Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízny film o krehkom vzťahu mladej Češky a Slováka odohrávajúci sa počas rekreácie ROH vo Vysokých Tatrách. (STV)

Recenze (10)

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Super priklad toho, ako netreba brat prilis vazne na hodnotenia tuna 😁! Krasny filmik - o laske, krehky, ludsky, citlivy.. V tych dnesnych srackach, kibloch krvi a homouchylarnach je to fakt pohladanie na dusi. Kto bol paradne za mladi zamilovany az po usi a potom nebodaj prezil dalsie desiatky rokov krasneho manzelstva, musi sa usmievat popod fuz, i so svojou manzelkou, a spominat na vlastne randenie a ze ako dobre, ze si to clovek vtedy presadil! Prajem vsetkym cynikom, stratencom a i otrlym perverzakom, aby takyto cisty luc obcas zahrial ich primrznutu zumpu v oblasti srdca. Za mna 4.5* ()

Peabody odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář napsal Jan Jílek a musel být v nějakém velmi zvlástním psychickém rozpoložení. Tak příšerné dialogy a monology jsem neviděl ani nepamatuji a že pamatuji dost. Oba milenci spolu mluví jako babička kněžny Hortenzie a jejich rodiče taky tak jako z Josefa Kajetána Tyla. Neděje se vůbec nic, mezi oběma mladými to nijak nejiskří, jejich rodiče plkají banality a Viktor Maurer kolem przní slovenštinu způsobem, který by jinak nezvládl ani velmi pitomý Čehún. Varuji varuji, nemá to ani půvab dobové blbosti, prostě je to celé špatné. Ano, Jaroslava Schallerová byla krásná dívka, ale tady neměla co. ()

Reklama

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER: Česko-slovenská varianta velké lásky Romea a Julie. Tentokrát ovšem v komediálním duchu a s dobrým koncem. Božsky krásná Jaroslava Schallerová (předabovaná Hanou Maciuchovou) a Alfred Swan představují bláznivě zamilovanou dvojici, která si už nedovede představit život jeden bez druhého. Celá komedie se odehrává ve Vysokých Tatrách, kam všichni přijeli na dovolenou nebo rekreaci. Až na Juraje (Swana), který sem utekl za svou láskou a (otce) Josefa Beka, který přijíždí „hasit požár“. Rodiny obou hrdinů vztahu nepřejí a vzájemně se obviňují. Spory se postupně vyhrocují, ale po setkání otců (Pántika a Beka), kteří se už dlouho znají, se situace nakonec uklidní. Láska dostává zelenou. Bez přemíry moralizování to ovšem nejde. (Kdo proboha napsal ten Bekův monolog.) Z dnešního pohledu, kdy se vztahy mezi lidmi často hroutí jako domino a nikdo se už nikoho na nic neptá, je láska doposud nepolíbeného páru zvlášť (trpce) úsměvná. Film je kuriózní rovněž častými hádkami mezi Čechy a Slováky. Vyčítají si všechno možné ve vztazích mezi oběma národy. Zazní argumenty tehdy obvykle veřejně nepublikované. Těmto hádkám dominuje Viktor Maurer a Jozef Čierny (předabovaný Otto Lackovičem). Drsnou babičku představuje Naďa Hejná. Nezbytným atributem těchto jednoduchých komedií 70. let bylo zvýraznění budovatelských úspěchů posledních 30 let a spolupráce mezi oběma národy. Této propagandstické úlohy se ochotně ujala vedoucí zájezdu. Z nostalgie a z úcty k režisérově odvaze hodnotím 60%. „Tak Valerie, zpátky do týdne divů. To ti sedělo líp.“ Po opětovném shlédnutí snižuji na 2 hvězdy - 40%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Romeo a Júlia v čase budovateľského česko-slovenského nepriateľstva a podľa toho vyzerajú aj dialógy a monológy. Jednoducho sú blbé, škoda, že nie vo veršoch. Čím to je, že Pántik aj to vedel podať prirodzene, ostatní už menej. –––– Ani padáky nie sú v tom lietadle. Naspäť pôjdem vlakom! –––– Tlač sa! Všetci sa tlačia a ty len stojíš! ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Kdo proboha psal ty dialogy? Neustálé stupidní žvásty o česko-slovenské NEvzájemnosti. Ivanka s horoucím srdcem květnatě mluví o lásce, kterou cítí a v té samé větě najednou: "Mám chuť na zmrzlinu. Koupíš mi zmrzlinu? Koupíš mi vždycky všechno co budu chtít?" O mravoučném Bekově monologu raději ani nemluvě. Tahle hrůza měla patrně na objednávku podpořit bratrství a smíšená manželství. Těžko říct, jestli to tvůrci takhle zmastili z trucu schválně nebo jen díky své neschopnosti. ()

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v nasledujúcich lokalitách: Hrebienok Vysoké Tatry, Nový Smokovec, Dolný Smokovec, Tatranská Lomnica, Skrytý vodopád-Studená dolina vo Vysokých Tatrách. (dyfur)
  • Hotel MS-70, ve kterém se rekreanti na začátku filmu ubytovávají, se nachází v Novém Smokovci. Byl postaven v roce 1970 před konáním Mistrovství světa v severském lyžování. Od roku 2003 bohužel chátrá. (bomber7)

Reklama

Reklama