Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Francie Angélique et le sultan (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac. V páté, závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac, setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezitím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek života v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

Alisa 

všechny recenze uživatele

Tři "věci" mi u tohoto filmu stačí ke štěstí, a to především úchvatná hudba, moudrý Osman Feragi (má nejoblíbenější postava z celé Angeliky) a věčně se vysmívající Colin Paturel. Nejvíce mě však baví samotný sultán, který je roztomile paranoidní, když každého podezřívá z toho, že se mu směje... a také jeho pohled, když zjistí, že je někdo ochoten vyměnit "tajemství Kamene mudrců" za jednu ženu. Já se prostě vždy skvěle bavím.. "Jakto, že tě ten tygr nesežral?" .."Musíš se ho zeptat, pane!" :-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Madam de Pussy-Bellieres tentokrát musí bránit svůj rozkrok přímo v jámě lvové (čti sultánův harém), jenže pan majitel nedocílí ukojení ani při praktikách z 50 odstínů šedi. Situace se jeví zoufale, ale neklesejte na mysli, romantičtí snílci. Jeoffrey má kámen mudrců, takže i něco dalšího brzy bude jako kámen.. Dvě věci byly nádherně příznačné. Finále, kdy to další nevinný zbytečně schytá, jen aby se při směšných pohybech ještě více rozhoupal Reskátorův škuner a úvodní slovo vypravěče v podání Ivana Trojana. Byl tam melodramatický nádech dobrodružství a lásky stíhané protivenstvím, ale zároveň i jemný odstín despektu a jistého výsměchu a já mu za to děkuji.. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Tož tady už jsem se valnou část stopáže bohapustě nudil, vypravěčský dech evidentně došel a závěr už je jen takové plácnutí do vody. Rozhodně nejslabší díl. — Sečteno a podtrženo po všech pěti filmech – není to tak pitomé, jak jsem si vždycky myslel, spíš jen „jednoduché“; kdybych na to býval směl koukat v době, kdy jsem hltal Vinnetoua a Tajuplný ostrov (a z dnešního pohledu je až legrační, že za dob našeho dětství byla tahle de facto pohádka pro děti tabu), asi by se mi to pod kůži zažralo, ale taky bych nejspíš dneska měl o něco méně pozitivní vztah k ženskému pokolení. Chápu, proč je to kult, ale můj kult to není. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No ja nevim, ale mě to připadlo jako stupidita, děj byl otřesnej, herecký výkony ubohý. Zápletka se sultánem byla pěkně nudá, skoro jsem u toho usnul a konec taky totálně na hovno. Tenhle film nemá prostě nic čim by dokázal zaujmout a to ani hlavní představitelka Angeliky Michele Mercier. Neni to nic víc než jedna velká nuda ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Jednaznačně díl, co mě bavil nejméně - respektive, jediný co mě opravdu nebaví. Atraktivní prostředí pirátů z Caribiku se tu bohužel změnilo v pro mě velmi naetraktivní prostředí sultánských harémů a arabského světa vůbec. Stejně jako mě naprosto nezajímaly máyovky z toho prostředí, nezajímá mě ani tato část Angeliky. Zkrátka úplně někde jinde, než předchozí díly a mě to neba... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • V roku 1967 sa film premietal pod názvom Angelika a diablove peniaze. (Raccoon.city)
  • V čase 1:16:20 a dál je záběru, když se páni dohadují, vidět mezi nimi a mezi dvěma keři, projíždějící auto na obzoru. (TOMIK007)
  • Existuje pouze několik neznámých scén z filmů. Z nich pouze jedna známá fotografie, kde je na lodi vidět Peyrak z profilu a Angelika, která drží v ruce dalekohled. (ČSFD)

Reklama

Reklama