Reklama

Reklama

Les sebevrahů

Trailer 1

Legendární skutečný les Aokigahara, který se s děsivou majestátností tyčí na úpatí hory Fuji v Japonsku, je dějištěm napínavého nadpřirozeného thrilleru Les sebevrahů. Američanka Sára (Natalie Dormer) se do lesa vydává v rámci pátrání po svém dvojčeti – po sestře Jess (taktéž ztvárnila N. Dormer), která záhadně zmizela. Sářin manžel Rob (Eoin Macken), kterého chování Jess dlouhodobě frustruje, není své manželce skoro 10 tisíc kilometrů dlouhou cestu vymluvit. Po návštěvě školy, ve které Jess učí, se důvtipná Sára vydává do lesa samotného. Ve společnosti svého charismatického nového známého, přistěhovaleckého novináře Aidena (Taylor Kinney) vstupuje do lesa, ve kterém by dle důrazných varování „nikdy neměla opouštět vyšlapanou cestu". Na bezpečí obou z nich dohlíží místní průvodce Michi (Jukijoši Ozawa), ale s blížící se nocí jim není schopen setrvání přímo v lese rozmluvit a se zdráháním oba nechává lesu napospas. Vlivem strachu se Sářino vědomí brzy tříští; začíná zpochybňovat Aidenovy motivy, včetně jeho tvrzení, že Jess vůbec nezná. Sara, odhodlaná odhalit pravdu o osudu své sestry, je nucena čelit rozhněvaným a zmučeným duším mrtvých, jejichž obětí se stává kdokoliv, kdo se odváží vstoupit do jejich blízkosti. Tyto zákeřné duše na Sáru číhají na každém kroku, aby ji uvrhli do děsivé temnoty, ve které je nucena bojovat za vlastní spasení. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (312)

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

To je ale PÍ*****A! Jak nebesky špatný je tento film! Tak tupou souhru naprosto hloupé zápletky, vyblitkózních dialogů a motivací postav na úrovni zdrogovaného prvoka se jen tak nevidí.. A přitom by se z lrsa Aokighara dalo vytěžit mnohem, mnohem víc.. Jenom by to chtělo lepší scénář, režii, kameru herce... Mimochodem, Natalie Dormer tu nesundavá žádné oděvy, ani nenosí totálně upnuté šaty s výstřihem až ke kolenům, jak předvádí ve hře o trůny, díky čemuž se její herecký rejstřík smrskl asi tak na dvě polohy výrazu tváře a to mám ještě podezření, že se ve skutečnosti jedná o stav učesaná/neučesaná. Mimochodem, nevěřím, že je tu, krom ní, někdo další, kdo má právo zovat se hercem. A dál? Finále je trapné, pointa jak od kreténismu nejvyššího řádu, děsivost a atmosferičnost nulová a.. A... A tohle je fakt velká ******. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nízké hodnocení na internetu mi bylo důrazným varováním, že tohle zřejmě nebude zrovna dvakrát kvalitní podívaná, ale zaujala mě hlavně zmínka o lese Aokigahara. Mrkl jsem jen v rychlosti a obsah filmu, ale komentáře jsem nechal bez povšimnutí. Nerad si dopředu čtu o filmu více, nežli je nezbytně nutné, protože z duše nesnáším spoilery, které mi zkazí náladu ještě před úvodníma titulkama. Jen jsem ve skrytu duše doufal, že nepůjde o stejnou kravinu jako Blair Witch, nebo jemu podobné filmy. Bohužel jsem se prvního znechucení dočkal hned vzápětí a to ve chvíli, kdy jsem si uvědomil, že tvůrci rozhodně netočili tento film v nechvalně proslulém lese, ale v srbském národním parku (jak jsem se posléze dozvěděl). Tudíž jsem si musel druhé „nejoblíbenější“ místo sebevrahů na světě najít na internetu, abych se alespoň podíval na fotky. Američané už mě začínají iritovat neustálými marnými pokusy napodobovat své asijské kolegy, nebo stavěním svých přiblblých scénářů na pověrách či historických faktech jiných národů, o kterých ví starou belu a jejich vyobrazení k obrazu svému. Režisérský zajíček Zada však tentokrát držel v ruce zajímavý námět, jenž mu byl doslova naservírován na stříbrném podnose, mu se však z něj absolutně nepodařilo vymačkat veškerý potenciál, který se mu tady nabízel. Místo toho nám nabídl podivný patos, který měl dost hořkou příchuť. Nejde o vyložený průser, ale určitě se z toho dalo vytěžit mnohem víc. Je mi jasné, že se najde spousta lidí, kteří se mnou nebudou souhlasit, ale tohle vážně nemělo ani na průměrné hodnocení. 40% ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Neskutečně sterilní horor, kterej dvě třetiny nudí a v očekávaným infernu... nudí ještě víc. Je až s podivem, že něco takového vůbec projde producentským sítem, to opravdu někdo očekává, že horor, jako je tento, dokáže někoho aspoň trochu vystrašit? To jsou ti Amíci až takový rasisti, že si myslí, že jsou japonský holky natolik děsivý, že jimi obsypeme les a divák se posere strachy? To fakt nikdo neviděl ty díry ve scénáři? A co tam měl vlastně dělat ten cápek, kterýho hlavní hrdinka potkala v baru nad hnusně zakaleným pivem? A co na to Jan Tleskač...? Z námětu tajemného lesíka plného sebevrahů dokázat natočit takovýto shit, jo, tak to už je umění, páč tohle je kentus, odsouzenej spáchat sebevraždu v tom krásným japonským lese, co japonským lesem ani nebyl. Sayonara. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Ach jo.... Typický předvídatelný horor bez jakéhokoliv překvapení (pár lekaček se nepočítá). Vždy se jedna postava sebere a jde někam - odkud není návratu - hledat někoho blízkého. A většinou to nedopadne zrovna nejlépe. Kdybych věděla, že mě nečeká vůbec tak skvělá podívaná, jak mi protagonisté filmu slibují, tak bych na to do kina samozřejmě nešla... I když v kině jsem viděla větší ptákoviny (viz Vincentův svět). A přitom les Aokigahara je tak poutavé téma, které by mohlo být natočeno naprosto jinak. Dvě hvězdičky z pěti dávám za skvělou Natalie Dormer a ještě lepší ťamanku (nejsem rasista, ale prostě od sebe nerozeznám Vietnamce či Číňany a tak jim lidově říkám ťamani - asi jako každý Čech např.: Jdu si nakoupit k ťamanům) a její creepy face. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Prokristapána, to zase jednou byla tupá hovadina. Co jsem komu udělal, že ten konec vypadal jak z osmdesátek? Natálka sice hraje celkem obstojně, ale všichni včetně jí se musejí chovat podle předem narýsovaného kokotského scénáře, který vymyslel potají nějaký anime geek ve svém záchvatu hentai poezie, ve které místo draka se šesti penisy znásilňujíc tříhlavou desetiletou školačku s pěti zubatými vagínami, se objeví bubuhluboký les s bubáky, kteří vypadají naprosto odpudivě a nenápadně. Jako proč? Chjo. Zase jeden promarněný hororový nápad. 40% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Zhruba v čase 55:10 jde Sára (Natalie Dormer) s Aidenem (Taylor Kinney) lesem a přijdou k řece. Aiden jde směrem vlevo napřed, před Sárou, která se podívá dolu vpravo na řeku. Aiden pokračuje dál. Když je střih a Sára se pořád kouká vpravo dolu (úhel a umístění kamery se téměř nezměnili) na řeku, Aiden najednou jde za Sárou, úplně opačným směrem a vrací se pro ní. (Ace.A.T.L.)
  • Natalie Dormer počas prípravy na svoju rolu navštívila aj skutočný les Aokigahara pod horou Fuji a hoci kvôli fotografovaniu na chvíľu zišla aj z chodníka, jej japonský sprievodca sa mimo vyznačenú trasu nepohol ani o centimeter. (Five By Five)
  • Z místa, kde se příběh odehrává, se stala turistická atrakce, do níž lidé nanosili kostry uhynulých zvířat či panenky bez hlav a další předměty, které mají nahánět návštěvníkům hrůzu. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno