Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Francie Angélique et le sultan (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac. V páté, závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac, setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezitím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek života v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

Autogram 

všechny recenze uživatele

V celej ságe Angeliky to vyzerá tak, že sa so svojim Peyracom snáď už nikdy nestretne. Musí podstúpiť všemožné útrapy, opakované pokusy o znásilnenie, bičovanie, prechod púšťou a horami. Nám to drása nervy, ale nič z toho jej neuberie na kráse a kvalite účesu, aby sa to zavŕšilo v sladkom závere. Trochu ma rozladilo, že som práve dnes videl súčasnú fotku Michele Mercier v hrozných šatách, ale nepokazí mi to hodnotenie, veď som ju ako malý chlapec chcel mať doma. –––– Ve Francii osvícení lidé mají za to, že na lásku je třeba dvou. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Poslední část o vleké lásce, kde Rescator alias Jeoffrey de Peyrac (Robert Hossein) neváhá dát všanc svůj život a dostává se mezi galejníky. A to jen proto, aby se dostal do Alžíru, kam měl jinak přístup zakázán. Samozřejmě nejdříve ztrestal opovážlivého d'Escrainvilleho (Roger Pigaut). Angelika (Michele Mercier) mezitím putovala od d'Escrainvilleho přes Mazzu Morteho (Arturo Dominici) a charismatického Osmana Ferradjiho (Jean-Claude Pascal) k panovačnému sultánovi (Aly Ben Ayed). Překvapující je, že se nikdo nedostane dobrovoně, či násilně pod její sukni, i když se o to snaží. A když už se blíží její záchrana, tak zasáhne zamilovanost otroka Colina Paturela (Helmuth Schneider) a utíká s ní. Pro něj je to smrt, pro ni jen malá nepříjemně epizodka při konečném zachránění. Lze jen polemizovat, jestli je škoda, že nejsou další pokračování. Ale indiáni a Eskymáci už by snad byli příliš. A tak nezbývá než jim přát hodně štěstí. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejhorší díl celé série, v podstatě platí vše co jsem napsala u Nezkrotné Angeliky, snad jen dodám, že z jaké si úcty, neboť na svou dobu to byl jistě "revoluční" film (série), kterou si lidé žádali znovu a znovu. Snad jen z této úcty mé hodnocení, obzvláště u posledního a nejhoršího filmu s Angelikou neklesá pod 20%. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi scéna, kdy si Angelika a Osman v zahradě recitují La Fontaina. Bohužel, stejně jako každý, kdo se kdy pokusil jí pomoct, i Ferraji špatně dopadl, a já toho v tu chvíli začala mít právě dost. Závěr mě pak už nijak neoslovil a já se smířila s tím, že vůči kouzlu Markýzy andělů & spol. jsem zřejmě beznadějně imunní. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pět sobotních večerů s Angelikou mám již za sebou a zazvonil zvonec a je Angeliky konec. Ale zas na jednu stranu v mých očích se jedná o konec zdařilý a pokud se vám předchozí díly líbili u tohohle vám místy poběží doslova mráz po zádech. Do poslední minuty totiž není jasné jestli ještě Angelika vůbec někdy spatří svého milovaného Žofrého. Opět zde musím napálit 5 hvězd, celá série až na naprosto zbytečný díl s králem se mi moc líbila a tadyten díl jí u mě vynesl ještě o patro výš. Velká škoda že je poslední. No tak tedy sbohem andělská Angeliko. Sbohem, sbohem, sbohem. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Existuje pouze několik neznámých scén z filmů. Z nich pouze jedna známá fotografie, kde je na lodi vidět Peyrak z profilu a Angelika, která drží v ruce dalekohled. (ČSFD)
  • V roku 1967 sa film premietal pod názvom Angelika a diablove peniaze. (Raccoon.city)
  • V čase 1:16:20 a dál je záběru, když se páni dohadují, vidět mezi nimi a mezi dvěma keři, projíždějící auto na obzoru. (TOMIK007)

Reklama

Reklama