět to každodenní vzrušení a práci na nasládlém čerstvém vzduchu. Jakmile v Americe objevili Ameriku, roztrhl se pytel sraček právě s tímto děsným bu bu bu tématem, ve kterém nikdo ze západní civilizace není schopen pochopit, proč se ti Japonci prostě nestřelí doma do palice, případně se neožerou dvěma litry Jacka, nezmlátí západním způsobem manželku do bezvědomí, nenasednou do svého BMW z třetí ruky a nenarazí autem ve 190 do protijedoucí rodiny vracející se z chalupy jako správný tvrdý chlap páchající sebevraždu, ale dělají z toho hru na stopovanou, kdy na konci není poklad sladkostí, ale nafouklý rákosník s vyklovaným mozkem. Zcela překvapivě jsou všechny tyto sázky na tajuplnou japonskou kartu nesledovatelný přešlap. Tento film není výjimkou, zvláště když celou dobu ani nesledujeme les v Japonsku, natož Japonsko samotné, ale les na Balkáně a Srbsko, Dormer neukáže ani jednou kozy a ještě k tomu se snaží hrát naplno, i když nedokázala uvěřitelně zahrát ani anál s Jindrou osmým v posteli Tudorovců. Příběh je zábavný a smysluplný asi jako myšlenky člověka házejícího lano přes větev a to je asi tak všechno, co k této sračce mohu napsat. Příjemnou zábavu u sledování! 18% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zas tak zlé, ako naznačuje hodnotenie. Tematicky, dojmovo aj celkovým výsledkom porovnateľné s Grave Halloween (2013). Snímok síce nevládol tak mrazivou atmosférou ako uvedený príklad, zato sa však vyhol hlúpostiam v scenári a prehnanej iracionalite postáv. Keby sa tu vyskytlo ešte aspoň pár mytologických nápadov v scenári, viac postáv a pridalo sa na atmosfére, mohlo ísť o veľmi vydarenú duchársku vecičku. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po nepovedeným Lese sebevrahů z roku 2013 tady máme nový pokus. Je sice o něco lepší, ale i tak to není žádná sláva. Tenhle film nemá absolutně žádnou šťávu. Ani náznak napětí či postupné budování atmosféry. NE. Tohle tady prostě není. Žádný dechberoucí gradující finále určitě nečekejte. Cituji slova své přítulkyně po najetí závěrečnejch titulků. A to je jako všchno ,??? Já jsem pořád čekala kdy se to rozjede. No ale to asi všichni. Jediný co se dá na filmu pochválit je kamera. Tady bylo vidět, že někdo umí. Hudbební podkres průměrnej. Čekal jsem, že film bude stavět právě na budující atmosféře a kvalitních lekačkách,ale to jsem se šeredně mýlil. Lekaček tam bylo pomálu a ještě k tomu nefunkční. Ale to mluvím za sebe. Protože na pár lidí v sále evidentně fungovaly. A pakliže jsem na začátku uváděl, že tenhle film je oproti tomu z roku 2013 o něco lepší, tak v jedné věci zásadně pokulhává. A tou je výběr hlavní představitelky Natalie Dormer. A to si ještě střihne dvojroli ( ta tmavší variace byla rozhodně lepší ). Na Kaitlyn Leeb se určitě líp koukalo. V tomhle filmu zkrátka není nic aby si zasloužil jít do kin. Protože tohle jsou akorát tak vyhozený prachy. Víc jak na 2 ubohý hvězdy se tenhle kousek nezmůže. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • V lese Aokigahara sa nachádzajú tabule, ktoré svojimi nápismi odrádzajú potenciálnych samovrahov od samovraždy. (Kub_ees)
  • Zloději přišli na to, že lidé, kteří chtějí spáchat sebevraždu, u sebe častokrát mají cenné věci, šperky a mobilní telefony jako platbu pro převozníka. (Geralt z Rivie)
  • Nejvíce mrtvých tradičně bývá v březnu v období podávání daňových přiznání. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama