Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (484)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Kick asska s prostřeleným stehnem si to dává jako G.I.Jane a bez problémů si klestí cestu lesejkem bez jedinýho zvířete, ale zato plným emzáckých snajprů, kteří vlastně nejsou emzáci, ale....kurva to je složitý i vysvětlit. Seru na to. 30% P.s.: Ray Donovan byl snad jedinej, kterýmu jsem to věřil, zbytek kástu, včetně té bloncky s kolagenovýma rtama ,stál za kravskou... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nic. Po slibně vypadajícím traileru se bohužel dostavilo jasný zklamání. Film je předvídatelnej až hanba. Zhruba každých deset minut dopředu jsem tušil v každé scéně co bude následovat v té příští. Což o to, že je originalita ve filmech mrtvá to není nic nového pod sluncem, ale i přesto lze dnešní vesměs klišoidní filmy aspoň vylepšit nějakou nadstavbou, ale tady žádná není. Chloe mám rád i tady se snaží seč může, ale sama tenhle nudnej stokrát viděnej a ničím neoriginální příběh neutáhne. Nekritizoval bych až tolik fakt, že scénář je povrchní a spoustu věcí jen naznačí, protože je jasný, že tohle měl bejt rozjezdovej film potencionální série, ze který ovšem zřejmě díky mizerným tržbám nic nebude, ale kritizuji fakt, že tu slibnej námět zazdili naprosto nezajímavým zpracováním a tak mi bylo vesměs fuk jak se to vyvrbí eventuálně kam se to posune.40% ()

Reklama

gegina31 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšila dlouho. Hodnocení mě ale málem odradilo. Ale jen málem, protože u něčeho, na co se tak dlouho těším, mě hodnocení neodradí ani kdyby bylo v šedých barvách. Bylo to dobrý, bylo to fakt dobrý. Chloe opět super zahrála, bylo to napínavé, mělo to šťávu, moment překvapení, hlavu i patu, tak v čem ostatní hodnotící mají sakra problém? Že by to bylo tím, že tam trochu zasáhla romantika? Vůbec bych se nedivila. Něktěří tvrdáci prostě nesnesou, když se v sci-fi thrilleru nečekaně objeví. Ať si v komentářích píšou co chtějí, je to určitě tím. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Ouch, tak tohle zabolelo. Vše podstatné, na co jsem se tak těšil (pět akčně-katastrofických vln, na které nás navnadil trailer), bylo shrnuto v cca 5 minutách děje. Zbytek filmu jsme museli protrpět společně s krásnou Chloë (bohužel ani ona to nezachránila) a jejími románky, plus spoustou klišé, patosu, nudy a nepříliš kvalitními CGI. Potenciál a originálnost děje obrovská, výsledek značně neuspokojivý a béčkový. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kráskou je Chloë Grace Moretz, ktorá vo svojich osemnástich dokazuje, ako vie utiahnuť hocijaký žánrový film. Osobne sa neviem dočkať kedy bude mať Chloë Grace Moretz konečne 40+ a bude z nej poriadna sexi mamina. Akčných scén po úvodných vlnách nájdeme niekoľko a na konci nechýbajú aj poriadne explózie, ale toto nie je čisto akčný film. Cítiť, že veľká časť rozpočtu bola minutá na štyri vlny, potom príde útlm. Nebudete prekvapení, ale črtá sa tu aj istá romantika. Nie je to poctivý milostný trojuholník, ako sa štandardne rysuje pri tínendžerských stupidných filmoch, no nejaká tá pusa sa musí vylepiť v nestráženej chvíli, aby sa diváčky romanticky zasneli a doprovod si ochkol, že to nesmelo chýbať. V oscarovej sezóne je to solídna jednohubka na vypnutie a tínedžéri si môžu bod-dva pripočítať bez problémov. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení filmu probíhalo ve městě Macon, přesněji v ulicích Bavlna Avenue a Cotton Avenue. Při natáčení poškodila exploze autobusu několik obchodů podél ulice Cotton Avenue. (willy1)
  • V knižní předloze je seržant Reznik muž, ve filmu je to žena (Maria Bello). Poundcake (kterého ve filmu hraje Nadji Jeter) je v knižní předloze obézní sedmiletý chlapec. V knize má Ringer (ve filmu představovaná Maikou Monroe)  černé vlasy a je asijské národnosti. Podle knižní předlohy se příběh se odehrává v Daytonu v Ohio. (willy1)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama