Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (117)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jako specialista na jizvu Žofrého musím říci, že se cítím poněkud zmaten. Chvílema mě připadá, že už se docela hojí a v následujícím záběru je zase větší a je to humus se na ní koukat. Samozřejmě v tomto díle je mnohem více věcí na které jsem se nemohl vynadívat, předně a "překvapivě" samotná Angelika, konečně jsem si mohl prohlédnout i její celé nohy a musím říci následující ortel - vynikající, stejně jako hrudník i nohy posbíraly plný počet bodů. Hned na začátku mě už zase začínala srát s tím rozkazovaním všem chlapům, ona snad žije v domění že se chlapy narodily aby jí poslouchaly nebo co. Naštěstí jí brzo utnul skřipec ten námořnickej dobytek a já si mohl v klidu vychutnávat "mořské dobrodružství ", které se povedlo na výbornou, protože nic nepotěší mou klukovskou dušíčku více než krásný lodě s napnutýma plachtama s azurovým mořem a geniální hudbou Magneho navrch. Romantická část duše dostala svou pořádnou dávku ke konci filmu a tak jsem spokojeně do sebe chrstnul sklenku červeného vína a jal se napsat tento komentář. Nezkrotný pshimi má velkou slabost pro nezkrotnou Angeliku. Jo a ještě něco. Kurva já bych chtěl bejt taky jako Žofré, aby po mě toužila každá ženská na planetě. Tak si to shrňme co on má a já ne : Žofré je hnusnej protože má jizvu, já jsem hnusnej od přírody, takže tam jsme na tom stejně. Haksna !! To je ono, musím si zmrzačit nohu a pak už budu celej Žofré de Pejrak a bude po mě šílet každá ženská. To sem zvědavej až budu pajdat po chodníku a na rameni si ponesu rádio, ze kterého bude znít hudba Michela Magneho, co to udělá se ženskýma ? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Štvrté filmové pokračovanie historicko romantického príbehu okúzľujúcej Angeliky nesie názov "Neskrotná Angelika". Dej sa z Paríža, z dvora kráľa Ľudovíta XIV., presunul na Stredozemné more. Razom sa z toho stala dobrodružná pirátska romanca. Tento diel oživil pomaly stagnujúcu sériu. Keď sa Angelika dozvie, že jej manžel Joffrey žije, je ochotná prebrázdiť celé more a podstúpiť mnohé nebezpečenstvá, aby ho našla. Angelikyno srdce bije len pre jej životnú lásku, miluje jedine svojho Joffrey De Peyraca. *** ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Ve čtverce to konečně dostalo koule. Z romanťárny se první hodinu stal regulérní pirátský dobrodružňák se vším všudy - otroci, rum, opium, krutý kapitán a dojde i na znásilnění a jednu solidní námořní bitvu. Ke konci se zas objeví nové lokace a i ten blízký východ se tvůrcům zkrátka povedl. Je tu hororovou komnatu koček a ponorku (WTF) jsem moc nepobral. Ale čert to vem, i díky kratší stopáži nejlepší díl. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

A další díl o velké lásce, ve kterém se Angelika de Peyrac, alias de Belliére (Michele Mercier) za doprovodu starého Savaryho (Pasquale Martino) vydává hledat svou životní lásku Jeoffreye (Robert Hossein), který je teď znám pod jměnem Rescator. Její umění ovládat muže se ovšem trochu zvrtává. A tak je jednou znásilněná a několikrát skoro znásilněná, aby nakonec byla prodána na trhu otroků na kouzelném ostrově Kréta. Z dalších postav je nutno zmínit vévodu de Vivonne (Christian Rode s hlasem Jean-Louis Jemmy), kterého Angelika přinutí k pomoci. Ten z ní ale tak slintá, že se jí pokusí znásilnit. A pak markýz d'Escrainville (Roger Pigaut), pirát a feťák, který milou Angeliku nemilosrdně znásilní, aby ukázal svoji převahu. Zcela neuvěřitelná je Rescatorava skrýš ve skalisku v moři, kam je přístup jen pod vodou. A nemůže tam chybět potřebný harém, aby Jeoffreye utěšovali. Ale když zjistí, že je Angelika v nebezpečí, neváhá udělat vše, aby jí zachránil. Zlato si dokáže vyrobit, vede soukromou válku proti francouzskému králi a Angelice vyčítá její nevěru s francouzským králem. I když ten byl jedním z mála, který se do její sukně nedostal. Rescator Angeliku vykoupil, aby si užívali chvíle štěstí, aby nakonec byla unesena chlípným d'Escrainvillem. Napětí tomu nechybí, ale některé zápletky jsou tak nesmírně složité, až zvrhlé. A co na to nebozí galejníci? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zrzka pokračuje ve své cestě za pomstou, dle potřeby roztahuje svůj rozkrok a z chlapů si dělá nemyslící loutky. Zároveň zjišťuje, že její milovaný Scarface žije a vydává se ho najít. To ale neví, že se během její souložící cesty napříč Francií, stal z Peyraca obávaný pirát. Tento díl mohl být poslední, ale vzhledem k úspěchu dané série, přišlo tvůrcům jako dobrý nápad, nechat Angeliku na konci filmu unést, abychom se mohli pokochat dalším dílem. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • V roku 1967 sa film premietal pod názvom Angelika a sultán. (Raccoon.city)
  • Nechybělo málo a film vůbec nevznikl, nebo alespoň ne s hlavní představitelkou Angeliky Michèle Mercier. Po filmu Angelika a král (1966) se Michèle Mercier rozhodla smlouvu přerušit a odmítla natáčet další filmy. Producent Francis Cosne se sice pokoušel vyjednávat, ale marně. Vrhl se tedy do hledání jiné herečky. Údajně uvažoval o Ursule Andress nebo Claudii Cardinal, ale z projektu nakonec sešlo, protože němečtí a italští koproducenti odmítli angažovat jinou herečku než Michèle Mercier a ohrozit tak své investice. Nakonec znovu zavolal Michèle Mercier a přemluvil ji k účasti na dalších dvou filmech. Herečka si vymínila honorář milion franků za každý film, což byla oproti předchozím honorářům obrovská změna. V dodatečných klauzulích smlouvy si vymohla, že ani tentokrát se na plátně neukáže nahá. Dala si rovněž písemně potvrdit, že na náklady produkce bude používat svůj vlastní automobil Mercedes 600. Natáčení probíhalo v roce 1967 především v Tunisu, konkrétně ve městečku Sidi Bou Said, a ve studiích italské společnosti Cinnecità. (Cucina_Rc)
  • Scéna s "candijskými kočkami", které v jedné ze scén napadají Angeliku (Michele Mercier), byla točena následovně. Kolem nohou se jí potuluje mnoho živých koček, když však na Angeliku (Michele Mercier) kočky "skáčou", byly použity kočky vycpané, přičemž místo drápků měly modely rybářské háčky, aby se udržely na šatech. Herečka pak měla škrábance po celém těle. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama