Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (215)

misterz 

všechny recenze uživatele

Mňa to až tak nezobralo, v čase vzniku to bola nepochybne pecka, teraz však skôr len slušná a zábavná priemerná komédia. Nepopieram, našlo sa tu veľa zábavných situácií, zväčša hraničiacich až s absurditou, ale častý a opakujúci sa motív vodky po čase začal trocha nudiť. Najlepšia bola kravička, chúďa.... :) 65/100 ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

Svéráz národního lovu nie je až taký dobrý a vtípkami našlapaný ako rybolov, ale aj tu nájdeme dostatok absurdných scén, nechýba všadeprítomný alkohol a vodka, bezchybné originálne prípitky generála Michaliča a aj ďalší parťáci z rybolovu Serjóža, Kuzmič, Ljovo, ... (píšem ako (ne)počujem) a znovu je dej nejako prepojený s Fínskom. Občas som mal pocit, že scenárista pri vymýšľaní niektorých scénok nemohol byť triezvy a nebudete ďaleko od pravdy ak si myslíte že k lovu takmer ani nedojde. Už sa teším na ďalšie voľné pokračovania s ruskou alkoholickou partičkou. Tí by už asi mohli natočiť čokoľvek a nedal by som menej ako 3. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ti Rusáci jsou drzí. Jezdí si tu opilí jako doma." V Rusku že se chlastá? Tak nějak nevím. Já si z toho moc nepamatuju. Ale jsem si jistej, že finskej vědec Raivo o zvláštnostech lovu zvířat v Rusku příliš relevantních poznatků nezíská. Po prvních nesmělých přiťuknutích se totiž začne lihovina nekontrolovaně prolívat všemi přítomnými hrdly a brzy je jasný, že jediná zvířata, se kterými se bude moci Raivo seznámit budou opice a bílý myši. V tu chvíli je třeba hodit studii daleko do Tajgy a využít jedinečnou možnost pobavit se při nekoordinovaných činnostech lovců, kteří si se strojovou pečlivostí udržují vysokou hladinu alkoholu v krvi. Mně se to podařilo i za střízliva. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ruští tvůrci tímto snímkem překvapují hlavně tím, jak si dokáží udělat legraci sami ze sebe, s typické ruské mentality i tolik proslaveného národního alkoholického nápoje. Drží se veškerého standartu pobavit i na takových prekérních situacích, že by to snad ani jiný národ takhle nedokázal. Byť to vypadá na klasické použití motivu o lidské hlouposti, není tomu tak. Démon alkohol je tomu všemu viníkem a tak se jen poukazuje na obyčejné lidské chování obyčejných lidí v alkoholovém opojení. Takže to vlastně na druhou stranu ani není nijak nucená komedie, jen to tak přirozeně vyznívá. Není tedy divu úspěšnosti tohoto snímku, který je v určitém pohledu zcela zasloužený. Nakonec, s opilci a lidmi mající vždy nějakou tu flašku po ruce byla vždy nějaká ta legrace a to ať se dělo co se dělo. Zde jde o lov a jak to nakonec všechno dopadlo vypráví tento skvěle napsaný příběh. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Ruská groteska s teatrálními figurkami, puškami a samozřejmně vodkou. Kuzmič je kouzelný, jak svým vyvodkovaným ksichtem na každýho, minutu čučí a pak se zazubí jeho bezzubí. Opilé medvídě a pozování s ním je neodolatelně cool. Svéráz je neskutočně myly, poetycky snimek, u ktrego se spíš budete usmíjvat, něž rvát se smůchy. Charašo? ()

Zajímavosti (2)

  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)
  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)

Reklama

Reklama