Reklama

Reklama

Strážci relikvie

všechny plakáty
Trailer 2

Skupina irských mnichů má za úkol přepravit do Říma cennou náboženskou relikvii. Ta má údajně velkou moc a mohla by zvrátit průběh křížových výprav v Jeruzalémě. Relikvie se však chtějí zmocnit normandští vojáci, a mnichy tak čeká boj nejen o vzácný poklad, ale i o holý život… (TV Prima)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (64)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Kdo jsi?",,Jsem peklo!" Dobrodružné putování skupiny mnichů vedených nekompromisním bratrem do Říma. Středověk, války, víra, oběti a posvátná relikvie. Krásná irská krajina plná lesů, močálů, potoků a mlhy. Havran na zkroucené větvi nevěstí nic dobrého. Souboje standardně drsné, krev občas šplouchne na kameru, vytržené vnitřnosti při výslechu i rozpolcená lebka nechybí. Ač má putování nepřátelskou krajinou své napětí, pořád tomu něco málo chybí. Postavy příliš sympatické nejsou, občas se chovají podivně - pobíhání v noci po lese s loučemi by asi nebylo moc chytré, a tak mi osud většiny z nich byl vcelku lhostejný. Asi by byla lepší obdoba Údolí včel, než slabý odvar Statečného srdce. Film ale rychle utekl a zejména krajinné výjevy za to stály! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Za menší rozpočet docela dost povedený finální snímek. Ano, je z toho cítit na míle daleko nižší finanční injekce, a ano, některé lokace nepůsobí nejvěrohodněji, a ano, chtěl bych více krvavých středověkých bojů, které se objevovaly jako denní chleba. Na druhou stranu s přihlédnutím ke všem aspektům jsem nadmíru spokojen. Příběh bych se nebál označit za přímo vydařený a kvalitní, ještě jsem neviděl zápletku, kde by šlo o přenášení křesťanské relikvie a s tím spjatá i její ochrana. Nejlepší postavou jednoznačně křesťanský fanatik (všech fanatiků ten nejzapálenější), jenž nebyl schopen zavřít tu svou kušnu. Pořád tam něco mlel, až se mu to také stalo osudným. A ten herec dokázal tuto roli ztvárnit s bravurou, on táhl celý film. Potěšil i Bernthal, který tam dostával menší Punisher rage momenty a vyvražďoval jednoho nepřítele za druhým. Jedna větší bitka si dokázala své místo ve filmu zajistit, a brutalitou se v ní rozhodně nešetří. Konec v rámci možností dobře uzavřen, souboj Armitage vs Bernthal tomu dal pomyslnou třešničku na dortu. Za mě dávám zasloužených 65 % ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Něco Centuriona a hodně Valhalla Rising, ale ani náhodou to nedosahuje zábavnosti a tempa prvního a už vůbec ne mysticismu druhého. Ale jinak solidní historák o přenosu relikvie z bodu A do bodu B, přičemž hlavním hrdinům se do cesty staví jak pohané, tak proradní souvěrci. Tvůrcům se docela podařilo využít krásy Irska, i když jsem přesvědčen, že Zelený ostrov toho může nabídnout mnohem víc, povedlo se i pár těch bitek a herecké obsazení mě také neuráželo. Potěšil i fakt, že je to zasazeno do poměrně reálného historického rámce. Sice jsem čekal víc a odpovídala tomu i natěšenost, takže u mě panuje mírné zklamání, ale i tak to vidím lehce nadprůměrně. 65% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"MÍR SE MUSÍ SÍT, HÝČKAT A ŽIVIT. TO VĚTŠINA LIDÍ NEDOKÁŽE." Evidentně to moc nestálo, přesto obsazení myslím hodně slušné, to nejsou herci, kteří by byli rádi, že je obsadíte a dychtivě čekali s nadějí v očích (hádám, že výrazná část rozpočtu padla právě na trio Holland, Bernthal, Armitage). Výsledek neurazí, nenadchne, děj nemá žádné překvapivé prvky, středověká krajina působí jak má a kluci si své odehrají. Snad kdyby to bylo napsáno odvážněji, to už se ale nedozvíme... 55% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Richard Armitage si vystrihol solídneho záporáka a Jon Bernthal je vyložene lahôdkový. Je to už niekoľká rola, v ktorej sa tvári ako niekto, koho okolnosti donútili správať sa slušne, ticho a úslužne, ale celý čas to v ňom vrie a on a nakoniec aj divák čaká na moment, až mu buchnú nervy. A tu to stojí za to. Bernthalov mlčanlivý sluha by si určite rozumel s jeho Punisherom. Herca, ktorý by dokázal presvedčivejšie stvárniť zlosť, agresivitu, hnev a neriadenú brutalitu, by ste v Hollywoode hľadali len ťažko. Pilgrimage je pomerne ambiciózny film a pracuje s celkom zaujímavými témami, tvorcovia ale moc netušia, ako s nimi naložiť. Kto sa tak teší na príbeh, ktorý by skutočne seriózne riešil šedú zónu medzi dobrom a zlom, odvrátenú stránku náboženstva alebo hranicu medzi vierou a fanatizmom, ten tu asi veľmi spokojný nebude. Tom Holland si vo svojich dvadsaťjeden rokoch asi nemôže sťažovať na nedostatok pozornosti. Stal sa z neho nový a veľmi dobrý Spider-Man a urval hlavnú rolu v adaptácii hernej pecky Uncharted. Nasledujúcich pár rokov má teda o prácu postarané a zrejme aj poriadne narvaný diár. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 23. dubna 2017 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)
  • Tom Holland (Diarmuid) používa v celom dialógu írsky prízvuk. Rodený je pritom Brit. (Kristine1)
  • Postava, kterou hraje Jon Bernthal, není ve skutečnosti němá. Na konci filmu pronese jediné slovo. (Nyan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno