Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

argenson 

všechny recenze uživatele

Tak tahle Angelika mě baví nejvíc. Páč velká politika, Versailles atd. I když, Versailles byly dokončeny až v roce 1683, takže tady nám to historicky opět trochu pokulhává. Což se týká i Colberta. Je známo, že umřel na přepracování, ale tady by měl být zdatným čtyřicátníkem, místo toho se tu prezentuje jako vyschlý stařík (předválečný milovník francouzského filmu René Lefèvre). V roli komorníka se nám tu navíc objevuje Michel Galabru. A mimochodem, je zajímavé, že když umře někdo z blízkého okolí Angeliky, dycky je to strašný drama, zatímco když ona se dopustí vraždy, je to naprosto v pořádku. Tady mám na mysli scénu, kdy otrávenejma šatkama umlátí svou komornou Terezu (opět mezinárodní krásná hvězda, tady ovšem jako buclatá holka s příšerným účesem - Ann Smyrner). Zato Estella Blain dodala děvkoidnímu charakteru markýzy de Montespan ten správný šmrnc. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Angelika potřetí. Tvůrci se vrátili k romantičtější poloze Angeliky. Také nebyl důvod být dramatičtější, neboť konečně získala vytoužené bohatství a majetek. Tentokrát poprvé jsem si ale říkal, že film mohl být o něco kratší. A též už začíná být mírně otravný fakt, že v její přítomnosti muži padají k jejím nohám a tvrdí, že ve Francii není krásnější dívky. Kdyby se zamiloval s těmito slovy jeden, dva, dá se to brát vážně, ale tohle je trochu přehnané neboť ve filmu není muž, co by ji vášnivě a leckdy zoufale nemiloval. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Standartní pokračování série. Nevím jestli to má skutečně něco společného s realitou (jestli král Ludvík XIV. skutečně potkal Angeliku), ale budiž. Avšak po několika minutách začíná nezáživná pasáž u Perského vyslance a následně z jeho rukou Angeliku osvobozuje maďarský hrabě Rákoczi (je to sice sympaťák, ale co se týče herectví, nemá divákovi moc co nabídnout). Bylo by to možná zajímavější kdyby se onen hrabě Rákoczi ve filmu objevil víckrát (pak by mě možná přesvědčil že umí líp hrát). Pak se téměř nic zásadního neděje, do doby než Angelika objeví kult vyznavačů satana. A na konec se na scéně objevuje hrabě de Peyrac. Avšak ten konec je takový dost narychlo. Chtělo by to asi tak deset minut navíc a bylo by to lepší. Ale i tak je film celkově na lepší tři. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tak tady tenhle díl už je prostě slabší. Angelika mi už připadala vyloženě protivná a scénář toho moc nenabízí. Bez spousty scének by se film obešel. Čásť u Perského panovkíka už občas hraničila s trapností. Dost to zachraňuje Jean Rochefort, který ačkoliv hraje stále jenom vedlejší postavu herecky je určitě nejzajímavější. Ale celkově je tenhle díl takový nemastný, neslaný. A obavám se že další díly na tom budou ještě hůř. I když podle závěru tohohle dílu (který byl až nechtěne komický) soudím, že by další díl měl mít alespoň hlavní zápletku. Ale bojím se že tvůrci selžou. P.S. Následující díly na moři naštěstí opět mají IMHOvelmi vysokou kvalitu, takže pouze tadyten díl mě nezaujal. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Další část příběhu za mnou... A opět spíše zklamání, ale vono je to těžký psát zklamání, když přesně vím do čeho jdu. Dějově né zrovna obohacující příběh. Dyť se to celý odehrává mezi smetánkou. Takže je všechno takový noblesní a moc se tam toho nestane. Navíc v tomto dílu Angelika dá svoje tělo pouze jednomu fešákoj, což je prostě na její poměry velmi málo. Samozřejmě se mu "podvolí" tím stylem, že mu jakoby naznačí - tak pojď hochu, sem jen tvá a hnedle už si lehne na zádá jako fošna :o). Hlavní věc v tomto díle je ta, že se dozví o tom, že její Pejrak (jediný muž, kterého kdy skutečně milovala) žije! Ale na jejich druhé první políbení si ještě oba milenci budou muset chvíli posečkat. Já se teda nejvíc těším na další díl, který se odehrává na moři a tam teprv půjde do tuhýho. Docela by mě zajímalo, esi skutečně někdy žila podobná ženská, která si omotá kolem prstu uplně všechny borce, dokonce i samotného krále, který ačkoli dychtí po jejím těle, ona prostě řekne NE, teď Ne, až jindy... :o) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Robert Hossein (Jeoffrey de Peyrac) se v aktuálním ději poprvé objevuje až v čase 01:33:00 (předtím několikrát pouze v retrospektivních záběrech). (noelcoward73)

Reklama

Reklama