Reklama

Reklama

Na návštěvě

  • Česko The Visit (více)
Trailer 1

Becca a Tyler jedou na týden k prarodičům na odlehlou pensylvánskou farmu, kde brzy zjistí, že se staršími příbuznými něco není v pořádku. V domě platí podivná pravidla a jejich chování je stále děsivější. Děti musí vzít rozum do hrsti, aby se vrátily domů živé. (Magic Box)

Recenze (599)

stration 

všechny recenze uživatele

Když zapomenu na Posledního vládce větrů, tak mně se tento indický borec prostě líbí. Atmosféra je prostě téměř dokonalá. navíc jako vždy výborný výběr herců, kterým vévodí babička, která má ráda pečlivě uklizenou kuchyň včetně solidně prostorné trouby. Nejvíc mě bavily věci, které si člověk musí vychutnat několikrát - dlouhé záběry na okolí domu s pečlivě poskládaným dřevem, jeden pohled skrze dveře na visící červenou postavu... Trošku to chtělo ještě promakat a dát tomu přece jenom údernější pointu, ale i tak rozhodně palec nahoru. Jen tak dál! ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Po dvou posledních kvalitativních i finančních průšvizích Shyamalan zkrotnul a dává částečně zavzpomínat na svá nejlepší léta. V The Visit si chytře hraje už s ohraným formátem found-footage a docela se mu to daří. Od počátku je znát hutná a temná atmosféra toho, že něco není úplně v pořádku. Shymalan ví, že nejlépe hrůza funguje v náznacích, takže ve chvílích, kdy opravdu nevíme, co se děje, je film nejpůsobivější. Navíc tu funguje většina lekaček a z několika scén mě příjemně mrazilo i doma v pokoji. Koncept FF je tu bezproblémově obhájen a Shyamalan tu dokazuje, že když se s ním umí pracovat, tak je přínosný. Ústřední herecké kvarteto je velmi dobré až výborné, dětští představitelé nejsou protivní, takže s nimi lze soucítit. Po závěrečném odhalení, které není úplně šokující, nicméně naprosto v pořádku, film trošku upadne, atmosféra poleví, vše se mění částečně ve slasher a závěr je pak zbytečně protahovaný. Když tedy přijmeme trošku za vlasy přitaženou premisu, že SPOILER matka pošle své děti k prarodičům, aniž by jim je někdy ukázala na fotce, takže pak nevědí, jak vypadají KONEC SPOILERU, dostaneme hodně solidní žánrovku, která není úplným Shyamalanovým návratem do top ligy, ale naznačuje, že kdysi vzývaný Ind na to pořád má a je schopen natočit atmosférickou a děsuplnou záležitost. Veliké překvapení. 75% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Shyamalan dokazuje,že pořád ještě umí točit...důkazem budiž tohle nízkorozpočtové psycho,které sice není hororem a bát se divák nebude,ale asi tak od poloviny jsem měl neustále hodně nepříjemný pocit.Shyamalan v tomhle případě hodně zručně dokáže dávkovat napětí a držet diváka v nevědomosti.Pro mě osobně solidní (ne)příjemné překvapení...70% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dopracoval k verzi bez vloženejch čínskejch titulků, který by mi to kazily. Strašně jsem se na tohle těšil už podle traileru, a potenciál to víceméně vyždímalo. I když trošku jinak než jsem čekal. Myslel jsem, že to bude děsivý, že to bude o lekačkách a prostě prarodiče vs. děti. No ono se z toho nakonec vyklubalo takový slušnější psycho, který se zaručeně stupňovalo. Do tý doby než přišlo vyvrcholení, nikdo nemohl tušit, jakej byl hlavní záměr, to mě absolutně odrovnalo. Ale ve výsledku to prostě dávalo smysl, což poklona pro Shyamalana, na kterýho se budu muset víc zaměřit. Navíc FF v tomhle podání děcek, který to taky zahrály na výbornou, není toho moc co vytknout. Dokonce vyzdvihnu vtipnou scénku Poznej, kdo jsem? ta rozesmála hodně a na konci rap Věřte tomu, že hovno jak kuře nechutná. ()

joeybarbaro2 

všechny recenze uživatele

Stará škola. Pár dalších takovýhle filmečků a budu zcela spokojen. O´bčas trochu slabší, ale jinak nadprůměrný horor / thriller. Stoupající kulervoucí napětí stále stoupá a stoupá. P.S: 10 % navíc za konec . 75 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tak nám pan Shyamalan dal krapet vzpomenout na jedinečnou Záhadu Blair Witch a natočil další parádní filmek do jeho skvostný sbírky! Tenhle rejža má rukopis založenej na temné atmosféře, což se nám zde ze sta procent potvrzuje. Story se z ničeho postupně obaluje depresí, úzkostí a strachem z neznáma! Vnoučátka prožívají opravdu luxus prázdniny! Další velikou předností Nighta je většinou závěrečný rozuzlení, který kope diváka na prdel a dělá film extrafilmem! Opět se mu to v The Visit podařilo. Za mě super temnej atmosferickej flák!!! 80% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

U pana režiséra jsem měl strach s čím zase příjde. Ale zadařilo se a já byl příjemně naladěn a překvapen z výsledku! 75% ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli se Shaymalan vrátil a odkud, ale to není podstatné, protože tohle je velmi povedený film, který posouvá americkou hororovou tvorbu zpět na správnou kolej - pokud se tím tedy ostatní tvůrci nechají inspirovat a přestanou točit nudné duchařiny. Takhle totiž má horor vypadat. Krásné prostředí, dávkování napětí po dávkách bez spoléhání se na laciné lekačky typu "bububu, tak já zas jdu a za pět minut vybafnu znovu", zajímavé postavy, gradace, dobrá práce s kamerou - tohle všechno zde je a tvoří předpoklady pro kvalitní film. Vesnická idylka s roztomilou babičkou, která vaří vnoučatům ve své roztomilé kuchyňce dobroty, se velmi postupně a plíživě mění v děs a hrůzu když se z roztomilých prarodičů stávají absolutně neroztomilí psychouši. Jednotlivé hororové scény způsobují kůži husí kůži, zejména pak scéna se schovávačkou pod domem. Jiné scény nás zase napínají tak, že máte oči doslova přilepené k obrazovce - např. scéna s čištěním pece. A velmi mě potěšilo, že práce s ruční kamerou nevypadá jak kdyby někdo dal do ruky lacinou kameru šimpanzovi s parkinsonem. Z většiny handycam záběrů po čase člověka bolí hlava, zde tomu tak ale není. K dokonalosti chybí velmi málo a Shaymalan zavřel hubu všem pochybovačům, kteří si mysleli, že už dokáže točit jenom nasládlé sentimentální blbosti. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Napadalo mě vícero možných vysvětlení, ale nakonec to vyřešil sám plot twist, a to bez ztráty kytičky. Můj neklid se od jeho prozrazení již poněkolikáté zvýšil i podivnost a děsivost scén dosáhly svého maxima. Na ploše necelých sta minut se představilo spoustu nápadů a vždycky zašly o kousek dál než ty předchozí a překonaly je, což by však někomu mohlo připadat zdlouhavé a repetitivní. S found footage už dávno nemám problém a navíc zde je používáno vkusně. (Netflix) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na Shyamalana se poslední dobou docela sypou záporné reakce (místy oprávněné), ale Visit se mi moc líbila, protože byla hodně dobře napsaná (ač se ten twist dal uhodnout) a atmosférická s několika vyloženě posrávacími scénami, které jsem si vzápětí vyčítal. Prosím víc a lépe! 90% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Já byl hodně spokojenej. Pečlivě budovaný napětí, bez potoků krve a efektů za miliardy, prostě stará dobrá škola, která si vystačí s chytrým scénářem a lekačkami. Pointa byla výborná. ()

FAITH.BABE 

všechny recenze uživatele

Skvělý! Vážně jsem se lekla, byla jsem napjatá. Nervy fungovaly jak maj. Milé, určitě né až tak očekávané rozuzelní. Moc fajn horor, s neobyčejným nápadem, který si udrží vaši pozornost a nechá vás tápat ,,co to má kruci znamenat - co je s nima špatně?'' :) ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Kdo chce točit found footage, měl by se učit u dvanáctiletých děcek, která vědí, jak se používá stativ, a tak podobně. Takže mé milé děti, pěkně si sbalíte kufry, dostanete nějaké to filmovací vybavení a vyrazíte k babičce a dědovi. A nemyslete si, že to skončí nějakým happy endem. Proto vás tam neposílám. Já si své mateřské pudy ukojila u filmu, vás čeká realita. Báj báj. ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Film má rozhodne veľa chýb. Found footage nefunguje (s ním odchádza aj logika v istých pasážach - napr. v závere, prečo by to niekto celé kameroval, keď mu ide o život? A prečo by mu to bolo dovolené?), kde-tu sa objaví predvídateľnosť a niektoré momenty mohli byť scenáristicky domyslenejšie (hneď prvá scéna, ktorá je vo filme vlastne len preto, aby divákom až príliš polopatisticky vysvetlila, o čo ide). Ale všetky tieto veci by mi skutočne nebránili dať plný počet. Pretože čo je v tomto filme pre mňa majstrovstvom, je jeho schopnosť prelínať dva absolútne protipólne žánre tak bez námahy, že je to skutočne radosť sledovať. Už dávno som sa tak pri filme nezasmial a už dávno som sa tak pri filme nebál. Záverečný zvrat funguje podobne fantasticky, ako pri Shyamalanových prvotinách a ja som rád, že je opäť vo forme. P.S.: Dať plné hodnotenie mi bráni iba úvodná 25-minútovka, ktorá je skutočne zlá. Je nudná, hlúpa a naivná. Dvaja detskí predstavitelia hrajú zle (to ale počas celého filmu, aj keď holka má trochu navrch) a v nej som mal občas dojem, že komédia je to len preto, lebo tvorcovia po natočení filmu zistili, že je to neúmyselne vtipné. Ako ale film postupoval, pochopil som, že to nie je pravda... ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že tady to bylo skoro naopak.. horor od kterýho jsem toho moc nečekal mě mile překvapil.. brutální byla tahle návštěva.. po delší době jsem se u hororu trochu bál a fungovaly u mě skoro všechny lekačky.. staříci se chovali natolik divně, že bych si od nich radši nedal ani hamburgera a noční scény s babkou byly originální a zajímavý a konec taky stál za to.. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Silný úder! Jeden z najzaujímavejších autorov americkej kinematografie sa s fenoménom found footage filmov vyrovnal po svojom - teda náramne šokujúco a originálne. Po sérií filmov prevažne pre deti film s deťmi, pri ktorom bude nejeden dospelý posraný až za ušami. Keby som NÁVŠTEVU videl pred ROZPOLTENÝM, nečudoval by som sa toľko tým brutálnym pritvrdením. Pohojdávanie medzi pohodičkou a znepokojením až k ťažkému psychu je tu vytvorené fantastickým spôsobom a podporené v rámci civilnosti a presvedčivosti doslova grandióznymi hereckými výkonmi. Hlavne deti sú natoľko zaujímavé, že by som sa bez problémov pozeral na ich domáce video aj keby nešli na návštevu k strašidelným starým rodičom. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Scéna mezi pilíři - hra na schovku. Moment překvapení co bude bába dělat za dveřmi po 21:30. Studna. Kulovnice. Pleny. Čištění trouby. Všechny tyto momenty mě udržely v pohotovosti. Nebralo mě spaní což je velké plus. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Kdyby by mi někdo řekl, že Shyamalan zresustituje žánr found footage a zároveň povstane z popela, nejspíš bych se mu vysmál. The Visit je překvapivě kvalitním mixem černé komedie a znepokojujícího hororu. Shya svou sebejistou režií pozvedl upadající žánr na původní úroveň a odebral epileptickou kameru + dodal již tradičně (funkčně) šokující závěr. Jen tak dál, doufejme že to nebyla jenom anomálie a další počin bude stejně kvalitní! ()

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama