Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (485)

Praxis 

všechny recenze uživatele

A to jsem se zařekl, že se na podobné chujoviny dívat nebudu. No, stalo se. Levný klon všech těch Divergencí, HáGéček a Bludišťáků, které mají tisíckrát omleté a stejné myšlenkové pochody. Tady se hraje na trochu realističtější notu v podobě celkem obyčejné středoškolačky, která má chutě na jednoho mládence. Pak se ale s příletem mimísků vše změní a začnou se odehrávat děsivé skutečnosti. Potud docela dobrý aj i napínavý to bylo. Jenže pak už se opakují jen klasické události alá young adult - nenávidím ho, miluju ho, vykousnu se s nim, a zase ho nenávidim, abych ho znova na konci vyhlížela. A do toho tady běhá ještě ten druhej týpek, kterej taky neni uplně k zahození. Jako akční scény celkem super, v rámci low-cost nemůžeme čekat nějaké super CGIčka, záporák Liev Schreiber evidentně hraje jen proto, že nikdo jinej záporáčtější nebral těch pár šestáků, co za to herci dostali a Moretz má opět větší botoxované pysky. A tak všechno kolem a kolem. Vzhledem k finančnímu krachu to na pokračování nevidím, ostatně, asi bych se hodně přemáhal, kdybych se na to měl podívat... 45% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o film pro mládež, je příběh temný místy skoro až dospěle. Hned úvodní scéna (odprásknutí chlápka s krucifixem) mě příjemně překvapila, a zároveň i navnadila. A doufal jsem, že v podobném duchu bude příběh pokračovat až do konce. A ještě dlouho poté tomu tak i bylo a já si připravoval spokojené čyři. Ale v poslední půlhodině scénář zesenilní a atmoška jde nenávratně do kopru. Nejdřív se mimozemšťan Evan v mozkorvoucím proslovu přizná, že láska k husičce Cassie z něj udělala člověka, a vzápětí jsme svědky absurdní klauniády při likvidaci vojenské základny jedním mužem a osvobozování malého brášky z rukou nelidské armády. Takže výsledný dojem je hodně hodně vlažný a nebýt dobré výpravy, hudby a skvělé role pro Marii Bello, váhal bych i se třetí hvězdou. Jsem rozpačitě zvědavý na další díl (nebo možná na seriál?). ()

Reklama

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film snad nemůže bavit ani ty teenagery, pro které očividně vznikl. Slátanina na úrovni Hostitele, kterému se podobá i tím, že tady v hlavní roli zahazuje talent jinak jistě dobrá herečka. Bohužel kde je stupidní scénář, navíc v rukou režiséra bez jediného nápadu, tam nemůže nic předvést ani Chloë Grace Moretz, ani Liev Schreiber, prostě nikdo. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tématika mimozemskej invázie patrí pre mňa v rámci sci-fi žánru dlhodobo medzi tie najatraktívnejšie a ani proti tejto novej vlne teenagerských pojatí veľkolepých tém prakticky nič nemám, aj keď v rámci toho je výraznejšie kvalitnou vlastne len séria Hunger games, takže som sa na Piatu vlnu dosť tešil, ale nakoniec vlastne vôbec nebol dôvod. Jedine úvodná fáza, ktorá sa venuje počiatku invázie a samotným vlnám sa mi ešte celkom páčila, síce niečo podobné sa už dalo vidieť viackrát a aj zaujímavejšie, ale predsa len mám preto stále slabosť. Ale následne už nie je vôbec o čo stáť, dejovo je to prinajlepšom len úplne štandardná záležitosť, ale bez jediného zaujímavejšieho momentu alebo lepšieho nápadu a navyše časom vystúpi do popredia ešte aj romantická línia, ktorá ale nestojí vôbec za nič a tak je to čím ďalej len čoraz väčšia nuda. Dúfal som, že aspoň finále celkový dojem trochu vylepší, ale vôbec, záver je rovnako zabudnuteľný, ako takmer všetko predtým. A čo je najhoršie, ešte aj to pojatie mimozemskej invázie a prístupu mimozemšťanov mi prišlo úplne mimo, absolútne brakové, hlavne tí odstreľovači v lese. Po akčnej stránke tu nie je moc o čo stáť, technicky je bez väčších problémov, ale jedná sa prakticky len o samé nevýrazné a krátke sekvencie, v ktorých ani nemalo čo výraznejšie zaujať. Obsadenie nie je najhoršie, Chloë Grace Moretz v hlavnej úlohe, Liev Schreiber ako dôstojník, Maria Bello v menšej úlohe, ale aj inak celkom sympatické zloženie, lenže čo z toho, keď nesklame jedine Schreiber, iba jeho postava ma aspoň trochu zaujímala. A režijne tu tiež nie je moc čo chváliť. Takže síce som sa na Piatu vlnu celkom tešil, aj keď som radšej nečakal žiadny zázrak, ale až takúto naivnú nudu som teda tiež určite nečakal. Oplatí sa pozrieť len úvodná štvrťhodina, zvyšok už neponúkne absolútne nič zaujímavé. 42% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

To je přesně film podle mého gusta. Cizáci napadnou zemi a v pěti vlnách se snaží vyhladit lidstvo. Proti je však Cassie, která hledá svého malého brášku a pár dětí - vojáků, kteří odhalili pátou vlnu. Já jsem spokojen, nevím co se ostatním nelíbilo a proč to má tak málo procent. Když nastal konec filmu, tak jsem si říkal, proč to končí, já chci, aby to ještě pokračovalo! Doufám tedy, že se dočkáme pokračování, protože to skončilo uprostřed příběhu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Při přípravách na odjezd z domova si Cassie (Chloë Grace Moretz) zabalí do batohu svůj telefon, když ji však vyruší bratr ve dveřích, můžete vidět telefon ležet opět na posteli. (hansel97)
  • Zbraně, které používá Cassie (Chloë Grace Moretz) jsou: M4A1 Carabine a Colt 1911. Přeživší, kterého zastřelí, drží v ruce Smith & Wesson Model 64. Lovci v lese mají lovecké pušky .308 Winchester. Armáda používá Digital Woodland uniformy a mají zbraně typu M4A1 a pistole M92FS. (UncleMorty)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama