Reklama

Reklama

Epizody(12)

Sora a jeho mladší sestřička Shiro tvoří nerozlučnou dvojici. Ve skutečném světě žijí coby hikikomori ve svém malém bytě a věnují se hraní počítačových her. Jejich přezdívka Kuuhaku je postrachem všech ostatních hráčů, jelikož Kuuhaku zásadně neprohrávají, nikdy. Sora a Shiro jsou sami o sobě výjimeční hráči, společně pak zdánlivě neporazitelní. Sourozencům se jednoho dne změní život díky vítězství v šachové partii, když porazí samotného Boha. Otevírají se jim díky tomu nové možnosti a doslova celý nový svět... (-Victor-)

(více)

Recenze (38)

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se takhle nebavil! Anime No Game, No Life je pro mě klenotem. Když jsem se rozhodl si ho pustit, neměl jsem vůbec tušení, do čeho jdu. Po dokoukání dvanácté epizody jsem ale byl nadšený! Celé to stojí na dvou pilířích. Prvním z nich jsou samotné hry. Z taktik, které před vás hlavní hrdinové předloží, vám půjde hlava kolem. Nic tak překombinovaného a zároveň skvělého jsem opravdu dlouho neviděl. Druhým pilířem je pak humor. Toho je v seriálu opravdu hodně a často se prolíná i do samotných her. Většina vtipů vzniká z interakce Sory a Shiro s ostatními charaktery. A zde přichází jediný problém, který může nastat. Pokud vám druh humoru, který v seriálu je, nesedne, tak vám pravděpodobně nebude připadat sympatická většina postav a nebudete po dokoukání ani z poloviny tak nadšení, jako jsem byl já. To je samozřejmě problém všeho, co je z výrazné části založeno na humoru. U tohoto seriálu na to chci ale zvlášť upozornit, protože si dovedu přestavit hodně lidí, kterým se hodně vtipů opravdu líbit nebude. To snad poznáte do konce druhé epizody. Pokud jste se opravdu během 48 minut ani jednou nezasmáli, doporučuji jít koukat na něco jiného. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tak tohle anime je opravdu masakr. Dokonce by mohlo soupeřit i s hranýma trhákama. Mnohdy jsem se po shlédnutí nějakého dílu přistihl s běhajícím mrazem na zádech. Žádné nudné anime, které se zaměřuje pouze na jednu hru, ale zaměřuje se na hraní samotné. V žádné hře nehraje hlavní roli štěstí, ale strategie, výpočty, znalosti a umění předvídat. Animace je výborná a hudba taky. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní anime seriál odehrávající se v jiném světě, kde se vše řeší hrou. Jediné omezení je 10 přikázání dané samotným Bohem (to už jsem někde viděl). Hlavní postavy jsou ti nejvíc NERD sourozenci, který celý život propařili a tak se v tomto světě cítí jako ryby ve vodě a jejich cílem není nic menšího než porazit Boha, ale cesta je dlouhá, ale zábavná. Geniálnost sourozenců je zde vyhnána do nebeských výšin, ale na to jsem z ostatních anime seriálů už zvyklý. Jednoznačně se jedná o originální koncept seriálu. Je to především komediální seriál, takže různé hlášky, situace vyhrané do krajnosti či wft momenty nejsou ničím zvláštním, ale přesto je to přirozené a seriál netlačí na pilu. Co se týče samotných her ty jsou rozmanité a vždy to jsou všeobecně známé (šachy, slovní fotbal, FPS, atd.), ale vždy jsou nějak upravené a tím přináší další rozměr taktiky při jejich hraní a jsou boží. Škoda jen, že to není ukončené a další řada asi nebude. Hodnocení: 96/100. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

S postavami som sa nejako nestotožnil, ale sledovať tie takticko-psychologické kombinácie a predvídanie súperových ťahov až do absurdity bolo zaujímavé. Ešte aj z hádzania mincou sa dá urobiť logická hádanka :-). Pokračovanie by som si pozrel. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Zabavil som sa. Páčilo sa mi sledovať prekombinované stratégie a taktiky so zlomkom šance na úspech v podaní hlavných postáv. Humor bol solídny, takisto použitie ecchi na vytvorenie absurdných komických scén dobre ladilo s týmto seriálom. Ešte by som vyzdvihol vizuálnu atraktivitu. To je ale asi tak všetko. Nenašiel som žiadne ďalšie kvality, ktoré by pre mňa robili toto anime niečím špeciálnym, takže hodnotím jemne nad priemerom. ()

ioope 

všechny recenze uživatele

Postavy: Roztomilé, sexy, okouzlující…prostě božská děvčata! Každá postava má dobře vypracovaný charakter a míru inteligence, což je skutečně dobře odvedená práce. Ale právě gigantické IQ a znalosti sourozenců mohou celkem působit přehnaně, že Vám to celé najednou připadá trošku přitažené za vlasy. Příběh: Už jen ten samotný nápad je dech beroucí; Svět her? Který kluk by si to nepřál! Zvláštní je i volba barev, ale možná Vás pak z takových (převážně holčičích) barviček začnou bolet oči :D Možná je přehnaná míra magie, která seriálem neustále proudí, ale ta by se dala prominout v porovnání se zajímavým dějem a způsobem řešení problémů - HROU. Již od začátku Vás trápí jen jedna otázka: „Dokáží Sora a Shiro vyšplhat se a porazit samotného Boha?“ Jenže to se nedozvíte ani na konci série, což je celkem škoda, že má jen 12 dílů, které se dají skouknout během 2-3 dnů. Proto je docela smutná nepřítomnost případné druhé série (než nějakého filmu). Mimochodem, dočkáte se úplně plného pytle lechtivých nahých scének. Hudba: Opening je naprosto strhující, zvuky klavíru na začátku mluví samy za sebe. Ending už není tak výrazný, ale přesto si stojí dobře. Kresba/Animace: Jak jsem již zmiňovala, skvělé kombinace barev. Parádní práce. Celkem: Doporučuji. Přinejmenším se hodí anime alespoň znát. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

No Game, No Life... Ach, jak já tohle anime žeru. Bezva nápad, který se povedlo zobrazit perfektně a když už jsme u toho zobrazení, tak to bylo to nejlepší, které jsem kdy u anime viděl. Opravdu nádherná animace a to především barvy, které vás vtáhnou do světa. Postavy skvělé. Oblíbil jsem si je celkem rychle. K tomu všemu bezva příběh a celé to za mě tvoří skvělé anime, které doporučuji. 8/10 ()

SmajdalfCZ1 

všechny recenze uživatele

【1】 All bloodshed, war, and pillage is forbidden throughout the world. 【2】 All disputes are to be resolved through the outcome of games. 【3】 In games, wagers will be made on what both parties decide to be of equal value. 【4】 Unless contrary to "Three", the game content and the things wagered do not matter. 【5】 The challenged party has the right to decide the contents of the game. 【6】 "As per the Oath", the wager will be unconditionally adhered to. 【7】 All matters for group conflicts will be decided by a representative. 【8】 If cheating is detected during a game, it will be regarded as a defeat. 【9】 The above rules are unconditionally everlasting, upheld in the name of God. 【10】—— Everyone should get along while playing games. ()

Harroc 

všechny recenze uživatele

Je to trochu úchylné (na naše poměry), zvláštní, vtipné, zajímavé. Prostě je to boží. Tohle nikdo jiný než Japonci vymyslet nemohu. V jakém jiném seriálu se naučíte podvádět v kartách a vyhrávat 100% v kámen, nůžky, papír. Je to sice trošičku zvláštní seriál, ale to je na něm to nejlepší. Spousta her, spousta srandy a takové by mělo být více seriálů. Prostě něčím jiný. ()

Preslav 

všechny recenze uživatele

Takže chlapci a dievčatá, ak budete hrať hry, raz sa môžete stať kráľom s vlastným háremom! Neviem, či to je síce tá najsprávnejšia motivácia, ale každopádne námet, spracovanie, postavy, zápletka, všetko funguje ako má. Najmä od 8-9. dielu sa to rozbehne a prekvapivo naberie "hlbší" rozmer, než som spočiatku od tohto čakal. Ústredná dvojica "Blank" prechádza jednotlivými hrami tak prešpekulovane, až nad tým ostáva rozum stáť. S obyčajnej fanservisovej háremovky sa vyvinula poriadne premyslená "hra". Akurát tie farby mi občas vypaľovali oči... Bola škoda, ak by sa nezrealizovala druhá séria. | PS: Potešili ma dve drobné referencie na Evangelion a Nausiku :) ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Trochu náročné pre toho kto nehrá hry ako šach, black jack nakoľko tu ide hlavne o taktizovanie a videnie veľa ťahov do predu. Taktiež sa jedná o ecchi anime. ()

Tobias_Sin 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování hlavní dvojice při cestování do jiného světa, kde se vše řeší pomocí her, občas divák narazí na velice zajímavé myšlenky - o uvažování člověka, jeho přístupu ke hraní, strategické myšlení apodobně. Celé to však pro mě shazují až ke trapnosti sklouzávající momenty, kdy z hlavních hrdinů jsem pětiletá děcka, která svoje pocity ventilují dost ,,šíleným" způsobem. Druhou výtkou jsou zbytečné lechtivé scény s ženskmi postavami. Taktéž mi přišli dost shazující sebe sama. Jinak je to svět propracovaný, hlavní dvojice zajímavá, děj se pořád vyvíjí dostatečně rychlým tempem, takže dobrý seriál. ()

sh3riff 

všechny recenze uživatele

Vtipné .. doporučuji na to koukat v japonštině s eng titulkama. Anglický dabing je často mimo .. přijde mi že zrovna v těch hlavních částech, které dost vysvětlí a pobaví. ()

Lightning 

všechny recenze uživatele

Geniální anime, pastva pro oči, nechybí humor, ecchi scénky, ale hlavně chytrost hlavních postav tedy Sory se Shirou, kteří jako sourozenci jsou prostě kouzelní. :-) Anime jiskří barvami, soundtrack vás vtáhne do "světa her" ještě více. Krásně se na to dívá. Těším se na film, a snad i druhou sérii časem. :-) Aschente! ()

Danken07 

všechny recenze uživatele

Užasne anime, ktoré potrebuje druhú sériu. Rozhodne nie je pre všetkých, hlavne kvôli ecchi (erotickým) prvkom, ktoré sa tu objavujú stale až do konca série. Strašne som si to užil, a milujem tie scény kde miešali logiku s ecchi. Dúfam, že sa v budúcnosti rozhodnu zadaptovať dalšie kapitoly tej novely. ()

paveltommy 

všechny recenze uživatele

Animací, podáním, humorem i příběhem velmi originální. Nějaký ten Fan Service tam asi být musí, ale ani mě tu tolik neobtěžoval. I v té angličtině se na to dá dívat, ale na originál s titulky to nemá. Slovní souboj v knihovně nemá chybu a je prostě origo. Za mě 5* za originalitu, příběh i humor. Me Gusta, 80-85%. ()

Reklama

Reklama