Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po troch rokoch od tragickej autonehody, kedy prišla mladá Max o svoju matku, prichádza spolu s priateľmi do kina, aby si spoločne odsledovaním hororu "Camp Bloodbath" pripomenuli jej pamiatku. V uvedenom slashery z 80' rokov totiž hrala jednu z hlavných úloh. Všetko prebieha podľa plánu až do momentu kedy nečakane vypukne požiar po ktorom sa skupinka mladých ocitá v dianí samotného snímku. Max tak dostáva skvelú príležitosť opätovne stretnúť milovanú matku. Ako to už ale býva zvykom, s plusmi prichádzajú aj mínusy. Netreba totiž zabúdať na poslednú postavu, ktorá hrá v tomto horore "prvé husle" - Billyho Murphyho a jeho mačetu! Slasher bez gore, krvi a cicikov??? Či veríte alebo nie, z tohto pohľadu sa nedočkáte ničoho. Jedine čo vás tak prekvapí je "strih" či odvrátenie kamery. "Najsilnejšou" stránkou sa tak stáva humor zakladajúci si na trápnote či absurdných situáciách. Kupodivu, nijak mimoriadne mi to pre tento krát až tak nevadilo, takže aspoň z tejto stránky som si "Final Girls" čiastočne "užil". Celkový dojem je však prahbiedny, pričom viacerými užívateľmi udelený honor, že je tento snímok poctou hororom z 80', mi príde úplne scestný - 45%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Urobilo mi to celkom radost. Nevyuziva to sice ten obrovsky potencial, ale fajn sa na to pozera, su tam cool napady a prekvapivo to funguje aj emocne. Myslim, ze by to bol idealny film na festivalove polnocky. Dvojke sa nebranim, akurat by to chcelo nabuduce viac brutality, koz a podvratnosti. Slabsich 7/10 ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Hororová komédia, ktorá dokazuje, že so správnymi hercami a dobrým scenárom sa dokáže natočiť zábavný film. ,,Posledná nás zachráni “ je zábavná paródia na slasher filmy, ktorý má potenciál stať sa kultovým filmom. Príbeh spája ,,Piatok 13." alebo akýkoľvek iný slasher odohrávajúci sa letnom tábore. 6/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ocakaval som metakomediu typu Cabin in the Woods alebo Scream. Ale vtipov tam bolo dost malo a boli dost prizemne. Nejake inteligentne pohravanie sa so zanrom sa nekona. Ako horor to tiez vôbec nefunguje a vdaka PG-13 ratingu si neuzijete ani ziadne gore sceny alebo nahotinky. Takze jedine co funguje je dramaticka linia medzi dcerou a matkou. Ale pokial chcem vidiet takyto typ dramy, tak si radsej pustim nieco od Hallmarku a poplacem si viac. Pochvalit musim aspon vizualnu stranku, ktora je bezchybna a najde sa tu aj par originalnych vychytavok. Takze vysledok je strasna nuda a velke sklamanie. 5/10. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Koukat se ale, NEŠAHAT! Ach jo... takhle promrdaný potenciál jsem už dlouho neviděl. Rozplývat se tady nad vymrdanoností uvažování scénaristy, nad otřesnou impotentností režiséra to nějak trefně uchopit za KOULE! asi nemá smysl. Takže pokedy by snad vzniklo pokračování... jak tedy závěr filmu napovídá... poprosil bych tvůrce alespoň o nějakou historii té mačety... Ten příběh, proč tam byla ta chata to vážně netuším... Já nevim, jako třeba ve stylu Skladiště13, prokleté předměty.. Prostě ta mačeta měla moc někoho přenést na filmové plátno... a né že tam kurva vlezou bez jakého koly vysvětlení (zatím co hoří půlka kina) a začnou (BEZKRVAVÁ) jatka" na což si člověk ale musí aspoň tak půl hodinky počkat pač scénárista měl zrovna kecavou, takže musel všechnu tu přetékající hluchotu vyplnit nějakou tou cukrovou vatou! Bez tak to byla jen bezbřehá nuda ... kdy za zmínku snad stojí jen vzpomínání a závěrečná pošťuchovačka. No a hyperaktivní veverka taky vcelku pobavila... ale, upřímně, čekal jsem víc... než jen tupou zábavu ve které se mísí humor a horor . No ldyž se to tak vezme, kolem a kolem.. zas taková zábava" to nebyla. Spíš vražedná a vleklá nuda. Závěrem se mi nabízí 3 varianty jak to zakončit... Vezmeme to z hlediska herního scénáře" Vzhledem k možnosti přenosu Vyprávění... Scénář 1 - špatný: Zabít malého Billiho, čímž by se mělo všechno anulovat. Scénář 2 - Good: Zachránit malého Billiho před jeho osudem no a konečně třetí scénář - BEED+ Zabít všechny holky předem a nechat jednu finální nesmrtelnou panu... která za všechny svede závěrečný souboj. Což je ta horší varianta. Na druhou stranu, čekat 88minut filmu na předem daný konec je asi tak stejně logické jako že VRAHEM JE ZAHRADNÍK! To jak mu nacpali na tu hlavu MASKU TENGU... ani raději prostě... to zakončím blaženým úsměvem jako vždy. :) Ommmmmmmmmmmmmm........ ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Když Tina (Angela Trimbur) přivolává Billyho svým tancem, tančí na píseň "Cherry Pie" od skupiny Warrant. Tato píseň vyšla až v září 1990, film se však odehrává v roce 1986. (ČSFD)
  • Scenárista Joshua John Miller napísal scenár k The Final Girls kvôli tomu, aby sa vyrovnal so smrťou svojho otca, Jasona Millera, ktorý stvárnil postavu otca Karrasa v horore The Exorcist (1973). (Marceloo)

Reklama

Reklama