Reklama

Reklama

Báječná Angelika

  • Francie Merveilleuse Angélique (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co byl hrabě de Peyrac na základě králova příkazu zatčen za čarodějnictví a posledního lednového dne roku 1661 upálen na Place de Gréve, mladá vdova Angelika najde své místo mezi ostatními opovrženými, na slavném pařížském Dvoře Zázraků, který je útočištěm lupičů a žebráků. Zde potkává svého přítele z dětství v Poitou – Nicolase, který se stal vůdcem pařížských lupičů. Stává se královnou pařížské lůzy. Má mnoho nepřátel, jak u dvora, tak v podzemí. Ale Angelika se nevzdává, zachraňuje své dvě děti a naplňuje svůj odvážný plán. Chce zpátky svou čest, tituly, majetek i postavení u dvora. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

LeoH 

všechny recenze uživatele

No, to už je horší. Po relativně stravitelné jedničce, kde pro samou roztomilost ti hezcí lidé místy zapomínali hrát, ale motivaci postav přesto šlo uvěřit, scénář měl celkem hlavu a patu a s přimhouřeným okem se na to dalo koukat jako na stylizovanou sociálně laděnou dobovku, přechází dvojka mnohem víc na troškovsky lidově-zábavnou notu všelijakých těch směšně se ksichtících neohrabaných hrabátek, policajtů, hostinských a trpajzlíků, atraktivních prostředí čokoládových salónů a šílených dějových zvratů – nahoru, dolů, nahoru, dolů, jen aby se toho co nejvíc stalo, chlapi kolem kapou jako mouchy, jen aby mohli nastoupit další, a z hlavní postavy se rychle stává ta těžko přijatelná amorální zrůdička, jako kterou ji mám odjakživa zařazenou. Dost špatně se mi v tom hledá něco, čeho bych se chytil, ale něco tam přece jen je – asi ta dobová atmosféra, trocha napětí a tu a tam trocha hodně přeslazeného, ale přece jen poetična. Jsem vážně zvědav, jestli se tím medovým královstvím prokoušu až k Sultánovi. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ještě to není až takový úpadek, ale po prvním dílu je to skutečně zklamání. Scenáristicky je to mnohem prázdnější a už jde opravdu jen o intriky a o to, jak se Angelice zase podaří dostat z nějakého pořádného průseru. Michele je pořád krásná, jsou zde zajímavé postavy, ale mnohé jen proto, abychom je více neviděli. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dvojka je tupější než jednička,stejně jako některé skoky v čase (i když nejsou tak extrémní jako v první díle) a s nějakou návazností scén si tenkrát evidentně hlavu nelámali.Angelika se konečně profiluje jako svině ochotná jít přes mrtvoly a i když se její úmysly zdají být zkraje správné,nemá problém je jedním šmahem shodit ze stolu,když se jí naskytne pro ní lepší možnost.Jednička mě po letech celkem bavila,tohle sem spíš přetrpěl...40% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tohle vůbe není špatné, jen o něco slabší než jednička. Sice je to stále romantičtější, ale hlavní je, že se na to dá koukat. Další Angeličiny osudy stojí za to, Michéle Mercier na kráse neztratila, jen mě mrzelo, že se neobjevil Hossein, ale to skvěle vynahrazuje tradičně skvělý Jean Rochefort. Jinak příběh navazuje na začátek jedničky a i když mohl být lepší, rozhodně to není žádný nudný brak. A atmosféra, výprava a kostýmy (což mám na takovýchhle filmech rád), na kvalitě ještě přidávají. 65%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jeoffrey de Peyrac je mimo hru a tak snímek představuje další osudy krásné, silné a sentimentální ženy jménem Angélique de Peyrac již bez něj. V zájmu všeho dění je pomsta a to by nebylo, aby se to krapet nekomplikovalo. Druhý film již není tak kouzelně zamilovaný, ale do popředí všeho romantismu dává více dobrodružství, pokračující intriky a shovívavost mocných. Tvůrci se snažili zachovat předešlou atmosféru, avšak v zájmu pokračujícího dění. K sebevykrádání však kupodivu nedošlo, takže lze i druhý díl považovat za povedený, čímž bylo založeno na vzniku filmové série. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Když je básník ve vaně, má mokré vlasy. Jenomže když je v další scéně už z vody venku, má vlasy úplně suché. (Pepy)
  • Při svém první premiéře v československých kinech v roce 1971 byl tento díl uveden nikoliv jako druhý, nýbrž jako poslední z celé série rok po titulu Angelika a sultán (1968), což divákům způsobilo mírný zmatek v chronologii. (charles3)
  • Prvý diel Angelika, markíza anjelov (1964) a druhý diel Skvelá Angelika sa z ekonomických dôvodov nakrúcali súčasne a mali spoločné dekorácie. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (více)

Reklama

Reklama