Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden za všechny aneb takhle si to Dumas určitě nepředstavoval! ... Čtyři sluhové a čtyři mušketýři jsou jednou z nejúspěšnějších komedií skupiny Les Charlots. Tentokrát se představí jako alter ego nejslavnější čtyřky světa. Jako sluhové čtyř mušketýrů se starají o to, aby se jejich slavným pánům nic nestalo, zdárně splnili své úkoly a vlastně za ně udělají veškerou práci a mnohdy jim dokonce zachrání život. Děj není třeba popisovat, snad jen zdůraznit, jak originálně je tento příběh vyprávěn. Například scény s kardinálem a jeho úlisným špehem páterem Josephem, který je při získávání informací nepřekonatelně vynalézavý, si asi Alexander Dumas takhle nepředstavoval... Les Charlots vznikla ze slibné hudební skupiny francouzských komediálních herců, která se proslavila především v sedmdesátých letech. Nejpopulárnější však byly jejich humorné písně a originální parodické komedie, které se ve své době staly zejména pro mladé kultovními filmy. (Česká televize)

(více)

Recenze (94)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Klasická naivná komédia les Charlots založená na prevlekoch, súbojoch a naháňačkách. Príbeh sluhov Athosan Aramisa, Portosa a  d'Artagnana, ktorí pomáhajú mušketierom v ich dobrodružstvách. Obvykle to spočíva rôznych bláznivých pestvách, ktoré vyvádzajú garde kardinála Richelieu. Na záchranu kráľovnej, jej slúžky a mušketierov z Bastily musia absolvovať prevleky za slúžky, katov, knieža Buckinghama, kardinála, otca Jozefa a kráľa. Pritom opäť ukujú zopár uličníctiev hore spomínaným postavám. Žiaľ humor je to veľmi naivný aj keď produkčne a herecky celkom dobre natočený. Zaujímavosť: hudbu zložili Les Charlots a je iná v pôvodnom znení ako v českom dabingu. 65% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři nikdy nepatřili mezi moji nejvyhledávanější filmovou „látku“, ale byl jsem zvědavý, jak si s tím poradí čtveřice maníků z Les Charlots. No úplné zklamání to nebylo, ale jak již bylo řečeno, pánové to pojali dosti odlišným způsobem, než jsem byl u jejich předchozích filmů zvyklý, ubylo kvalitních humorných situací a tak to v mých očích vypadalo dost rozpačitě. Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem se tu párkrát nezasmál (zvláště při soubojích s gardisty), ale jinak jsem se u sledování i dost nudil. Josephine Chaplin byla ale okouzlující a tak mi to alespoň částečně vynahradila. Pořád se to ale udrželo v průměrných vodách. 50% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle uz jsou slabsi Bazanti, ale porad to je v pohode koukatelna komedie. Problem je, ze je tu jednak min Bazantu a hlavne min foru. Respektive tech skutecne vtipnejch. Nejvtipnejsi jsou asi souboje a i kdyz tu jsou dost, tak to na skoro dvouhodinovej film fakt nestaci. Ale nektery sceny jsou fakt dost vtipny a hlavni ctyrka jsou porad ty spravny sympataci, takze lepsi 3*. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Tento snímek (a mluvím i o pokračování) je jiný, co se týče skupiny Les Charlots. Je to historická komedie, která vykládá známý příběh Tří mušketýrů po svém. Aneb, kde by byli všichni mušketýři bez svých sluhů. Filmy jsou peprnější i tím, že režie se ujal autor původní francouzské verze o Třech mušketýrech a vlastně střílí do svých řad. A je to vlastně původní verze filmu Andrého Hunebelleho rozdělena do dvou částí a z pohledu sluhů. Ústřední píseň filmu mi zní v hlavě dodnes. Jo, a konečně vidíme i šedou eminci, pátera Josefa. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Režisér kultovních Fantomasů si v poslední fázi svého filmového života vyzkoušel kočírovat seskupení Le Charlots, což však dopadlo nevalně. Příliš zdlouhavé a nudné, bez šťávy a šmrncu. Parodie na mušketýry je sice dobrý nápad, ale zpracování pokulhává o jedné berličce. Nutno podotknouti, že i dabing, který ČT vysílala bohužel za moc nestál. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama