Reklama

Reklama

Kukačka

  • Česko Kukuška (více)
Trailer

Obsahy(1)

KUKUŠKA je nový film režiséra svérázných lovů Alexandra Rogožkina. Je září 1944, těsně před ukončením válečného stavu mezi Finskem a Sovětským svazem. Finský "nacista", odstřelovač Veiko, je připoután ke skále, zatímco Ivan, kapitán sovětské armády, je zatčen tajnou policií. Oba, odsouzeni k smrti svou vlastní armádou, na poslední chvíli unikají neblahému osudu a náhodně nalézají útočiště u mladé Laponky Anni. Ta v nich však nevidí vojáky znepřátelených armád, ale především muže. Každý z nich rozumí pouze svému rodnému jazyku: finštině, ruštině a laponštině. V pustině severní tajgy však musí všichni žít pohromadě po několik dní (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

emma53 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně byl tenhle film perličkou, který hned tak neuvidíte a já vám ho vřele doporučuji. Pozorovat tak zvláštní trojici, která se sešla za okolností souvisejících s válkou na velmi zvláštním odlehlém místě, byl skutečně neopakovatelný zážitek. Střídají se tam momenty úsměvné s těmi smutnějšími, ale myšlenka z celého filmu vyplívá zcela jasně. Lidi mějte se rádi, proč se musíte pořád nesmyslně zabíjet, když jde žít přece v pohodě a míru. Scénky týkající se lásky, se saunou nebo jejich dialogy, kdy nerozuměl jeden druhému a každý si mlel to své, byly příjemně zábavné, to bylo od tvůrců bezvadné zpestření jinak poměrně náročného tématu. Tyhle filmy mají zkrátka své kouzlo, na které se hned tak nezapomíná. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nápad je tak jednoduchý, že je vlastně geniální: setkání tří lidí je setkáním tří zcela odlišných kultur a humorné zmatení jazyků je jen vedlejším efektem. Režisér nechává diváka, ať se na jejich účet baví, ale také ho přinutí, aby se nesmál, když něco myslí vážně. Zatímco u Svérázů jsem se „jen“ dobře bavil, Kukuška mě vyloženě nadchla. Ale to neznamená, že bych nechtěl vidět ten třetí Svéráz. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Velice příjemný snímek o třech různých lidech hovořících třemi různými jazyky, které osud svedl na jedno neobyčejně krásné až meditační místo připomínající oázu klidu, která je ze všech stran obklopena válečnou vřavou. Párkrát se mi podařilo usmát se, ale humor je zde opravdu jen doplňkovou složkou. Snímek dokonce nepůsobí ani příliš dramaticky, díky prostředí, do kterého je zasazen. Je to opravdu spíše jen taková relaxační záležitost hodná zamyšlení nad tím, co je v životě opravdu důležité. Všichni tři aktéři mi byli zaplaťpánbůh sympatičtí, a to i prostá sprostá žena, která byla toho času už dva roky bez kominíka, a tak její choutky ukájely zřejmě jediní obyvatelé jejího domova - los a pes. Z neplánované dvoučlenné mužské návštěvy tedy nevěděla, kterým směrem svoji almaru natočit dříve. Při samotném výkonu rozmnožovacího procesu poté vydávala zvuky, které by náhodný kolemjdoucí identifikoval jako všechno možné, jen rozhodně ne jako rozmnožovací proces. Zřejmě je slečna odposlouchala právě od zvířátek, se kterými žila, což podporuje moji nehezkou domněnku. Trošku nadbytečným jsem ve filmu shledal závěrečný oživovací proces. Každopádně se ve výsledku k mému příjemnému překvapení jednalo o hodně solidní film. Slabší 4 kousky. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dobre vymyslený a dobre zahraný film, ktorý som napriek niekoľkým úsmevným situáciám vnímal, ako drámu. Ako drámu troch ľudí, ktorí napriek tomu, že rozprávajú jazykom, ktorému ostatní nerozumejú, nestále rozprávajú a snažia sa byť chápaní. Film nestráca tempo a nebyť toho šamanisticko-mystického prílepku, koketoval by som s plným hodnotením. V čase prebiehajúcej "špeciálnej operácie" som ocenil, ako ruský režisér stvárnil myšlienkový svet ruského dôstojníka, ktorý korešponduje so správaním sa inváznych vojsk na Ukrajine. A som rád, že si to všimol aj Maq. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi docela vyrazilo dech .. nenápadný, přitom takový milý příběh, kde se divák od srdce i zasměje .. a kde znovu, už po tolikáté pocítí, jak byla válka krutá a pro obyčejné lidi úplně nesmyslná .. zde navíc vidíme, že na opravdu silný příběh není vždy zapotřebí nějaká velká produkce … Moc hezký film .. krásný příběh ... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Anni-Kristiina Juuso nikdy neviděla celý scénář. Dostala jen své části ve finštině, které si pak přeložila do sámštiny. (mi-ib)
  • Natáčanie prebiehalo na pomedzí ruskej Karélie a polostrova Kola i v okolí mesta Kandalakša. Tento región leží na hranici historického Laponska. (d-fens)

Reklama

Reklama